
T'agrada cuinar? A nosaltres també! Voldries provar receptes noves? Participa amb nosaltres!
Cuina a Tadaima és un repte bimensual: avui proposem un plat de cuina, amb un conjunt de receptes i instruccions per trobar-ne els ingredients. A partir d'aquest moment, tindreu un mes i mig per triar la recepta que més us agradi (de les que us hem donat o una altra que hagueu trobat, fins i tot podeu improvitzar!), aconseguir els ingredients necessaris i cuinar el plat! (Opcionalment us el podeu menjar).
Feu fotos i apunteu quins canvis feu a la recepta, perquè llavors haureu de respondre el fil amb la vostra experiència!!
El repte d'aquest mes és Yakisoba! És un senzill plat de pasta japonès, que es fa amb fideus soba passats per la planxa acompanyats de carn o gambes i verdures, fent servir una salsa típica.
De fet, en el fòrum na @Meina ja ha compartit la seva experiència: Yakisoba estil Meina, on fa servir espaguetis i salsa de soja.
Si voleu fer uns Yakisoba de manual, trobam una bona recepta a japanesecooking101, que us tradueixo a continuació (amb quatre notes :) ):
Els Yakisoba són els fideus a la planxa japonesos. Es serveixen amb salsa Yakisoba, semblant a la salsa Tonkatsu o Okonomiyaki (així que si ja les teniu, les podeu fer servir). Normalment es saltegen amb carn de porc i verdures com col i brots de soja. És un menjar casual molt popular en el Japó, on es pot trobar a molts llocs, com restaurants d'Okonomiyaki, festivals, i per suposat, a casa.
Els Yakisoba són un excel·lent menjar lleuger i ràpid. Els nens paren a petits llocs de menjar ràpid per prendre'n després de classe, i uns dels millors Yakisoba es poden trobar a les paradetes del carrer durant els festivals de les nits d'estiu. Si et fas els teus propis Yakisoba, hi pots posar la carn i verdura que prefereixis: pollastre, vedella i fins i tot calamar. Per sobre s'hi posa Aonori i Benishoga, que accentuen molt bé el gust dels Yakisoba.
Els fideus s'anomene Soba, però els podem comprar amb el nom de Chuka Men, que vol dir… fideu xinès! (Són els que es fan servir pel Chow Mein. Però el plat no és gens xinès, sinó ben japonès. El Chuka Men per Yakisoba es sol vendre en paquets individuals de fideus frescs. Per als que no tingueu accés a supermercats asiàtics, els espaguetis poden anar ben bé.
Recomanam fer servir una paella antiadherent perquè no se us aferrin els fideus!!
Ingredients per a dues persones:
- 150g de porc, en filets prims
- una ceba petita
- mig litre de col, tallada en quadrats d'uns 3 cm
- mig litre de brots de soja
- mitja pastanaga petita
- un quart de pebrot verd (dels que no són allargats)
- una cullerada d'oli
- Aonori 青のり (alga nori en pols, com això)
- Benishoga 紅しょうが (arrel de gingebre vermell encurtida, com això, no és el mateix que el del sushi!)
- dos paquets de Chuka Men (fideus d'estil xinès) (com aquests)
- sal i pebre
- 3 cullerades de salsa Tonkatsu とんかつ (com aquesta)
- 2 cullerades de salsa Worcester
- mitja cullerada de salsa de soja
- mitja cullerada de mirin みりん (vi dolç d'arròs, com aquest)
- Talla el porc en trossets que hi càpiguen a la boca. Talla en rodanxes primes la ceba, la pastanaga i el pebrot, la col en quadrats d'uns 3 cm i renta i eixuga els brots de soja. Mescla tots els ingredients amb salsa yakisoba.
- En una paella gran, afegeix l'oli i encalenteix-la a foc alt. Cuina la carn primer fins que es dauri. Llavors afegeix la ceba, la pastanaga i el pebrot durant 1 o 2 minuts, llavors la col i els brots de soja i cuina les verdures fins que estiguin toves. Quan l'aigua surti de les verdures, afegeix-hi els fideus i cuina'ls sota les verdures, abaixant el foc i tapant durant uns 2 minuts, fins que els fideus es tornin fluixets.
- Quan els fideus es tornen fluixos, mescla'ls amb les verdures, afegeix la salsa, sal i pebre al gust i cuinda-ho tot junt durant un parell de minuts.
- Serveix els Yakisoba en un plat, escampa-hi l'aonori a sobre i posa-hi benishoga a dalt de tot.
Recordeu que podeu buscar altres receptes i podeu fer les adaptacions que trobeu necessàries!! Però no us oblideu de comentar-ho amb nosaltres. Acompanyeu el vostre post de fotos i mostreu-nos què heu fet!
De la mateixa manera, si teniu cap dubte o consulta, segur que entre tots ho podem solucionar!
Molta sort i bon profit!!
Dates d'interès:
- 1 de desembre: inici del repte.
- 15 de gener: final del repte i inici del debat del següent.