Repte de cuina a Tadaima! Melonpan
Hola a tothom, benvinguts a una nova edició del repte de cuina de tadaima, aquest cop ens proposem fer MELONPAN. El Melonpan és un tipus de pa tipic japonès que es caracteritza per la seva cruixent crosta i el seu tendre interior.
El repte
L'objectiu d'aquest repte, és gravar o fotografiar el procés de creació (fet per vosaltres) del melonpan i penjar-lo en aquest mateix tema.
Les receptes
Totes les receptes del melonpan que trobareu per internet trobareu que fan la massa de la crosta, i la massa del pa per separat, així que us començaré recomanant un parell de receptes on expliquen molt bé com fer cada una d'aquestes masses per ajuntar-les després:
Ingredients pel "pa":
Text amagat.
200ml de llet.
5g de llevat sec.
30g de sucre
240g de farina.
60g de farina per pastissos
5g de sal
10g de llet en pols
30g de mantega
1 ou.
Video de la creació de la massa de pa
(Aquest video és només per fer la massa, mireu-lo fins el minut 2:45)*
Text amagat.
__
Ingredients per la "crosta":
Text amagat.
75 gr de mantega.
60 gr de sucre.
1 ou.
200 gr de farina per pastissos.
mitja cullerada de vainilla
mitja cullerada de pela de llimona ratllada (aquest ingredient és MOLT opcional)
sucre
El pa fet anteriorment (sense coure)
60 gr de sucre.
1 ou.
200 gr de farina per pastissos.
mitja cullerada de vainilla
mitja cullerada de pela de llimona ratllada (aquest ingredient és MOLT opcional)
sucre
El pa fet anteriorment (sense coure)
Video de la creació del melonpan
Text amagat.
__
Recepta recomanada
Aquí us ensenyaré la meva recepta preferida de melonpan (que ja he comprovat que queden bé).
Ingredients per la massa:
Text amagat.
140 g de farina de força.
25 g de sucre.
1/3 cullaredeta de sal.
1 sobre de llevadura de pastisser (són com boletes en comptes del de en pols de royal).
1 d'ou batut.
55 ml d'aigua.
15 g de mantega
Ingredients per la "crosta":
Text amagat.
25 g de mantega sense sal.
35 g de sucre.
25 g d'un ou batut (un ou sol pesar 30-35gr).
80 g de farina de pasisseria ("reposteria").
1 sobre de llevadura (de royal mateix).
Preparació Crosta
Pas 1 - Barrejar amb tres temps el sucre amb la mantega (intenteu haver desfet una mica la mantega)
Text amagat.
Pas 2 - Afegiu a poc a poc l'ou batut i barrejar-lo tot bé un altre cop.
Pas 3 - Afegiu la llevadura i la farina (Tamisseu la farina si podeu)
Pas 4 - Us quedarà una bola molt farinosa, no us espanteu, seguiu barrejant fins que quedi una barreja homogènia, podeu treure la massa del bol i fer-ho amb les mans (si us voleu embrutar) :p
Text amagat.
pas 5 - Quan tingueu la massa més o menys homogènia,embutiu-la en un plàstic de cuina i deixeu-la reposar a la nevera durant 1 hora
Text amagat.
Mentrestant, farem la Massa dels pans.
Preparació de la massa
Pas 6 - barregeu tots els ingredients de la massa en un bol EXCEPTE LA MANTEGA, començant per la farina i acabant per l'ou i l'aigua
Pas 7 - Treballeu la massa durant uns 5-10 minuts, doneu-li cops a la taula i poseu-vos-hi amb tot el vostre pes, heu de saber que l'ingredient secret per fer melonpans és l'odi, així que no tingueu pietat amb aquest tros de massa.
Text amagat.
Pas 8 - aplaneu una mica la massa, posar-hi la mantega al mig (una mica desfeta, o la podeu desfer amb els dits) i tanqueu la massa, seguiu amassant fins que la mantega s'hagi integrat completament
Pas 9 - Quan la massa ja no sigui gens enganxosa i completament homogènia, poseu-la a dins d'un bol i deixeu-la reposar a temperatura ambient o a uns 37ºC durant 40 min
Pas 10 - La massa hauria d'haver crescut un 50%, treieu-la del bol i seguiu pegant-la amassant-la amb molt d'amor de odi (per treure-li tots els grumolls)
Pas 11 - Ara dividiu la massa en 5 blocs iguals i feu-ne esferes.
Text amagat.
Pas 12 - Treieu la massa de la crosta de la nevera i dividiu-la en 5 trossos diferents.
Pas 13 - Agafeu els trossos de la massa de crosta i aplaneu-los amb ajuda d'alguna eina per fer-ne forma de pizza
Text amagat.
Pas 14 - Apliqueu les crostes (planes) sobre les boletes de massa que teniem prèviament preparades i intenteu enganxar-les l'una amb l'altre (no cal que la crosta cobreixi completament el pa)
Text amagat.
Pas 15 - Empolvoreu la part superior amb sucre i feu talls amb forma de diamant per tota la part superior del pa.
Pas 16 - Deixeu-la reposar a temperatura ambient (o 37ºc si podeu) durant 40 minuts (podeu posar el forn al seu minim)
Text amagat.
Pas 17 - Us haurien d'haver crescut una mica, ara és el moment de posar-les 12-14 minuts (depèn de com les volgueu de torrades) al forn a 170 ºC
Text amagat.
Pas 18 - Itadakimasu!!! (Són més bons acabats de fer)
Video referència: https://www.youtube.com/watch?v=5z0e-GKJA10