Repte cuina a Tadaima: Melonpan

Respon
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Drakkar
Entrades: 109
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
Gràcies donades: 69 cops
Gràcies rebudes: 48 cops
Sexe: Home

03 set. 2017, 02:00

Repte de cuina a Tadaima! Melonpan



Imatge

Hola a tothom, benvinguts a una nova edició del repte de cuina de tadaima, aquest cop ens proposem fer MELONPAN. El Melonpan és un tipus de pa tipic japonès que es caracteritza per la seva cruixent crosta i el seu tendre interior. :pervertmoon:

El repte



L'objectiu d'aquest repte, és gravar o fotografiar el procés de creació (fet per vosaltres) del melonpan i penjar-lo en aquest mateix tema.

Les receptes



Totes les receptes del melonpan que trobareu per internet trobareu que fan la massa de la crosta, i la massa del pa per separat, així que us començaré recomanant un parell de receptes on expliquen molt bé com fer cada una d'aquestes masses per ajuntar-les després:

Ingredients pel "pa":


Text amagat.

Video de la creació de la massa de pa


(Aquest video és només per fer la massa, mireu-lo fins el minut 2:45)*
Text amagat.

__

Ingredients per la "crosta":


Text amagat.

Video de la creació del melonpan


Text amagat.


__

Recepta recomanada



Aquí us ensenyaré la meva recepta preferida de melonpan (que ja he comprovat que queden bé).

Ingredients per la massa:


Text amagat.


Ingredients per la "crosta":


Text amagat.


Preparació Crosta


Pas 1 - Barrejar amb tres temps el sucre amb la mantega (intenteu haver desfet una mica la mantega)
Text amagat.


Pas 2 - Afegiu a poc a poc l'ou batut i barrejar-lo tot bé un altre cop.
Pas 3 - Afegiu la llevadura i la farina (Tamisseu la farina si podeu)
Pas 4 - Us quedarà una bola molt farinosa, no us espanteu, seguiu barrejant fins que quedi una barreja homogènia, podeu treure la massa del bol i fer-ho amb les mans (si us voleu embrutar) :p
Text amagat.

pas 5 - Quan tingueu la massa més o menys homogènia,embutiu-la en un plàstic de cuina i deixeu-la reposar a la nevera durant 1 hora
Text amagat.


Mentrestant, farem la Massa dels pans.
Imatge

Preparació de la massa


Pas 6 - barregeu tots els ingredients de la massa en un bol EXCEPTE LA MANTEGA, començant per la farina i acabant per l'ou i l'aigua
Pas 7 - Treballeu la massa durant uns 5-10 minuts, doneu-li cops a la taula i poseu-vos-hi amb tot el vostre pes, heu de saber que l'ingredient secret per fer melonpans és l'odi, així que no tingueu pietat amb aquest tros de massa.
Text amagat.

Pas 8 - aplaneu una mica la massa, posar-hi la mantega al mig (una mica desfeta, o la podeu desfer amb els dits) i tanqueu la massa, seguiu amassant fins que la mantega s'hagi integrat completament
Pas 9 - Quan la massa ja no sigui gens enganxosa i completament homogènia, poseu-la a dins d'un bol i deixeu-la reposar a temperatura ambient o a uns 37ºC durant 40 min
Pas 10 - La massa hauria d'haver crescut un 50%, treieu-la del bol i seguiu pegant-la amassant-la amb molt d'amor de odi (per treure-li tots els grumolls)
Pas 11 - Ara dividiu la massa en 5 blocs iguals i feu-ne esferes.
Text amagat.

Pas 12 - Treieu la massa de la crosta de la nevera i dividiu-la en 5 trossos diferents.
Pas 13 - Agafeu els trossos de la massa de crosta i aplaneu-los amb ajuda d'alguna eina per fer-ne forma de pizza
Text amagat.

Pas 14 - Apliqueu les crostes (planes) sobre les boletes de massa que teniem prèviament preparades i intenteu enganxar-les l'una amb l'altre (no cal que la crosta cobreixi completament el pa)
Text amagat.

Pas 15 - Empolvoreu la part superior amb sucre i feu talls amb forma de diamant per tota la part superior del pa.
Pas 16 - Deixeu-la reposar a temperatura ambient (o 37ºc si podeu) durant 40 minuts (podeu posar el forn al seu minim)
Text amagat.

Pas 17 - Us haurien d'haver crescut una mica, ara és el moment de posar-les 12-14 minuts (depèn de com les volgueu de torrades) al forn a 170 ºC
Text amagat.

Pas 18 - Itadakimasu!!! (Són més bons acabats de fer)

Imatge

Video referència: https://www.youtube.com/watch?v=5z0e-GKJA10

Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Shinsengumi da!!!
Shinsei
Entrades: 1311
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
Gràcies donades: 153 cops
Gràcies rebudes: 332 cops
Sexe: Dona

03 set. 2017, 11:06

Moltes gràcies per la recepta, @Morte-Diem!! Jo els vaig fer una vegada fa quasi un any i ja fa molt que no en menjo!! De seguida que pugui m'hi posaré i faré la recepta, em fa molta il·lu! :uki:

El que sí que recordo és que acabats de fer, com tu has dit, eren boníssims, però després a mesura que passava el temps anaven perdent gust i cruixent, així que els hauré de menjar tots d'una tirada, hahahahahaha!

I, pel que em varen dir, darrerament al Japó la moda és ficar-li gelat a dintre! Pot ser molt bo ara que encara estem a l'estiu (per unes setmanes xD)

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
rm -rf /
Entrades: 541
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
Gràcies donades: 288 cops
Gràcies rebudes: 178 cops
Sexe: Home

20 oct. 2017, 11:21

Ei!

Recordau que tenim això en marxa. Entenc que hi ha hagut moltes coses de les que estar pendents últimament, i ara s'apropa el saló, però hauríem d'anar fent això :p

Nosaltres seguirem aquesta recepta: http://www.japanesecooking101.com/melon-pan/

Salut!
Imatge
"Investigar" és un eufemisme per "anem a provar-ho, a veure si peta".
Text amagat.

Respon