Repte de cuina a tadaima: Ramen

Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 190
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
Gràcies donades: 129 cops
Gràcies rebudes: 106 cops
Sexe: Sense especificar

10 oct. 2020, 12:45

Hola ramen-maniacs!

Necessito consells!! Bé només tinc un dubte.

Estic aquests dies amb ganes de fer ramen. Ja ho volia fer el mes passat amb motiu de l'aniversari de tadaima i ara he comprat per fi tot el necessari. Em faltava per exemple el katsuobushi que li dona molt gustet. Només tinc el dubte de quant de temps es pot quedar el brou a la nevera. El brou amb el que es cuina la carn que després forma part del plat de ramen. Aquest el volia fer avui i utilitzar-lo dimarts. Creieu que el puc fer avui o ha de ser demà diumenge? El tinc que fer obligatoriament el dia abans?

Gràcies per llegir :)

Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 631
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
Gràcies donades: 149 cops
Gràcies rebudes: 175 cops
Sexe: Dona

10 oct. 2020, 13:30

Giggles ha escrit:
10 oct. 2020, 12:45
Hola ramen-maniacs!

Necessito consells!! Bé només tinc un dubte.

Estic aquests dies amb ganes de fer ramen. Ja ho volia fer el mes passat amb motiu de l'aniversari de tadaima i ara he comprat per fi tot el necessari. Em faltava per exemple el katsuobushi que li dona molt gustet. Només tinc el dubte de quant de temps es pot quedar el brou a la nevera. El brou amb el que es cuina la carn que després forma part del plat de ramen. Aquest el volia fer avui i utilitzar-lo dimarts. Creieu que el puc fer avui o ha de ser demà diumenge? El tinc que fer obligatoriament el dia abans?

Gràcies per llegir :)
Buah, quina enveja m'ha entrat de cop...

Doncs jo crec que el brou aguanta 4-5 dies perfectament a la nevera, així que no crec que hi hagi problema que el facis avui per dimarts!! Sinó també tens la opció de fer-lo avui i congelar-lo, i el dimarts o el dia que el necessitis el descongeles i au!
Imatge

Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 190
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
Gràcies donades: 129 cops
Gràcies rebudes: 106 cops
Sexe: Sense especificar

10 oct. 2020, 16:09

Hola!

Gràcies @Meina! M'has convençut! Si després tinc temps començaré ja :) Si tinc bons resultats penjaré alguna foto si recordo fer-la abans de menjar :)

Meina ha escrit:
10 oct. 2020, 13:30
Giggles ha escrit:
10 oct. 2020, 12:45
Hola ramen-maniacs!

Necessito consells!! Bé només tinc un dubte.

Estic aquests dies amb ganes de fer ramen. Ja ho volia fer el mes passat amb motiu de l'aniversari de tadaima i ara he comprat per fi tot el necessari. Em faltava per exemple el katsuobushi que li dona molt gustet. Només tinc el dubte de quant de temps es pot quedar el brou a la nevera. El brou amb el que es cuina la carn que després forma part del plat de ramen. Aquest el volia fer avui i utilitzar-lo dimarts. Creieu que el puc fer avui o ha de ser demà diumenge? El tinc que fer obligatoriament el dia abans?

Gràcies per llegir :)
Buah, quina enveja m'ha entrat de cop...

Doncs jo crec que el brou aguanta 4-5 dies perfectament a la nevera, així que no crec que hi hagi problema que el facis avui per dimarts!! Sinó també tens la opció de fer-lo avui i congelar-lo, i el dimarts o el dia que el necessitis el descongeles i au!

Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 190
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
Gràcies donades: 129 cops
Gràcies rebudes: 106 cops
Sexe: Sense especificar

24 oct. 2020, 22:18

Hola!

L'altra dia va venir una amiga a casa i vaig aprofitar l'ocasió per a fer ramen.
Aquest cop sí vaig provar de fer la carn de porc marinada, el que suposo que s'anomena chashu. Quasi tot ho vaig treure del blog justonecookbookhttps://www.justonecookbook.com/. Us el recomano. Súper complet. La noia explica molt bé el procés. M'agrada molt el meu llibre de cuina japonesa de la Harumi Kurihara però això del ramen no m'ho explica bé i la veritat és que aquesta carn i el brou que en surt és una joia. La carn de porc és la de la panxa que és molt greixosa però també molt gustosa. La vaig enrotllar i amb un cordill de cuina la vaig lligar. La vaig posar amb la cebeta japonesa, sake, salsa de soja, gingebre, sucre i aigua. I allà donant voltes un parell d'hores o tres. Deliciós! Tant la carn com el brou que va quedar. Un líquid molt concentrat que vaig fer servir una mica per donar sabor al brou del ramen. El brou del ramen era un brou de pollastre fet amb carcases de pollastre, gingebre, sake, cebeta japonesa, una dent d'all i aigua. Li vaig afegir també dashi (però fet només amb katsuobushi).

Ah! els ous vaig passar de posar-los a marinar ni res. Directament bollits amb el groc una mica tou i apa.

Els fideus. Els fideus és la meva assignatura pendent i vull tornar a fer ramen perque em faria molta il·lusió fer-los jo. Aquest cop vaig comprar uns fideus xinesos molt xungos.

I en resumm...va sortir prou bo! Però de veritat, encara ho vull tornar a fer per provar altres maneres. Crec que és important fer els brous, el de porc (que després et queda ben concentrat) i el de pollastre, al menys un dia abans. Perqué així, un cop refredats, els hi treus la capa de greix que es solidifica.

Crec que no em deixo res per explicar. Sempre que faig alguna cosa japonesa o coreana m'enrecordo molt de tadaima. Perdoneu que mai poso fotos. Mentres estic cuinant es complicat anar fent fotos i molts cops m'oblido de fer la foto final. Però alguna faig eh i avui he vingut a explicar-vos com va anar. A la meva amiga li va agradar molt.
Us deixo la foto que em va passar ella del resultat final.
Imatge

Tinc moltes ganes de repetir el ramen.

Gràcies per llegir :)

Respon