Repte cuina a Tadaima: Onigiris (Boles d'arròs)

Respon
Avatar de l’usuari
Kharu
Esperits del bosc
Esperits del bosc
All will be well
Entrades: 77
Membre des de: 30 nov. 2016, 09:27
Gràcies donades: 46 cops
Gràcies rebudes: 53 cops
Sexe: Home

03 maig 2017, 15:05

Imatge


Repte de cuina a Tadaima! Oniguiris



Crec que tots ja sabeu de què va això del repte, però pels que no bàsicament és un repte "bimensual" en el que cuinem algun plat en comú i penjem els resultats de com ens ha quedat. Aquest cop és molt interessant el repte perquè no necessitareu buscar cap ingredient especial ni necessiteu grans coneixements a la cuina ni estris especials. De fet el millor d'aquest repte és que podreu improvisar tant com vulgueu!

Onigiris


Tots n'hem vist o sentit a parlar alguna hora, són les famoses boles d'arròs. Aquest és un plat força senzill de cuinar, ja que es compon únicament d'arròs i algun material pel farciment que pot anar des dels típics de salmó fins a alguna fruita com la poma o fins i tot un tros de botifarra! L'únic limit és la vostra imaginació! :3

Bases del repte


A partir de la publicació d'aquest fil teniu fins al 15 de juny per cuinar els vostres onigiris, fer-li alguna foto o gravar el procés i comentar en aquest mateix fil la vostra experiència i resultats :D

Receptes



Òbviament podeu agafar les receptes que més us agradin però jo us deixo la base per cuinar l'arròs i donar-li forma, i unes quantes propostes per farciments i canvis que li podeu fer.

M'he animat i en comptes de passar-vos vàries receptes (que també ho faré ;) ) us he gravat com faig jo els Onigiris



Recepta
  • -Netejeu l'arròs i el deixeu reposar escorregut 30 min
    -Poseu la mateixa quantitat d'aigua que d'arròs + 1/4 en una olla amb tapa juntament amb l'arròs i ho poseu a foc mig
    -Espereu a que bulli, un cop ho faci us espereu 2 min i baixeu el foc quasi al mínim ho cuineu durant 13 minuts
    -Un cop han passat els 13 min apageu el foc i cobriu l'olla amb un drap de cuina durant 10 min
    -Prepareu el farciment
    -Obriu l'olla i feu els onigiris

Receptes vàries


Text amagat.


Altres coses que podeu fer i rellenos


Hi han altres rellenos, els mes típics són els de salmó i el de tonyina amb maionesa, però en podeu fer de moltes coses, aquí us deixo unes quantes propostes que NO he provat.
  • -Fruita
    -Sardines
    -Ou amb maionesa
    -Croquetes ;) :3
    -Embotits
A part del relleno també es poden fer altres coses com arrebossar l'onigiri i fregir-lo

Espero que us hi animeu i recordeu: no obriu la tapa de l'olla fins al final ;)



PD: Pels que no sapigueu quin farciment posar, la tonyina amb maionesa és una aposta segura
Kharu, Kharu el maravellós.

Avatar de l’usuari
Kharu
Esperits del bosc
Esperits del bosc
All will be well
Entrades: 77
Membre des de: 30 nov. 2016, 09:27
Gràcies donades: 46 cops
Gràcies rebudes: 53 cops
Sexe: Home

08 maig 2017, 10:30

He trobat una recepta que a algu li pot agradar. És un video de Nekojitablog que segur que molts de vosaltres ja coneixeu, en aquest video fan 4 tipus d'onigiri diferents.

Kharu, Kharu el maravellós.

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Repte d'anime 2019
Intermedi
32 / 36
Entrades: 1123
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
Gràcies donades: 669 cops
Gràcies rebudes: 296 cops
Sexe: Home

24 maig 2017, 18:38

Buscant, buscant, he trobat aquests vídeos de com fer onigiris.

En aquest vídeo en Matsumoto-san
Text amagat.

Per cert, mireu com els (des)emboliquen! :D


I en aquest altre
Text amagat.



Després d'això, ja no vos falten motius per no fer-los! Ànim!!
Imatge
Text amagat.

Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Husbando collector
Repte d'anime 2019
Intermedi
32 / 36
Entrades: 2019
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
Gràcies donades: 229 cops
Gràcies rebudes: 656 cops
Sexe: Home

25 maig 2017, 22:19

Imatge


Onigiris farcits de tonyina!



Em vaig animar fa uns dies i aquí teniu el resultat!! Ben bons i fàcils de fer! En el meu cas els vaig fer farcits de tonyina que prèviament havia fet a la planxa i varen ser boníssims!!


A més, els vaig voler fer els quatre diferents, però tots farcits de tonyina:

-El primer és el típic d'arròs i alga nori.
-Per al segon vaig fer Yaki Onigiri: vaig mesclar l'arròs que em sobrava amb salsa de soja i ho vaig passar un poc per la paella. Perquè fos també un poc diferent, li vaig posar la nori pel costat. A més, també li vaig posar un poc de sèsam que va ser molt bo quan es va torrar
-El tercer també és un Yaki Onigiri però sense sèsam, només tonyina, arròs amb salsa de soja i un poquet a sobre de la paella.
-El quart el vaig fer amb arròs sense salsa de soja i li vaig posar sèsam sense torrar.


Aquí teniu els ingredients que vaig fer servir (em vaig oblidar de fotografiar el paquet d'algues nori)

Text amagat.



I per donar-los forma, com que tinc les mans petites i no m'anava bé perquè em quedaven molt enanos, vaig fer servir el truc del paper del film com l'Ernesto i la Yuko. Molt més higiènic que fer-ho directament amb les mans, no et cremes amb l'arròs calent i se'ls dóna forma només pitjant un poc. Us recomano a saco el truc! Els vaig donar forma amb la mà mateix, no vaig fer servir cap motlle ni res (sé que en venen, però no en tenim)


Text amagat.



El resultat molt bo, la tonyina li va donar un gust especial. A mi em varen agradar més els Yaki Onigiri amb salsa de soja i torradets, especialment el de sèsam!


Gràcies per proposar aquest repte @Kharu! Animeu-vos a fer onigiris, que són molt bons i fàcils de fer!!

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Repte d'anime 2019
Intermedi
32 / 36
Entrades: 1123
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
Gràcies donades: 669 cops
Gràcies rebudes: 296 cops
Sexe: Home

01 juny 2017, 00:17

Vinga doncs, ara m'ha tocat a mi!

Imatge

La meva recepta es basa en la de recetasjaponesas: http://www.recetasjaponesas.com/2009/04 ... grano.html

Tot i que crec que o bé l'ha canviada o bé després dels anys jo l'he canviada xD



Ingredients:
- gohan (arròs bollit a la japonesa)
- sal
- salmó fumat
- maionesa
- pebre bo
- alga nori

El primer pas és rentar l'arròs. Com en totes les receptes japoneses, el que es fa és rentar-lo amb aigua dins un recipient i anar canviant l'aigua fins que surti transparent. Vaig llegir que aquesta aigua va bé per la pell o per regar les plantes, així que no fa falta que la tireu...

Llavors s'ha de bullir l'arròs. Si no teniu una màquina... podeu fer com ha dit en @Kharu. Ara bé... si en trobau cap que estigui bé de preu (la nostra és del Lidl)... comprau-la.

Una vegada heu bullit l'arròs, el deixau refredar i preparau el farciment. Aquesta vegada he fet la tècnica cutre: salmó fumat tallat en trossets, amb maionesa i pebre bo. Ho mesclau ben mesclat i ho desau.

Llavors, arriba l'hora de muntar els onigiris. No sé d'on vaig treure aquesta tècnica (crec que del vídeo de recetasjaponesas, però com he dit, el deu haver canviat o m'he tornat boig). Però ho podeu fer així com ho he fet jo: primer vos banyau les mans, vos posau un poc de sal a la mà esquerra i vos hi posau la meitat de l'arròs. Feis com una forma còncava i hi ficau el farciment. Llavors, agafau l'altra meitat de l'arròs, tapau i pitjau creuant les mans (com si vos donéssiu la mà a vosaltres mateixos).

L'onigiri resultant farà molta pena (jo l'anomeno "pilota de tennis" per les ratlles que tenen aquestes pilotes), així que ara toca deixar-lo cuco. El que podeu fer és anar-lo girant entre les vostres mans i anar-li donant la forma desitjada. Amb un poc de pràctica ho aconseguireu tot d'una ;).

I llavors, per acabar, hi posau un tros d'alga nori a la part inferior, abans de menjar-los. Si els voleu menjar més tard (els podeu tenir perfectament dins la gelera), deixau la nori a part, ja que es reblaniria.

La meva valoració, però... és que el salmó fumat amb maionesa és cutre. Podeu fer-ho així, no és dolent... Però feu-ho com toca i ficau-hi peix a la planxa. Un dia d'aquests ho repetiré i vos contaré com ha anat.
Imatge
Text amagat.

Avatar de l’usuari
Akami
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 171
Membre des de: 26 oct. 2016, 17:28
Gràcies donades: 146 cops
Gràcies rebudes: 41 cops
Sexe: Home

06 juny 2017, 16:03

Bones, venim a penjar aquí el nostre repte de cuina de onigiris, fet per @Morte-Diem, @Jack la Tour, @Akami i @Kharu i la participacio de la @Meina. El vídeo és una mica llarg, però val la pena, us animem a mirar-lo fins al final.
:muahaha:

Els ingredients que hem fet servir per farcir els nostres oniguiris són:

-Salmó fumat.
-Philadelphia.
-Tonyina.
-Maionesa.
-Potes de cranc.
-Frankfurts.

Esperem que tots gaudiu el vídeo tan com nosaltres hem gaudit en fer-lo.

Text amagat.

Avatar de l’usuari
Aleix
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Pensant... Meh...
Entrades: 41
Membre des de: 04 feb. 2017, 19:07
Gràcies donades: 1 cop
Gràcies rebudes: 1 cop
Sexe: Home

06 juny 2017, 16:24

Heiii aqui estic, aquest cap de setmana per fi he complert el meu primer repte de cuina (amb l´ajuda del meu cosí Kharu) poc mes a dir, aqui teniu el resultat

Imatge

(les meves son les de la dreta, n´hi han menys perque tenia gana i avans de recordar que havia de fer la foto ja me n´havia fotut una)

Ingredients:
Arros
Frankfurt

Avatar de l’usuari
Ereza
Moderador
Moderador
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Repte d'anime 2019
Principiant
5 / 12
Entrades: 502
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
Gràcies donades: 352 cops
Gràcies rebudes: 284 cops
Sexe: Home

28 juny 2017, 22:33

Els onigiris corruptes de l'Ereza




Arribo tard a la festa, però tinc bons motius! Us porto els onigiris més corruptes de Tadaima!

Tot pensant de què els podia fer, vaig pensar que per què insultar només una cultura, quan podia insultar-ne dues alhora? Així que aquí us presento els meus... onigiris amb llonganissa!

Quin tipus de llonganissa? Doncs és clar, de tota mena: llonganissa de Lleida (botifarra en altres contrades), llonganissa de Barcelona (una mena de fuet per als lleidatans) i llonganissa de Mallorca (per a la resta, sobrassada, vaja)!

Per compensar el desastre culinari, volia fer-ne també de més normals (de salmó i tonyina en llauna), però no ha estat possible ja que ho he fet tot a ull i no he tingut suficient arròs.


Ingredients



Imatge

Encara que surtin a la foto, com he dit, el salmó i la tonyina han quedat descartats de l'experiment. També tenia pensat d'afegir salsa de soja a algun dels de salmó per veure com quedava, però... nope xD


Preparació



En primer lloc he netejat l'arròs i l'he posat a bullir, tot a ull i sense mirar cap recepta, no fos cas que ho fes bé :roll:

Un cop ha acabat de bullir l'he deixat refredar fins a una temperatura acceptable per no cremar-se, i llavors he posat a fer la llonganissa (botifarra) i la llonganissa (sobrassada). La llonganissa (fuet) no calia passar-la pas per la paella.

Llonganisses diverses passant a millor vida:
Text amagat.



Havent fet això, el següent pas ha estat fer la forma més o menys dels onigiris, ficar-hi el material i tapar-lo amb més arròs. M'he trobat que per més que apretés, l'arròs continuava quedant com massa caldós, i se m'enganxava a les mans, així que se'm desmuntaven els onigiris, especialment a l'hora de desenganxar-los del plat (potser no he netejat prou l'arròs?). Així que hi he posat l'alga com he pogut, i de la mida que m'ha semblat. Crec que també els he fet massa grans.

Aquí veureu la formació de dos insults multiculturals:
Text amagat.




Resultat



El resultat final és una mica patètic i no entra pels ulls, però me n'he menjat un de sobrassada per sopar i ha estat prou bo pel que podria haver estat (però he hagut d'afegir-hi sal perquè fos més comestible xD).

Aquí una foto del resultat, però amb compte perquè en agafar-los, potser es desmunten!
Text amagat.



En resum: comestible, sí, recomanable... potser no xD Però si teniu habilitat amb l'arròs i no se us desmunten, és una opció a considerar :stuck_out_tongue:
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Repte d'anime 2019
Intermedi
32 / 36
Entrades: 1123
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
Gràcies donades: 669 cops
Gràcies rebudes: 296 cops
Sexe: Home

25 ago. 2017, 15:28

Aquests són els d'avui :hurra:

Imatge

Bon profit!
Imatge
Text amagat.

Respon