Mount&Blade: Bannerlord

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 407
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 167 cops
Gràcies rebudes: 246 cops

Hola, bon dia a tothom, aquí torno amb un post d'un meravellós joc que ha sortit fa relativament poc (es nota que aprofito el confinament).

Estic parlant del Mount & Blade: Bannerlord (per si no ho heu llegit al títol). Aquest joc m'ha sorprès gratament, i més després d'haver fet aquest altre post (jocs-d-estrategia-paradox-t1468.html) no fa pas gaire queixant-me de la falta de mecàniques que tenen molts jocs d'estratègia.

Context de Lore



Aquest joc, tot i tenir una clara inspiració històrica, NO està inspirat en cap moment de la història, l'escenaria és una continent anomenat "Calradia", on hi viuen cinc "cultures" o "races" diferents, cadascuna d'aquestes races està clarament ambientada en una ètnia existent, i el més curiós de tot és que en la meva forma d'entendre-ho cada ètnia d'aquestes és coneguda per ser protagonista en algun moment de l'edat medieval (comprenent aquest període de temps entre el 1000dc i el 1300dc). Comencem a fer comparacions de les races històriques amb les races del joc:

Imatge

Vlandia

Aquesta raça, habita bona part de l'oest del continent, estan clarament ambientats amb les tropes europees, i més concretament em referiria a les tropes Angleses dels anys 1100-1300dc.
Text amagat.
Imatge

Battania

Aquesta raça, habita un petita part, entre el regne de Vlandia i el regne de Sturgia, més aviat cap al centre-oest del mapa. És la única raça que dubto sobre el seu context històric. Són bastant semblants al regne de Vlandia, he arribat a la conclusió que podrien estar inspirats en l'escòcia dels anys 1300, durant la guerra d'independència amb anglaterra.
Text amagat.
Imatge

Sturgia

Aquesta raça habita tota la part del nord, la part del mapa que sempre hi ha neu. Estan clarament ambientats amb els vikings i amb la russia medieval.
Text amagat.
Imatge

Khuzait

Arribem a una de les meves preferides, aquesta raça comprèn tota la part oriental de mapa. Estan clarament ambientats en les hordes de nòmades mongols que van sotmetre a bona part del món conegut al llarg dels anys 1200dc.
Text amagat.
Imatge

Aserai

La raça que domina la part sud del mapa, i inspirada en les tropes del mig orient i musulmanes.
Text amagat.
Imatge

L'imperi

Arribem a l'ultima però no menys important, aquestes tropes, tenen la major part del terreny del mapa, i estàn dividides en tres diferents clans, però representen un mateix imperi. Aquestes tropes estan clarament inspirades en el que va quedar de l'imperi romà, més concretament el conegut com a l'imperi Bizanti o Romans d'orient dels anys 1000dc
Text amagat.
Imatge


-Explicades totes les races, ara em centraré en el mode joc.

Joc



En el joc comences essent un personatge que li acaben de matar els pares i que s'ha trobat amb un tros de bandera (la història és bastant dolentota, però vaja). Hauràs d'anar guanyant renom per poder-te unir a un dels imperis existents, o bé... crear-te el teu propi imperi.

Com?



Hi ha dues "Pantalles de joc" la primera és el mapa, tu veus el teu personatge i el pots anar movent per tot el mapa:
Text amagat.
Imatge


La segona pantalla, és la pantalla de batalla, que explicaré més a fons en el següent punt.

Batalla



Quan hi ha un enfrontament entre forces, es carrega un mapa de batalla amb totes les teves tropes i les tropes del teu enemic, tu pots comandar aquestes tropes amb diferents tecles del teclat (majoritariament F1-F6). Tot Això sense deixar de perdre el fet de que és un RPG, i per tant, tu també tens equipament i tu també entres a batallar contra els enemics. Estaríem parlant d'una batalla que és un equilibri perfecte entre un RPG i un RTS.

Altres elements



Obviament, pots reclutar tropes, pots comprar objectes, pots comerciar, pots atacar guarides de bandits, pots fer setges a ciutats, pots conquerir ciutats i castells, hi ha un punt de diplomàcia (que encara està molt verd) però et permet aprovar lleis pel teu imperi o "comprar" la pau amb altres imperis que estan amb guerra contra tu...

Mods



Arribem a un dels punts més interessants d'aquest joc, aquest joc va sortir en Early Access fa només 2 setmanes, els creadors van anunciar que donarien eines per la creació de mods quan sortís la versió final del joc (d'aquí aproximadament un any) i tot i això, ja hi ha més de 300 mods (i pujant). Això és gràcies a que el joc està clarament pensat per ser "Modejat" o més aviat, personalitzat, pràcticament totes les dades que necessita el joc per funcionar, les treu d'uns arxius XML que (obviament) es poden editar. Qualsevol persona que sàpiga llegir, és capaç de canviar fàcilment paràmetres tan importants del joc com: l'equipament que porten les tropes(qualsevol tropa), crear armes noves a partir de les parts de les existents (això últim és molt flipant). Afegir items amb els stats personalitzats a partir dels existents, modificar les físiques dels objectes (com per exemple la paràbola de la caiguda de fletxes i moltíssimes altres coses. Tot això es pot fer sense saber programar res, simplement canviant uns quants fitxers del joc base.

Val la pena comprar-lo?



El seu preu ronda els 40€, he de dir, que a diferència d'altres jocs d'aquest mateix rang de preus, el Bannerlord és probablement qui més es mereixi que pugui costar 40€ ja que es nota la inversió brutal que s'hi ha fet. El joc, a dia d'avui no té gaires bugs (com esperaríem de qualsevol altre Early Access) en tot cas si hi ha bugs, venen donats per mods instal·lats que falta polir.
Jo recomano comprar-lo ara mateix si ets un fanàtic dels RTS, podràs gaudir d'aquest RTS amb un punt de vista diferent, que el converteix en molt interessant. Si no ets fanàtic dels RTS, probablement m'esperaria almenys uns mesos que l'acabin de polir i de posar-li les mecàniques que li falten (que segurament no són gaires, però n'hi ha).

Apartat per contingut


-Imatges
Text amagat.

Imatge
Imatge
Imatge


-Videos
Text amagat.

Mod que et permet saquejar pobles i reclutar els seus nens


Setge


Batalla




Notes adicionals: Hi ha qui diu que no està ben optimitzat, a mi em va a uns 60 FPS estables a qualsevol batalla normal fins a un màxim d'unes 300 o 400 entitats, si que és cert que en el setges baixa una mica, però en el pitjor dels casos em va a uns 30 FPS (he arribat a fer batalles amb 1000 entitats). Jo tinc un i7 7700K, una GTX 1070 i 16GB de ram i jugo amb qualitat alta. Jo penso que està prou optimitzat com per jugar-hi i com per sortir de Early Access, però segurament amb el pas del temps encara el poleixin més i tot.
Respon