L'ingredient secret: ous!

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1906
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
1
3
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 1407 cops
Gràcies rebudes: 694 cops

L'ingredient secret

Ous



Imatge

Aquest mes d'abril farem un repte culinari, l'ingredient secret, que aquesta vegada són els ous.

En què consisteix el repte?

Cada mes proposarem un ingredient secret, en aquest cas, els ous. Cada participant haurà d'elaborar un plat (qualsevol cosa) que contingui aquest ingredient.

Quin és l'ingredient secret d'aquest mes?

Ous! De qualsevol manera i de qualsevol animal. Com si són artificials. Qualsevol cosa que pugui parèixer fet amb ous va bé. Fins i tot si sou d'aquests que beveu el blanc dels ous per les proteïnes (ughhh).

Com hi participo?

Elaborant un plat que contingui ous d'alguna manera, fent fotos del procés, i responent a aquest fil amb un post explicant què heu fet, com us ha quedat (i si voleu, una recepta per compartir coneixement). Podeu participar tants cops com volgueu! (És a dir, si heu fet una sopa i una amanida i les voleu ensenyar les dues, perfecte).

Els que participeu en aquesta edició podreu votar per l'ingredient secret de la següent edició!

Quan s'acaba el repte?

El repte durarà durant tot el mes d'abril del 2022. També podeu participar una vegada hagi acabat el termini d'aquest repte, faltaria més :), però ja farem un altre esdeveniment llavors, així no ens quedem estancats :)



Aquí teniu unes quantes idees que he robat sense cap tipus de vergonya:

Imatge
Imatge
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1906
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
1
3
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 1407 cops
Gràcies rebudes: 694 cops

Ous amb tomàtiga
(mira, @Meina, tomàtigues :p)

És un plat molt, molt bo de fer.

Ingredients per a dos plats
- Una llauna petita de tomàtiga trossejada o sencera (o mitja llauna grossa)
- Uns tres alls
- Uns cinc ous
- Moraduix (marduix)
- Sal, pebre bo, un poc de pebre coent si en voleu.

Imatge

Procediment
1. La primera passa és trossejar els alls i fregir-los un poquet a foc no gaire fort perquè no es cremin.
2. Quan estiguin un poc fets, podem trossejar i abocar-hi el moraduix.

Imatge

3. Llavors, si hem comprat la tomàtiga ja trossejada, podem anar-la abocant a la paella amb la mínima quantitat de líquid.

Imatge

Si és sencera, l'haurem de trossejar i fer el mateix amb el líquid: no hi aboqueu el líquid del pot; el líquid de dins les tomàtigues està bé.
Si comprau un pot gros de tomàtiga sencera, basta que en faceu servir la meitat; per conservar-ne l'altra meitat, posau-la dins un pot de vidre amb tot el líquid uns 4-5 dies com a molt.

Imatge
Aquí hi ha massa líquid

4. Quan la tomàtiga està cuita (vos n'adonareu), podeu batre els ous i abocar-los a la paella (o abocar-los sense batre-los, és igual) i començar a remenar amb el foc fortet però no al màxim.

Imatge

A partir d'aquest moment es tracta de fer una espècie d'ous remenats.

Imatge

Ta-dà!

Imatge

D'acord, potser no tenen super bona pinta, però és ben bo.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
lyrilla
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Tadaima!
Entrades: 21
Membre des de: 08 feb. 2022, 03:15
0
1
Gràcies donades: 8 cops
Gràcies rebudes: 27 cops

Aquesta recepta em recorda una mica als ous al plat que feia la meva mare. No sé si podria fer-ne aquí algun dia...
"Si tingués més temps, t'hagués escrit una carta més curta." ~ Blaise Pascal
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2380
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 366 cops
Gràcies rebudes: 1084 cops

Vinc a fer la meva aportació bassura, per no perdre el costum
Minatoni ha escrit: 05 abr. 2022, 11:19 Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2380
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 366 cops
Gràcies rebudes: 1084 cops

Doncs he fet oyakodon, visquen els ous! I aquesta vegada l'he volgut fer de manera diferent del que acostumava a preparar amb una recepta que variava una mica (en comptes de dashi deixava la carn maridant durant 30-40 minuts) i a la ceba hi ficava gingebre picat (jo no en tenia de natural, però en tenia en pols i, potser en vaig posar poc, però no li vaig notar gaire el gust).

El resultat, com a mínim de gust, ha estat bastant semblant, tot i que he de dir que amb aquesta recepta la carn era molt més tendra i crec que ho adaptaré a la recepta de sempre.

Imatge
Ceba amb un gingebre gairebé inexistent al paladar de persona refinada que no tenc

Imatge
Gestació de la mare natura convertida en plat sinusoidal

Imatge
Delícia emplatada, vianda degustada

El vídeo d'on vaig treure la nova recepta (la que acostumo a fer servir sempre és la de japanesecooking101, que de moment per a mi és la millor)
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1906
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
1
3
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 1407 cops
Gràcies rebudes: 694 cops

Wok de verdures

A mi m'agrada posar-hi un ou.

La idea és coure les verduretes que et facin ganes i llavors poses un poc d'oli al wok a foc mitjà, hi poses l'ou batut i al cap de dos segons hi tornes a posar les verduretes durant menys d'un minut.

Trob que li dona un toc bo!

Imatge
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 778
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 227 cops
Gràcies rebudes: 332 cops

Jo avui he fet una recepta que es diu "Ous a l'infern" amb alguns canvis:

Recepta d'ous a l'infern: https://www.youtube.com/watch?v=F5ESmoCh77k

Els canvis que he fet:
- No tenia frànkfurts així que hi he posat una botifarra tallada a trossets
- No tenia pebrots així que no n'hi he posat)

I el resultat ha estat aquest...

Imatge

P.D: La setmana passada volia fer-me un ou ferrat per sopar i compartir-lo per aquí però vaig fer servir una paella suuuuuper vella i es va quedar tot enganxat, el resultat va ser tant bunyol que vaig pensar que era millor no compartir-lo u.u
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2380
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 366 cops
Gràcies rebudes: 1084 cops

Heus ací la meva contribuccione principal. Quan el Minato va dir que l'ingredient seria els ous, em vaig indignar perquè tenia 3 llimones a punt del suïcidi per floridura, així que per aprofitar les putes llimones dels collons he fet un pastís. Amb ous. Molts d'ous.

Pastís de llimona i merenga



Recepta de l'Alex, en aquesta casa respectem els husbandos aliens:


Bàsicament he seguit fil per randa el que l'Alex ens recomana. Us mostro el procés en divertides fotografies que il·lustren la meva passió per desfer-me de les putes llimones a punt de morir.

Imatge
Les llimones a la fi assassinades. I els ous perquè vegeu que no són ficticis com els reis d'Orient.

Imatge
Això li he robat a l'Alex. Diu que molta de gent quan fa pastissos posa ciurons o pedres dins la pasta perquè no creixi i diu que ell no en posa i que després hi posa un pes a sobre. Ho he fet com ell diu i... funciona xDD Li vaig posar el bol que havia tret per fer la merenga i les bimbolles van baixar xDD

Imatge
Crema de llimona, comunament anomenada lemon curd

Imatge
Lemon curd dins la pasta cuita prèviament i feta abaixar amb pes a sobre.

Imatge
Un puto ou a punt de ser assassinat per servir amb el propòsit de la seva miserable existència.

Imatge
Merenga de puta mare. Sempre que la faig pateixo per la meva vida, perquè la màquina està rompuda i no té mode lent i generalment per fer la merenga demanen que comencis lent i després li donis canya, però jo he d'anar en pla bèstia des del principi i pateixo d'ofendre-la...

Imatge
Merenga sobre el pastís. No tinc per fer floretes ni merdes, així que ho vaig posar tan artísticament com vaig poder al forn.

Imatge
Doncs el pastís acabat. Resultat final, delicatessen per a l'estómac. La part torradeta de la merenga gairebé va ser el millor del pastís, molt cruixent però la merenga de baix era suau i feia bimbolletes dins la boca i la crema de llimona li donava acidesa i la pasta oferia resistència a la mossegada. Puta obra d'art gastronòmica.

Imatge
Un trosset dins el plat per tastar-lo. Ja no en queda, mireu-la amb el respecte que miraríeu una fotografia d'algú que fa temps que va deixar aquest món.

Imatge
El conjunt del pastís però sense el tros que havia aniquilat amb el poder dels meus sucs gàstrics.
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 262
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
1
3
0
Gràcies donades: 223 cops
Gràcies rebudes: 243 cops

Una mica tard vinc a fer la meva aportació. La veritat és que tenia moltíssimes ganes (i encara tinc) de fer el pastís de llimona i merenga de l'@UkiHana i aquest tal husbando Alex, fins al punt que m'he mirat vàries vegades el vídeo per començar-lo a fer en diversos moments d'ençà que el vaig veure per primer cop. Però avui, per alguna raó, quan me n'he adonat estava fent...

Croissants


Imatge


La recepta que jo he seguit és la d'aquest vídeo:
Text amagat.
Bàsicament he barrejat tots els ingredients i amassat. Un cop fet això es deixa reposar la massa per desestressar el gluten que es veu que li agafa la ballaruga i un cop passat aquest temps l'he estirat i posat a reposar a la nevera. Sí, és una recepta que ha de reposar molt i no, jo no tinc la paciència necessària com per esperar tot el que toca. Iiiii tot i així me n'he sortit. A continuació unes fotos del procés:
Text amagat.
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Aleshores ha vingut el pas més divertit que és donar forma als croissants, d'aquest pas no n'he fet foto perquè m'ho estava passant tan bé que no he pogut parar fins que he acabat. Han quedat una mica lletjots, però res que no s'arregli amb una estona de repòs i una bona fornada. Adjunto foto:
Text amagat.
Imatge
Ho he deixat reposar una hora i aquí, amics meus, és on entra en joc l'ingredient secret! L'ou. Sí, la massa no porta ou, és farina, aigua, sal, llevat i una mica de sucre. L'ou l'he batut i amb un polsim de sal i una mica mica d'aigua m'ha servit per pintar els croissants per sobre just abans d'entrar-los al forn.
Text amagat.
Imatge
Imatge
Iiii finalment, després de mitja hora dins el forn i moltes emocions, aquest ha sigut el resultat!! Estic molt contenta, ho repetiré sens dubte!
Text amagat.
Imatge
Ens veiem a la pròxima! :nekocarabassa:
Imatge
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2380
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 366 cops
Gràcies rebudes: 1084 cops

Ouu la laaaaaaa. Je suis Monsieur Jacques François de Le Gabardinee i avui estiiik aquí perg avaluaag magnifiquè croissant de le belle @Atir dels Senders

Imatge

Tres bien, sensacional! Soc francès i sé que feeegg croissants no és fàcííííl, però ho has fet magnificient! Et conssedigggé l'aprovat, només a canvi que me n'enviis un o dos! Oi, oi! És com si ensumés l'ologgeta, em fa ganes de menggar-ne!

Aprovat amb matgícula, certificat expedit per moi: Monsieur Jacques François de Le Gabardinee, francès i molt francès:

Imatge
Respon