The Matrix (amb explicació :p)

Respon
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Repte d'anime 2020
Categoria Or
25 / 32
Repte d'anime 2020
Anime de temporada
6 / 12
Entrades: 1335
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
Gràcies donades: 781 cops
Gràcies rebudes: 368 cops
Sexe: Home

14 juny 2017, 12:28

Hola!

Ara que estam acabant de veure The Matrix en el xat, he pensat que estaria bé aprofitar per fer un resum dels moments més densos de l'argument i llavors comentar-la.

Començaré amb la sinopsi i un repàs general de l'argument de cada pel·lícula i llavors em ficaré en aquests moments de l'argument.

The MatrixImatge

SinopsiÉs el món el que sembla? Thomas Anderson, programador d'una important empresa de software i hacker informàtic amb el sobrenom de Neo, descobrirà que no. Contactarà amb ell un estrany grup encapçalat per Morfeu, qui el mostrarà la veritable realitat que s'amaga darrera l'aparença: un món dominat per les màquines, les quals esclavitzen l'Humanitat per a utiltizar els nostres cossos com a simple font d'energia. Però, i la nostra ment, on es troba aleshores? La resposta es troba dins Matrix.

(Tret de Totsrucs.cat)

ArgumentText amagat.


ExplicacióSi heu arribat fins aquí, segurament heu vist la primera pel·lícula (o la trilogia sencera) i no heu entès massa cosa. Els germans Wachowski no van fer aquestes pel·lícules per a donar-nos respostes, sinó per a fer-nos fer preguntes, així que és normal que en tengueu.

La recomanació que es sol fer és… tornau-les a veure. Jo mateix les he vist més de mitja dotzena de vegades i cada vegada me n'adon compte de coses noves.

Una vegada creieu que ho teniu més o menys un poc clar, però voleu acabar d'aclarir (en la mesura del que és possible!!) l'argument de la sèrie… és el moment de seguir llegint.

Podeu trobar una explicació d'aquests moments més mals d'entendre de The Matrix (la primera pel·lícula) aquí: http://thematrix101.com/matrix/meaning.php. Aneu amb compte amb els enllaços que poden portar a spoilers, però la pàgina que vos he passat no en té (però no cliqueu enlloc! xD).

I ara un poc de pensar:

Text amagat.


En uns dies intentaré fer el mateix per la segona pel·lícula. Mentre, podem comentar entre tots aquesta, si vos fa ganes ;)

Ah! Me n'he adonat que no he posat gens d'opinió personal, però vaja, que si no l'heu vist estau tardant.
Imatge
Text amagat.

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Repte d'anime 2020
Categoria Or
25 / 32
Repte d'anime 2020
Anime de temporada
6 / 12
Entrades: 1335
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
Gràcies donades: 781 cops
Gràcies rebudes: 368 cops
Sexe: Home

18 juny 2017, 02:04

I seguesc amb la segona pel·lícula!

The Matrix: ReloadedImatge

Sinopsi


Thomas "Neo" Anderson va prendre una costosa decisió quan va decidir fer la pregunta que Morfeu i Trinity havien formulat abans que ell. Cercar i acceptar la veritat. Alliberar la seva ment de Matrix. Ara, Neo adquireix un major domini dels seus extraordinaris poders mentre Sió cau assetjada per l'Exèrcit de les Màquines. Només una qüestió d'hores separa a l'últim enclavament humà a la Terra de 250.000 Sentinelles programats per destruir a la humanitat. Però els ciutadans de Sió, animats per la convicció de Morfeu que l'Elegit farà realitat la Profecia de l'Oracle i posarà fi a la guerra amb les Màquines, posen totes les seves esperances i expectatives en Neo, que es troba bloquejat per visions inquietants mentre cerca quines mesures prendre. Enfortits pel seu amor mutu i per la seva creença en si mateixos, Neo i Trinity decideixen tornar a Matrix amb Morfeu i desencadenar el seu arsenal d'extraordinàries destreses i armes contra les sistemàtiques forces de repressió i explotació. Però hi ha poderoses figures dins Matrix que neguen l'artifici de la decisió, eludint la responsabilitat que suposa, alhora que s'alimenten de les veritats emocionals dels resta. Mentrestant, hi ha exiliats com l'Agent Smith, la inexorable connexió de la qual amb Neo l'obliga a desobeir al sistema que ha demanat la seva eliminació. Impulsat per la humanitat que en un altre temps va menysprear, Smith destruirà tot el que s'interposi en el seu camí en la seva recerca de venjança. En el seu perillós viatge per comprendre millor el constructor de Matrix i el seu decisiu paper en el destí de la humanitat, Neo s'enfrontarà a una major resistència, a una veritat encara major i a una decisió més impossible del mai va imaginar. En la confluència d'amor i veritat, fe i coneixement, intenció i raó, Neo ha de seguir el camí que ha elegit.

(Tret de Totsrucs)

Argument


Neo, Trinity i Morfeu van a Sió, l'última ciutat humana que queda. A poc a poc, les màquines van avançant i Neo, amb nous i increïbles poders, haurà de lluitar contra més clons de l'Agent Smith i fer front a la situació. L'amor entre Neo i Trinity creix moltíssim.

(Tret de la Wikipedia :roll: )

ExplicacióCom l'altra vegada. Si només heu vist la pel·lícula una vegada… pot ser la voleu tornar a veure. Fins i tot la trilogia sencera abans de mirar per internet i que vos expliquin de què va. Però… quan ja les has vist unes quantes vegades… sí que pot ser t'interessa comprovar si el que has entès és el que realment passa, i què no has entès.

Com l'altra vegada, em basaré en l'anàlisi de http://thematrix101.com/reloaded/meaning.php. Ja vos vaig dir que si anau a la pàgina aneu amb compte amb els enllaços, però ara encara més: quan la vam veure junts en el xat va parèixer que no vos vau donar compte d'una cosa, així que… pot ser no hi entreu fins diumenge.

Text amagat.
Imatge
Text amagat.

Avatar de l’usuari
Kehela
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Tadaima!
Entrades: 10
Membre des de: 10 set. 2017, 18:06
Gràcies rebudes: 1 cop
Sexe: Home

16 set. 2017, 17:48

Bones, vinc a comentar un parell de coses respecte la segona pel·lícula.


Text amagat.

Son punts una mica agafats pels pèls, però fins ara no se m’ha ocorregut res mes. En fi, estic segur que m’estic deixant moltes coses. Qualsevol comentari és benvingut.

Respon