Star Wars Knights Of The Old Republic [KOTOR]

Respon
Avatar de l’usuari
Bank
Calcifer
Calcifer
Banana :3
Entrades: 573
Membre des de: 15 ago. 2015, 22:18
Gràcies donades: 131 cops
Gràcies rebudes: 101 cops
Sexe: Home

30 març 2016, 19:47

Ja fa temps que tinc pensat fer aquesta recomanació, però mai m'he animat a fer-la fins ara. El motiu per la qual la faig ara és perquè recentment a la sèrie Star Wars Rebels, Disney està fent aparèixer elements d'aquests videojocs i, per tant, fent-los oficials dins de l'univers de Star Wars.

Imatge


Títol: Star Wars Knights of The Old Republic
Títol alternatiu: KOTOR
Any: finals de 2003 (Xbox i PC), 2009 (steam), 2013 (Apple Store), 2014 (Android)
Gènere: RPG, ciència-ficció
Multijugador: No
Desenvolupadora: BioWare (original), Aspyr (versions per mòbil)

Argument

Text amagat.


Mecànica de Joc

En aquest joc tu controles un personatge del qual n'escolleixes el sexe, nom i l'aparença. Pots triar entre tres classes inicialment:
Text amagat.


A més, cada personatge té uns Atributs:
Text amagat.

Cada atribut té bonificacions extres en habilitats (veure a continuació) i alguns (com Saviesa o Intel·ligència) poden desbloquejar diàlegs addicionals.

A part dels atributs, cada personatge compta amb habilitats. Cada nivell que pugen guanyen uns punts depenent de la classe i la intel·ligència que inverteixen en millorar les habilitats. Depenent de la classe, algunes habilitats costen 1 punt mentre que altres 2.
Text amagat.

Una bona tàctica és dedicar als companys a millorar unes habilitats determinades en comptes de millorar-les totes.

A part dels Atributs i les Habilitats, finalment, els personatges tenen Dots. Les dots serveixen per augmentar les habilitats, desbloquejar la capacitat per portar armadures, capacitat per fer atacs especials...
I els Jedi compten amb Poders, que són un llistat de poders diversos (alguns vists a les pel·lícules i altres no), amb tres nivells de potència, classificats en tres grups:
Text amagat.


El combat és per "torns". Ho poso entre cometes perquè els torns realment existeixen, però el jugador no ho percep així, ja que no hi ha pausa entre torns. Tot i així pots prémer la tecla espai per activar la pausa en qualsevol moment i donar ordres al teu personatge i als seus companys.

A més, el jugador té en tot moment converses interactives amb tots els personatges i les seves respostes poden determinar molts esdeveniments de la història. A més, algunes respostes comporten punts del costat lluminós o del costat fosc, que determinen alguns esdeveniments dels jocs, quins poders són més barats o més cars de fer servir i otorga un bonus si el jugador està al màxim de la llum o la foscor.

També hi han minijocs, la majoria opcionals, en aquest joc. Són:
Text amagat.


Si jugueu i teniu dubtes sobre qualsevol cosa, no dubteu en preguntar!

Opinió personal:
Li poso un 10/10. I no només jo, molts dels fans de Star Wars encara avui dia el consideren el millor joc de Star Wars mai creat. Per mi és el meu segon joc preferit, me l'he passat uns quants cops i he explorat tot el que podia i més. A més, aquesta història tan propera al Star Wars que coneixem però a la vegada tan allunyada (4000 anys són molts) et dona la sensació d'estar jugant a un univers nou dins del que ja existeix.

Curiositats:
 • *SPOILER DE STAR WARS VII THE FORCE AWAKENS* Els poders que fa servir Kylo Ren a la pel·lícula, quan paralitza a la Ray i quan l'adorm, són poders que podem fer servir en aquest joc. Irònicament, són poders del costat lluminós.
 • Recentment, Disney està fent cànon elements d'aquest joc. Han sortit ja a la sèrie naus de la república de l'època d'aquest joc
  Text amagat.
  I també ha sortit música del joc. A més, a Star Wars The Clone Wars van estar a punt de posar una aparició de Darth Revan, però es va desestimar per no donar massa significat a l'episodi.
 • La versió oficial del protagonista d'aquest joc, utilitzat després en novel·les i altres, és un home del costat lluminósI ara, ha arribat l'hora de...
Imatge


Títol: Star Wars Knights of The Old Republic 2
Títol alternatiu: KOTOR 2, The Sith Lords
Any: finals de 2004 (Xbox), començaments de 2005 (PC), 2009 (steam)
Gènere: RPG, ciència-ficció
Multijugador: No
Desenvolupadora: Obsidian Entertainment (original)

Argument:

Text amagat.


Canvis en la mecànica:

Al començar el joc, en comptes de les tres classes dels jocs anteriors, el jugador pot triar en ser un Jedi Consular, Guardià Jedi o Centinella Jedi.
Text amagat.


Al KOTOR 1, podies aconseguir fins a 8 companys i portar-los a les teves missions amb un grup màxim de 3 (tu inclòs). Aquests companys els aconseguies a mesura que anaves progressant en la història.
En canvi al KOTOR 2, les teves decisions influeixen en els companys que pots tenir.
Text amagat.


A més, a les converses del KOTOR 1 les teves decisions otorgaven punts del costat fosc o del costat lluminós. En el KOTOR 2, a part d'això, les teves respostes poden influenciar en els teus companys positivament o negativament, desbloquejant diàlegs i fins hi tot obrint la possibilitat d'entrenar a alguns d'ells per esdevenir Jedis (o Sith).

Hi han nous dots i molts nous objectes (tants que jo, havent-me passat el joc 4 o 5 cops encara en trobo de nous). En aquest joc els objectes es poden millorar i construir-ne de nous i el nivell màxim s'incrementa del 20 al 30, fent-te encara molt més poderós que al primer KOTOR.

The Sith Lords Restored Content Mod (TSLRCM):
Aquest joc té un problema i és que la companyia va estar sotmesa a molta pressió i quan va llençar el joc al mercat estava incomplet. Molt del contingut que havien fet no havia arribat al joc final. Degut això, un grup de modders (que encara treballen avuí dia) van treient mods per restaurar el contingut perdut del KOTOR 2. Recomano infinitament aquest mod, ja que afegeix molts diàlegs (i per tant molt més context a la història) i algunes missions que aporten una o dues hores més de joc.
Fins hi tot hi ha un planeta sencer que no va sortir al joc final, tot i que està en un altre mod i actualment només funciona amb la versió anglesa del joc.
Text amagat.


Opinió personal:
El joc original, un 10/10, però amb el mod un 11/10. Abans he dit que el KOTOR 1 era el segon joc preferit, perquè aquest és el meu primer. És el joc que m'he passat més cops i que he gaudit més, cada cop que hi jugues trobes nous objectes o noves històries. A més, tant en el KOTOR 1 com en el 2 les lluites finals són molt èpiques, cosa que molts jocs avui dia no poden dir. El recomano a tothom, a més la dificultat del joc és força modelable, des de fàcil a força difícil.

Curiositats:
 • La producció d'aquest joc va començar mentre es creava el KOTOR 1, per tant van fer la segona part sense saber del tot què passaria amb la primera.
 • Al començament del joc, un dels primers personatges que et trobes (Atton Rand) et fa un resum de la Guerra Civil Jedi i segons les teves respostes pots indicar-li el sexe del protagonista del primer joc i si va acabar per la llum o la foscor. Depenent d'això, hi hauran lleugers canvis de detalls en el joc on potser trobes personatges del joc anterior.
 • Aquest personatge, Atton Rand, diu molt la típica frase de Star Wars I've got a bad feeling about this, fins al punt que el mateix joc t'aconsella que guardis la partida quan ho diu.
 • Atton Rand era el nom del protagonista d'un videojoc que va sortir per la mateixa època, Star Wars Jedi Academy, tot i que al final el van anomenar Jaden Kor.
 • Al contrari que la majoria de jocs on es pot triar el sexe del personatge, la versió "oficial" del protagonista d'aquest joc és una dona del costat lluminós.
 • HK-47 és un personatge que surt als dos jocs i també és l'únic personatge que pots "no-tenir", ja que per aconseguir-lo has de fer unes missions secundàries en tots dos jocs. Tot i així recomano tenir-lo, ja que és el meu personatge preferit :p
 • A Star Wars rebels és possible que surti un Holocrón de la Kreia, un dels companys de la protagonista
Espero que us hagi agradat aquesta recomanació, els jocs estan força assequibles a Steam (més si els compreu per g2a), si teniu algun dubte pregunteu!
Imatge

Respon