Skull King (joc de taula)

Regles del fòrum
Tots els links a videos han d'anar obligatòriament a dintre d'un spoiler.
Respon
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1410
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 821 cops
Gràcies rebudes: 393 cops

Imatge


L'Skull King és un joc de cartes basat en apostes per a 2-6 jugadors on no només pots guanyar l'aposta si guanyes sinó també si perds.

La dinàmica és semblant a la brisca, on els jugadors tenen un cert nombre de cartes a la mà i en fan servir una cadascú, en ordre. La primera carta que es llença defineix el pal de la mà, i la resta de jugadors han de llençar una carta del mateix pal si poden, de manera que guanya la carta d'aquell pal amb un valor més alt, excepte si s'ha jugat un trumfo, que guanya les demés. El jugador que guanya la mà, s'emporta les cartes per tenir-ne constància.

L'Skull King té cartes de quatre colors: vermell, blau, groc i negre, numerades de l'1 al 13. El negre és el pal trumfo, de manera que guanya els altres pals, però també segueix la norma de seguir el pal de la primera carta llençada. L'1 és el valor més baix i el 13 és el més alt.

Imatge


Una vegada s'ha llençat la primera carta de la mà, els altres jugadors han de llençar una carta d'aquell mateix pal, si poden. Si no poden, poden jugar una carta d'un altre pal (perdent, excepte si llencen una carta negra).

També es pot jugar una carta especial:
 • la bandera blanca "Escape" (n'hi ha 5 a la baralla), que serveix per rendir-se;
 • la sirena "Mermaid" (n'hi ha 2), que guanyen les cartes de colors i també el rei pirata;
 • els pirates (5), que guanyen la sirena;
 • el pirata-bandera "Scary Mary" (1), que pot jugar-se com a pirata o com a bandera blanca;
 • i el rei pirata "Skull King" (1), que guanya els pirates, però perd davant la sirena.
Imatge


En cas d'empat (per exemple, dos pirates, dues banderes, etc), guanya la primera carta que s'ha jugat. El pal a seguir de la mà el defineix la primera carta no-especial (això és, les que tenen números) que es jugui a la mà.

Molt bé, ara que ja sabem com es juga una mà, toca explicar com funciona el joc: es juguen 10 rondes, la primera ronda es juga amb una sola carta, a una sola mà; la segona, amb dues cartes, consisteix de dues mans, on els jugadors faran servir primer una carta i llavors la segona; i així successivament fins la desena, que es juga amb deu cartes a deu mans. El jugador que comença una mà és el que ha guanyat la mà anterior.

Llavors, una vegada s'han rebut les cartes de la ronda, cada jugador fa una aposta simultània de quantes mans creu que guanyarà aquella ronda: a la primera ronda pot apostar que en guanyarà 0 o 1; a la segona, 0, 1 o 2; i així successivament fins a la desena, on aposta quantes en fa comptes guanyar de 0 a 10. L'aposta es fa a la de tres amb els dits de la mà a sobre de la taula, després de cridar "rom-rom-rom!"

Les apostes funcionen d'aquesta manera:
 • si s'aposta que es guanyen zero mans
  • si es guanyen zero mans: es guanyen 10 × <número de ronda> punts. Això són 10 punts a la primera ronda, 20 a la segona i així successivament fins a 100 punts a la darrera.
  • si no es guanyen zero mans: es perden 10 × <número de ronda> punts. Els mateixos que s'anaven a guanyar.
 • si s'aposta que es guanyen un nombre de mans
  • si es guanya aquest nombre de mans: es guanyen 20 × <mans guanyades> punts. Per exemple, a la ronda 3, si s'aposta que es guanyen 2 mans, i s'aconsegueix, són 20 × 20 = 40 punts.
  • si es guanya un nombre distint de mans: es perden 10 × <diferència entre les mans guanyades i les apostades>. Seguint l'exemple anterior, si no es guanya cap mà, es perdrien 10 × (2 - 0) = 20 punts; si se'n guanya una, se'n perdrien 10 × (2 - 1) = 10; i si se'n guanyen 3, se'n perdrien també 10 × (2 - 3) = 10.
Llavors, jugar a perdre-ho tot és una opció, però és arriscada, ja que és fàcil que et facin guanyar una mà i perdis molts punts. Tot depèn del que facin la resta de jugadors ;).

Hi ha una cosa més a tenir en compte: si l'Skull King es juga en una mateixa mà que un o més pirates, el jugador que s'emporta la mà pot optar a guanyar 30 punts extra per pirata. De manera semblant, si l'Skull King és vençut per una sirena, el jugador que s'emporta la mà pot optar a guanyar 50 punts addicionals. Aquests punts només es sumen si el jugador, al final de la ronda, satisfà la seva aposta.

Llavors... això és tot!

Vaig conèixer aquest joc perquè l'amo d'un bar de jocs de taula de per aquí, el Parabellum, a Palma (vos el recoman totalment), ens el va recomanar. Ens va encantar. Com que vam veure que per Espanya està totalment esgotat, en @cosarara me'n va dur un d'Alemanya (gràcies!) i així el vau conèixer tots. I pareix que ho ha petat.

Recentment hem trobat una pàgina web coreana on s'hi pot jugar online: https://tichu.be.

Si hi jugau en persona, podeu fer servir això en comptes de la llibreta per dur el recompte de punts: http://skullking.tadaima.cat

Au idò!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Moderador
Moderador
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 599
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 415 cops
Gràcies rebudes: 331 cops

Doncs sí, la veritat és que és un joc que m'agrada molt i també el recomano, no sé pas per què no l'han tornat a editar aquí, és impossible trobar-lo enlloc...

Està molt bé, tot i que quasi sempre acabi perdent (excepte si juga en @Minatoni, que llavors és directament "sempre" :p). Tot i que al final, guanyar no importa tant sinó que t'ho passes més bé durant les rondes.

Jo també hi he acabat caient i l'he comprat, i com que fa uns dies m'avorria (tenia coses millors a fer, però no tenia ganes de fer-les), vaig traduir-ne el reglament. Us el deixo aquí per si fa servei a algú: Cara 1 / Cara 2 (si el voleu imprimir, n'hi caben dos en un A3).
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 290
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 123 cops
Gràcies rebudes: 151 cops

A mi en @Minatoni també m'hi va fer enganxar, i si que és cert que és una mica problemàtic a l'hora de comprar-lo perquè desde amazon (per exemple) no sempre hi ha stock del mateix proveïdor (que el ven a uns 14€) i algun amic meu que se'l volia comprar l'ha arribat a trobar per 22€ o 23€. Llàstima que no estigui editat per cap editorial de jocs de taula d'aqui...

Sigui com sigui és molt recomanable, gràcies a l'aplicació web que es va treure de la butxaca en @Minatoni quan hi jugues no has de pensar gaire en sumar i restar punts i això fa que el joc guanyi moltíssim, a més a més és molt fàcil de portar i per jugar-hi necessites molt poc d'espai. Així que recomanable completament.
Avatar de l’usuari
Ereza
Moderador
Moderador
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 599
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 415 cops
Gràcies rebudes: 331 cops

Faré una mica de spam, però en aquesta botiga el tenen per sols 10,50€ (més enviament, si no us va bé anar a Mataró), és on el vaig comprar fa poc i la veritat és que els recomano totalment: Artijoc
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Respon