SKAM

Respon
Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 634
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
Pronom: Femení
Gràcies donades: 150 cops
Gràcies rebudes: 177 cops

Avui us porto una nova serie... i no és de coreans ^^

SKAMImatge

Genere: Drama
Creador: Julie Andem
País d'origen: Noruega
Temporades: 3 i segueix
Episodis: 32
(11 1ª temporada + 12 2ª temporada + 10 3ª temporada)
Repart:
Text amagat.
Lisa Teige - Eva Kviig Mohn (protagonista 1ª temporada)
Josefine Frida Pettersen - Noora Amalie Sætre (protagonistal 2ª temporada)
Tarjei Sandvik Moe - Isak Valtersen (protagonista 3ª temporada)
Marlon Langeland - Jonas Noah Vasquez
Ulrikke Falch - Vilde Hellerud Lien
Ina Svenningdal - Chris Berg
Herman Tømmeraas - Christoffer Schistad
Cecilie Martinsen - Ingrid Theis Gaupseth
Kristina Ødegaard - Sara Nørrstelien
Iman Meskini - Sana Bakkoush
Thomas Hayes - William Magnusson
Carl Martin Eggesbø - Eskild Tryggvason
Rakel Øfsti Nesje - Linn Larsen Hansen
Arthur Hakalahti - Kasper Folkestad
Fredrik Vildgren - Nikolai Magnusson
Henrik Holm - Even Bech Næsheim
Ruby Dagnall - Emma W. Larzen
Sacha Kleber Nyiligira - Mahdi Disi
David Alexander Sjøholt - Magnus Fossbakken


Sinopsis:
La sèrie tracta la vida diària d'adolescents a l'escola secundària Hartvig Nissens Skole a Oslo. El personatge principal varia segons la temporada (La Eva Mohn en la primera, la Noora Sætre en la segona i l'Isak Valtersen a la tercera). Els espectadors poden seguir als personatges de la sèrie a Instagram o Facebook i estar en contacte amb ells.

Imatge

Opinió personal:
No sé per on començar, bueno si... quan la @Layla me'n va començar a parlar. Com us deveu imaginar la convinació de Layla i Meina no es massa bona, per que una a l'altre es van passant series i si enganxen.

La cosa es que fins al moment jo de series no coreanes poques n'havia vist, apart de les que fan a la tele, the 100 i les croniques de Shanara, poc més havia vist i bueno pos em vaig piosar a mirar una serie Noruega per que si. (i els primers capítols els vaig mirar a classe...)

He de dir que tot i que al principi tenia personatges preferits, al final m'han acabat agradant molt tots, per que son personatges massa reals, osigui adolescents que tots tenen coses bones i dolentes, pero que sempre tenen alguna raò per fer les coses i al final sempre te les justifiquen o les arreglen i aixo m'ha fet veure de diferent manera aquesta serie.

La recomano molt també per tots els temes que tracta son coses massa presents a l'edat del pavo, i de les quals no en som sempre conscients o simplement no tractem com l'islamofòbia, l'homofòbia, els gays, les lesbianes, els bisexuals, les drogues, festes, els trastorns psicologics i els alimentaris, fins hi tot parlen dels refugiats. Osigui el món tal com és, tot i que en algun moment potser una mica exagerat, pero ben tractat.

Un altre punt a favor son els actors que a diferència amb les altres sèries d'adolescents és que els actors son gent que té la mateixa edat que el seu personatge i no actors de 20/30 anys que interpreten a un adolescent.

Segur que em deixo moltes coses per explicar, pero en serio es una serie que recomano mil, val molrissim la pena i les 3 temporades son molt ràpides de veure!

Nota: 10/10

Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Layla
Porco Rosso
Porco Rosso
Let the dark in
Entrades: 133
Membre des de: 15 ago. 2015, 23:08
Pronom: Femení
Gràcies donades: 40 cops
Gràcies rebudes: 47 cops

Imatge

La veritat és que no em va costar gens convèncer a la @Meina per veure aquesta sèrie, només explicar-li de què anava i passar 4 fotos contades.

Com ja ha dit, aquesta sèrie et permet "interaccionar" amb els personatges, no hi pots parlar, però pots llegir les seves converses, és a dir, cada divendres surt el capítol pròpiament dit, però si en aquell capítol, per exemple, hi va haver una festa el dimecres a les 10 de la nit, doncs dimecres a les 10 d'aquella setmana (abans de que surti el capítol) surt el vídeo de la festa, o van sortint imatges de les converses que tenen entre ells, és a dir, com si tinguessiu una conversa amb algú i la volguessiu ensenyar a algú altre, doncs això és el que pugen.

Com també ha dit, els actors són adolescents, per tant, encara és més real, i tampoc et posen les típiques noies súper guapes i primes (n'hi ha una que si xDDD). I a més, encara que aquesta sèrie s'hagi fet tan famosa... ells segueixen treballant d'altres coses (un dels personatges és cambrer en un bar xD).

Això és una característica que la diferencia de les altres sèries i que fa que puguis estar més a dins de la sèrie, sembla que realment aquells personatges siguin reals, ja que els personatges tenen instagram/facebook etc on pugen fotos com si fossin existissin i fossin reals.

Obviament al ser una sèrie d'adolescents es parla bastant de les relacions amoroses, ja que en cada temporada n'hi ha una de central, però no només es centren en això, ja que una de les relacions que tracten més és l'amistat, en les 3 temporades que hi han fins a dia d'avui es veuen escenes que et fan pensar: ostres... Això és amistat! (cursi, però és així xD).

Veus com aprenen dels problemes, fan coses malament, com tot ésser humà! Però també veus com se n'adonen i ho solucionen. A més parlen de problemes reals, que passen a molta gent, cosa que sorprèn en certs moments, ja que tracten temes com per exemple les malalties psicològiques i t'ensenyen com la gran majoria de gent pensa, i com realment s'hauria de pensar, sense prejudicis, i sempre amb bona cara a tothom.

Una altra diferència amb les altres sèries és el cost econòmic, no he vist cap sèrie americana ni anglesa que s'hagin gastat tants pocs diners! Us diria el que es van gastar, però no me'n recordo de quan va ser, però que molt probablement amb les 3 temporades juntes no arriben a gastar tot el que es gasten en una sola temporada de Juego de Tronos xD. Només cal veure com aprofiten els espais que tenen, ja que l'institut on està gravat és on van dos dels actors que hi surten, l'apartament d'un dels personatges és on hi viu un dels actors (que no és el mateix que el personatge hahahah).

Crec que no cal que m'allargui més, encara que podria seguir escrivint molt més, perquè és una passada i realment es mereix la fama que té i encara que ara per ara hi hagi gent que diu que està sobrevalorada... és perquè encara no l'ha vist!
Només dir que és una sèrie que està batent records arreu del món (si, per mala sort els americans ja han comprat i faran el remake ja que són incapaços de doblar, posar subtítols i reconèixer que una sèrie no americana és bona), i que val molt la pena.

Us deixo amb alguna imatge per a fer entrar encara més ganes (?)
Text amagat.
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge


I aquí us deixo els trailers de les 3 temporades en un sol vídeo, no calen subtítols, i potser el primer trailer no crida molt l'atenció, aviso, però si us agrada el yaoi, mireu el del tercer video que ho diu tot :roll:
Text amagat.
Avatar de l’usuari
Patx
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 125
Membre des de: 19 ago. 2015, 14:23
Pronom: Femení
Gràcies donades: 13 cops
Gràcies rebudes: 31 cops

És una de les grans sèries de la temporada no només pel seu format (molt diferent a tot el que estem acostumats) sinó pel gran paper que fan tots els actors i actrius. Hi ha moments en que literalment vius el que els hi està passant amb ells i el fet que si tenen festa dijous et pengen la festa dijous fa que ho visquis encara més.
Jo també he de donar les gràcies al Twitter per haver-la donat a conèixer perquè és com el Merlí de Noruega, sinó no l'haguéssim conegut (o si qui sap)
La Meina i la Layla ja ho han dit, són tres temporades i cadascuna està centrada en un personatge diferent però al està relacionats no perds el fil dels altres.
Se l'han curat molt, sobretot aqueta última temporada que val molt la pena veure. La manera en que tracten temes tan comuns però alhora que no es tracten mai de manera tan realista en altres sèries és impresionant. L'ús que fan de metàfores sense que te n'adonis, els missatges entre línies, les escenes que vius via conversa de watts o per fotos d'instagram que et pengen... en cap altre sèrie ho trobaràs.
Fa poc vaig llegir un comentari d'un que es queixava que hi podrien posar més damatisme o fer els problemes més al estil americà on tot acaba sent perfecte i solucionant-se, la resposta al comentari va ser la següent ''Si al mirar la sèrie t'esperes una versió noruega de les comedies americanes vas bé, SKAM és un reflex del món adolescent noreug '' (si ja per tot el que diem us espereu una sèrie normal no és així és molt diferent però en el bon sentit)
Per entendre de que va i com funciona has de veure un capítul i donar-li una oportunitat que no et defraudarà.
Imatge
Respon