Repte de cuina: pastís 2.0

Regles del fòrum
Aquí parlem dels esdeveniments que ens interessen, a més d'organitzar-ne nosaltres a Tadaima.cat.

Esdeveniments recurrents:
Esdeveniments de Tadaima.cat:
Cerca per song:
Respon
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Imatge

Com que l'any passat va funcionar, ho repetirem.

La idea és que compartiu una recepta i, almanco, una foto del resultat final d'un pastís, dolç o salat, que faceu, sols o acompanyats, per menjar-vos-el vosaltres o per compartir!

Au idò!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

No sabíem de què dinar i hem vist les panades gallegues aquelles del Mercadona i... en comptes de comprar-la feta, ens hem animat a fer-la nosaltres.

Imatge

Venen la pasta ja feta i tot és fregir el que hi vulguis posar abans (en aquest cas, pollastre, ceba, all i pebre, amb un poc d'ou bullit i tomàtiga fregida), tancar la pasta, posar-hi un poc d'ou batut per damunt i au, al forn.

Com que el farciment ja està cuit, només s'ha de coure la pasta, així que és easy.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Minatoni ha escrit: 23 set. 2023, 15:53 Imatge

Venen la pasta ja feta i tot és fregir el que hi vulguis posar abans (en aquest cas, pollastre, ceba, all i pebre, amb un poc d'ou bullit i tomàtiga fregida), tancar la pasta, posar-hi un poc d'ou batut per damunt i au, al forn.
Et falta l'ingredient secret:

AMOR <3 <3

:pandalick:



Text amagat.
i FARLOPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! No cuineu mai sense farlopa, altres cuiners li diran MSG, però en realitat és droga encoberta, trust me, sé de què parlo, tinc un màster en l'absurditat de la paraula.
Avatar de l’usuari
Estel
Calcifer
Calcifer
Tadaima!
Entrades: 524
Membre des de: 28 set. 2020, 23:03
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 705 cops
Gràcies rebudes: 347 cops

Imatge
Imatge

Tornen les receptes de la Mama Estel...

🍏🍎PASTÍS DE POMA!🍎🍏

Ingredients:
4 ous
150g de farina
180g de sucre morè (reservar-ne 40 pel final)
50g de mantega
20g d'oli de girasol o d'oliva suau
5g de llevat
2 pomes golden (verdes)
2 pomes granny smity (verdes igual) (i si no, la classe que es vulgui)
10g de canyella en pols
2 canonets o dues branques de canyells
Cava
Sal

Elaboració:
Agafem les dues pomes golden i les posem en una plata per anar al forn. Els hi clavem una branca de canyella a cadascuna, les ruixem amb una mica de cava, els hi tirem una mica de sucre morè per sobre.
Enfornar a 180 graus durant 25 minuts aprox. (han de quedar tovetes).

Agafem els 4 ous i separem les clares i els rovells en dos recipients diferents. Muntem les clares amb un polsim de sal fins que quedin a punt de neu, com un merengue.
Als rovells, hi afegim 140g de sucre morè, 50g de mantega fosa i els 20g d'oli suau. Ho barregem bé i hi anem afegint 150g de farina tamissada poc a poc. També la canyella en pols. Barregem manualment fins que quedi una pasta homogènia.

Ara, hi incorporem les clares a punt de neu. Ho barregem tot i afegim el llevat tamissat. Un cop tenim aquesta massa, la tapem amb film transparent i la deixem reposar 30 minuts fora de la nevera.

Esmicolem les pomes que han estat al forn i quan ha passat l'estona, les incorporem a la massa. Barrejar-ho bé.

Agafem un motlle rodó, el freguem amb mantega i l'espolvoregem amb una mica de farina. Omplim el motlle amb la massa.
Agafem les altres dues pomes crues i les tallem per decorar la superfície del pastís.

Agafem 40g de sucre i 5g de canyella en pols i fem una barreja per tirar-la, amb cullera, per sobre del pastís. Enfornem a 180 graus durant 50 minuts (vigilar perquè cada forn és diferent).

Un cop fet, esperar que es refredi per desenmotllar.
Bon profit!
:pandaloveblush: :pandalick: :pandacookie:
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Té molt bona pinta @Estel

Una pregunta, la primera passa, en comptes de ficar la poma al forn es pot fer dins una paella a foc fluix? No controlo gens el meu forn, de fet és com molt potent. L'altre dia vaig fer un pastís de pollastre i les instruccions deien 35 minuts i en 15 ho vaig tenir fet :riu: :riu:

Així, trobes que podria posar les pomes fetes trossos amb el cava i la canyella i tenir-ho sobre una paella a foc fluixet 30 minutets, remenant de tant en tant mentre m'acabo el que ha sobrat del cava?
Avatar de l’usuari
Estel
Calcifer
Calcifer
Tadaima!
Entrades: 524
Membre des de: 28 set. 2020, 23:03
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 705 cops
Gràcies rebudes: 347 cops

Uf, no veig factible lo de la paella, perquè amb això de la farina s'ha de fer bé per dins i tot... suposo que pots reduir a la meitat els temps de la recepta, segons el que m'has dit del pollastre 🐔

I tampoc veig factible lo d'acabar-se l'ampolla de cava perquè agafaràs un coma etílic xDDD
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Aquest estiu vaig fer una gallete d'albercocs, perquè a la feina una companya em va dir que el feia de pera i gorgonzola, però aquí al senyor @Minatoni crec que la pera és una de les fruites que té a la llarga llista de prohibicions.

Imatge

No em va acabar d'entusiasmar perquè la vaig fer de pasta integral i no acabava de ser del tot dolça. Em va quedar la meitat dels albercocs congelats per fer-ne una altra però la veritat és que em feia peresa. Així que l'altre dia vaig comprar una placa de pasta de full al Lidl, que no em paga perquè li faci propaganda, i avui he posat els albercocs que em sobraven a sobre la pasta de full i cap al forn.

Els albercocs tenien canyella, llimona i una culleradeta de sucre. Els posau a sobre de la pasta de full i a mi m'agrada posar-hi unes nous per sobre, perquè tenguin una mica de crunchy.

Imatge

I el resultat és pasta de fulls de tota la puta vida, res de nou ni meravellós, però el farciment és suau i delicat com el cul d'un nadó, però millor, perquè ho pots mossegar sense sentir-te culpable.

Mireu quin suquet, quina deliciositat. Ara bé, si no us agrada un regust cítric no li poseu gaire llimona. Jo n'hi vaig posar mitja i es notava així mateix.

Imatge
Respon