Repte de cuina a tadaima: Dango

Respon
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 106
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
Gràcies donades: 88 cops
Gràcies rebudes: 50 cops
Sexe: Sense especificar

02 maig 2018, 23:49

La primavera la sang altera i a tadaima ens ve la gana! Amb tots vostés, arriba el sisè :hurra:

Repte cuina a tadaima: Dango





Imatge


Digues-li com vulguis: Bunyols japonesos, dumplings, mandonguilles, pilotilles, però aquestes boletes són dango. Qui no ha vist en algun anime aquests pintxitos?? Ben curiosos! Bàsicament són unes boletes fetes de mochi amb farina d'arròs glutinós (mochigome) o una barreja amb farina d'arròs normal. Poden portar sucre o no. N'hi ha una gran varietat. Trobem Dango de colors que es tenyeixen amb colorants o amb fruites, n'hi ha de matcha, maduixa o farcits d'anko. La imaginació no té limits! Cadascú pot fer la seva versió o buscar la que més li agradi. En aquest repte us proposem mitarashi dango que porten una salseta raruna però que estàn boníssims.

El repte


És una activitat gastronòmica. Cada dos mesos més o menys a Tadaima proposem un plat de cuina japonesa. Cadascú cerca la recepta que li agrada més o fa com vol i després la comparteix juntament amb el resultat. L'objectiu és empastifar la cuina i passar-ho bé!

Terminis


Data final: 15 de juny de 2018

La recepta d'inici


A continuació us deixo (fent copy-paste) la recepta que ens van portar na @UkiHana i en @Minatoni que també podreu trobar al fil "receptes de cuina japonesa". receptes-de-cuina-japonesa-t306.html#p2212

Ingredients:


110ml Joushinko (farina d'arròs -Al supermercat asiàtic sol venir en un paquet de color blau-)
70ml Shiratamako (farina d'arròs glutinós -paquet de color verd-)
~50ml aigua calenta

Elaboració:


Es mesclen les dues farines d'arròs (que trobaràs a qualsevol tenda d'alimentació asiàtica), s'aboca l'aigua calenta i es fa una pasta. Amb la pasta ben mesclada es divideix en trossos i fan boletes arrodonint-les amb les mans, totes de la mateixa mida.

Mentre vas fent les boletes, posa una olla amb abundant aigua a bullir. Quan bulli l'aigua, aboca-hi les boles de dango i veuràs que cauen al fons de l'olla. Deixa-les que bullin i quan comencin a surar, deixa-les 1-2 minutets més i treu-les del foc. No et despistis, perquè quan les treus de l'olla has de tenir ja preparat d'abans un recipient amb aigua ben freda, perquè així talles la cocció de les boles de dango. Nosaltres hi fiquem aigua freda amb uns quants glassons i tenim allà els dangos mentre anem preparant la parilla (o imitació, en una paella mateixa va bé).

Posem oli a la paella i mentre s'encalenteix l'oli posem els dangos a una brotxeta i cap a la paella. Això ho fem perquè es daurin un poquet per fora, que afagin un poquet de coloret marró. Quan ja tinguin un bon coloret, les podeu treure i servir-vos la salsa mitarashi que vulgueu! Ara us explico com es fa!

Com veieu les boles de dango no són complicades de fer, però has de fer moltes coses: mesclar les farines, les boles ben redones amb les mans, l'aigua bullint i que surin, el recipient amb gel, posar-les a les brotxetes i la salsa... Però val la pena, perquè són molt bones!!

Per la salsa mitarashi


2 cullerades de salsa de soja
4 cullerades de de sucre
100 ml d'aigua
1 cullerada de Maizena

Fiques tots els ingredients a una olla petitona i a foc lent remenant tota l'estona, que sinó s'aferrarà. Quan agafi una consistència de salsa -si et queda molt líquid, posa un poc més de maizena- la pots treure del foc i abocar-la a sobre dels dangos ja servits. Amb aquestes quantitats et surt molta salsa, el que pots fer és posar-ne la meitat. 

Imatge
Espero que us animeu a fer-ne i ho xaleu molt. Sobretot no us oblideu de compartir les vostres creacions! :ilu:

Imatge

Dango, dango, yo te canto, dango de mi corasón! :cor:
Giggles l’ha editat per darrera vegada el dia: 03 maig 2018, 15:05, en total s’ha editat 4 vegades.

Avatar de l’usuari
Ereza
Moderador
Moderador
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 311
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
Gràcies donades: 240 cops
Gràcies rebudes: 168 cops
Sexe: Home

02 maig 2018, 23:52

Només vinc a deixar això, que és obligat!



I per descomptat, ànims a tothom amb la recepta!
Imatge

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 831
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
Gràcies donades: 498 cops
Gràcies rebudes: 233 cops
Sexe: Home

09 maig 2018, 21:28

Na @UkiHana i jo ja tenim les farines!

Imatge

La de l'esquerra és farina d'arròs glutinós, la de la dreta és farina d'arròs.

Ara hem de veure si tornarem a fer Mitarashi Dango o si farem Hanami Dango... O les dues coses!
Imatge
"Investigar" és un eufemisme per "anem a provar-ho, a veure si peta".
Text amagat.

Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Love the seiyuus <3
Shinsei
Entrades: 1686
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
Gràcies donades: 188 cops
Gràcies rebudes: 500 cops
Sexe: Dona

09 maig 2018, 23:22

Mai hem fet Hanami Dango i volia comprar colorant i sé que la pregunta és com molt tonta però... on el compreu? xDD Estava segura que al Lidl en tenien però no n'hi va haver i tampoc a l'Aldi? Al Mercadona en tenen? Si algú en troba m'ho dirà? Em fa molta peresa haver d'anar al Corte Inglés o a una tenda especialitzada, no vull hipotecar l'ànima per poder-ho pagar xDDD

Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Love the seiyuus <3
Shinsei
Entrades: 1686
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
Gràcies donades: 188 cops
Gràcies rebudes: 500 cops
Sexe: Dona

19 maig 2018, 17:40

Doncs nosaltres ja els hem fet!! Hem fet primerament els mitarashi dango (ja farem els hanami dango més endavant si eso) i així és com ens ha quedaaaaaat:

Mitarashi dango



Imatge


I aquí quan encara eren verges i purs i immaculats.

Imatge


I aquí teniu el vídeo amb totes les passes necessàries per arribar a aquest eròtic resultat. Espero que us agradi, va tot ciclat! Només són 8 minuts de la vostra vida que invertireu mirant les nostres mans sensuals, mireu-looo!



Like si l'Uki és la cosa més sensual d'aquest món i ho saps i no t'avergonyeixes que tot el món ho sàpiga.

Bé, dir que personalment em varen agradar molt, els vaig trobar sublims, suprems, sibarites i altres adjectius diversos començats per s. La salsa mitarashi hauria de ser patrimoni de la humanitat perquè és boníssima que t'hi cagues. Potser com a cosa a millorar, diria que les boles de dango eren un poquet massa grosses, però per la resta, de puta mare.

Like per la cançó sediciosa. I pels dangos, of course. Feel the dango inside you! <3 <3 <3

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 831
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
Gràcies donades: 498 cops
Gràcies rebudes: 233 cops
Sexe: Home

31 maig 2018, 20:52

Ho hem tornat a provar!



Aquesta vegada hem fet hanami dango.

Imatge

L'altra vegada, segons la meva opinió, van quedar un poc durs per dins. Així que aquesta vegada hem canviat les proporcions de les farines i hem fet servir 80 grams de farina d'arròs glutinós i 40 grams de farina d'arròs. També hi hem posat un poc de sucre, tot i que n'hi hauríem d'haver posat bastant més.

Per donar-li color, hem fet servir unes culleradetes de tè verd estil matcha i colorant vermell del mercadona.

El resultat ha estat més xiscletós, tot i que diria que millor, tampoc em va acabar de fer. Possiblement hi faltava bastant de sucre.

Imatge

Crec que el problema d'arrel és el tipus de farines. Mirau aquests enllaços, per exemple: https://www.justonecookbook.com/hanami-dango/ i sobretot, http://justhungry.com/mitarashi-dango-r ... alty-sauce. Es parla de farines japoneses: Joshinko, farina d'arròs i Shiratamako, farina d'arròs glutinós. La Shiratamako es pot substituir per Mochiko amb maizena. Però és que cap d'aquestes tres farines és fàcil d'aconseguir, així que acabam fent servir farines d'arròs i d'arròs glutinós, i no acaba de sortir molt fidel.

Llavors, he consultat mitja dotzena de receptes i la proporció de les farines varia salvatgement: des quatre vegades d'una per una de l'altra, a només fer servir l'altra. Així que... el debat està servit!
Imatge
"Investigar" és un eufemisme per "anem a provar-ho, a veure si peta".
Text amagat.

Respon