Repte cuina a Tadaima: croquetes

Respon
Avatar de l’usuari
Arnau11
Porco Rosso
Porco Rosso
Croqueta croquette
Entrades: 167
Membre des de: 31 oct. 2015, 21:53
0
1
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 52 cops
Gràcies rebudes: 46 cops

Repte de cuina a Tadaima: croquetes



Benvinguts al post pel següent repte de cuina de Tadaima.

El repte


És una activitat gastronòmica. Cada dos mesos més o menys a Tadaima proposem un plat de cuina japonesa o asiàtica. Cadascú cerca la recepta que li agrada més o fa com vol i després la comparteix juntament amb el resultat, ja sigui una foto del resultat, del procés, un vídeo, el que sigui. L'objectiu és empastifar la cuina i passar-ho bé!

Sobre el plat


Les croquetes o cocretas (コーローけーと) és un dels plats més estimats de la gastronomia del nostre estimat imperi i també dels veïns peninsulars i els italians (en realitat són originaries de frància però com que a ningú els agraden els gabatxos en farem cas omís), tot i que a la viquipèdia digui que són principalment un entrant o un acompanyament (ni puto cas al dissident que ha escrit això).
La croqueta neix de la garreperia de no voler llençar menjar potxo com la carn d'olla (principalment) de fa 3 setmanes o el pollastre a l'ast de fa 2 diumenges.
És de dita popular que hi ha molts tipus de croquetes, hi ha qui diu que n'hi ha de pollastre, de vedella, de patata, de
Text amagat.
BACALLÀ
o fins i tot hi ha qui s'atreveix a blasfemar dient que n'hi ha de...

vegetarianes

I certament amb el pas del temps la varietat ha anat augmentat però qui sóm nosaltres per escopir a les tradicions franxutis (altre vegada) profanant un dels seus plats insignia? Ningú, cert? Cert.
Au doncs, espero veure les vostres magnífiques creacions d'aquest regal diví.

Un minut de silenci per aquesta blasfèmia:
Text amagat.
Imatge

Terminis


Data final: 15 de juny del 2021
Evidentment, podeu participar més enllà d'aquesta data (o l'any següent!, o més d'una vegada!), però a partir d'aquest dia hauríem de començar a pensar en la següent edició ;)

Post original de n'@Arnau11:

EI
Vinc aquí a proposar el millor plat de la cuina espanyola i fins i tot de la cuina universal...
Si, en efecte mis doños, estic parlant de les mighty fucking croquetes.

La recepta és bastant fàcil i s'adapta a quasi qualsevol tipus de dieta (omnívora, vegetariana, vegana, etc.), tot i que en aquest cas us presentaré les typical croquetas de pollo de la yaya (la iaia Alexelcapo):

INGREDIENTS:
Oli d'oliva extra otaku (verge)
Llet sencera
Farina, normalment de blat
Ceba
All
Pollastre
Ous cuits
Pa ratllat i ou batut (per arrebossar)

DISCLAIMER: Les mesures dels ingredients van proporcionalment lligades a la quantitat de croquetes que vulgueu fer


Us deixo el vídeo per què vegeu com va la vaina:
Text amagat.
Imatge
Com que els humans no tenen ales, han de buscar la manera de volar
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2187
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 266 cops
Gràcies rebudes: 767 cops

La vida és perfecta quan tens una croqueta dins la boca. I per això jo avui, de manera putament desinteressada, us ensenyaré a cuinar unes putes croquetes de putíssima mare, tan bones que podia venir el Ferran Adrià i la Carme Ruscalleda a esmorzar a casa vostra i s’escorrerien de gust davant la deliciositat d’aquesta delícia arrebossada. Voleu provar-ho? Vinga doncs!

Per fotre unes croquetes, pots ser un puto loser i comprar-les a la secció de congelats de l’Eroski. Però nosaltres no volem fer croquetes, volem fer croquetes de puta mare, absolutament collonudes. Així que pots ser una puta campiona de la vida i fer-les tu mateixa. Dependrà de quina classe de persona et consideris. Ja ho diu la cançó: A las chicas de verdad les gustan las croquetas casolanas.

Com fer-les? Primerament necessitem la matèria primera: un puto pollastre sencer. Compra’l al Mercadona o a la teva carnisseria de confiança. O si ets pagès doncs roba-li a la veïnada, no ho sé, per ventura ni se n’adona si li canvies el pollastre per un peluix d’un teletubbie gay.

Nosaltres vam comprar el pollastre sencer al Mercadona, que tenia pinta d’estar malaltíssim abans de morir. O era cani, una de dos. També el venen ja trossejat, passa que és més car i m’han de quedar calers per pagar el llum. No sé, dependrà de la teva economia. Agafeu el pollastre cani (si sou de poble, el mateu i li heu de treure la sang per als vostres rituals satànics per invocar la pluja) i el talleu en quatre trossos. A continuació, la meva recepta per a un pollastre de puta mare:

Recepta per a un pollastre al forn de puta mare.
  • 1 pollastre mort (insisteixo, ha d’estar mort, no el pots ficar al forn viu)
  • Pastanagues
  • Cebes
  • Oli
  • Sal
  • Pebre bo
  • Herbes de la nostra estimada Provença
  • Cervesa negra (del Ldel, mejor precio y calidad, en aquest cas). Li pots posar cervesa no negra, a mi una vegada se’m va anar la puta olla i vaig decidir que volia fer un pollastre putament deliciós a escala mundial i li vaig fotre una llauna d’Estrella i dir-vos que no val la pena, que hauria estat més feliç amb l’Estrella dins el cos.

Elaboració d’aquesta puta delícia.

Talleu el pollastre i l’heu de pegar un cop al cul, pegar-li per purgar tots els pecats que ha comès, perquè la seva culpa no es fongui dins la vostra boca. Indispensable perquè no es rebel·li i sàpiga qui comana. Ha d’estar mort, m’agrada insistir en aquest pas. Encalentiu el forn a 230 graus a dalt i baix. És una recepta de cap de setmana, perquè el forn necessita una hora de funcionament i la llum és cara.

A la safata del forn hi poseu la ceba i la pastanaga tallada en trossos grossos. Una ceba la tallo en 8 trossos (la talles per la meitat i de cada mitja part en fas quatre trossos, perdó si no s’entén, no soy 100tifiko). Important que la ceba sigui grossa, perquè si la talleu en trossos petits, quedarà en no-res i l’haureu de pescar entre el brou que farà el pollastre... Poseu-hi tantes cebes i pastanagues per cobrir la safata.

Una vegada tengueu la safata plena de verdura, hi poseu oli i herbes de l’estimada Provença. Les meves són del puto Mercadona. Una vegada teniu les verdures fetes, heu d’empastifar el pollastre amb sal, pebre bo, oli i herbes provençals. I el poseu a sobre de les verdures.

Imatge

I ara atenció, el procés és complex! Obriu el forn i hi poseu la safata a dins. Ara obriu la llauna de cervesa negra marca Argus i l’aboqueu a dins la safata com us estimeu més. No canvia el gust si l’aboqueu dins la safata o sobre el pollastre, tant és. I ara, agafeu un tros de paper de plata i li poseu per sobre al pollastre. Sí, ha de quedar la safata tapada.

45 minuts al timer del mòbil. I quan hagi passat aquest temps, obriu el forn, treieu el paper de plata (amb els dits no, però és un món lliure) i tanqueu el forn altra vegada. Ara 15 minuts més dins el forn, perquè la pelleta del pollatre faci crack-crack i nosaltres nyam-nyam.

Ja està, heu fotut un pollastre al forn de primera categoria. Ara en podeu menjar la meitat (nosaltres vam menjar les cuixetes delicioses amb la verdura) i els pits els deixes que es refredin. I ja tens la teva punyetera matèria primera per fer croquetes. Enhorabona, has fet la meitat del camí. Ara a dinar o sopar mentre mires Sexo en Nueva York i plores per les males decisions d’aquest grup de dones desesperades per fotre un clau.

Indicacions per fer unes croquetes de puta mare.

Ja tenim el pollastre. Ha d’estar fred. Doncs amb els dits, com un neardental amb problemes de queixals, separes el pollastre de l’os i de la pell i el greix. I agafes tota la carn del pollastre i el fiques a la màquina de picar. Jo hi fico també les verdures que hagin quedat, li donaran un poc d’humitat a la cosa i són boníssimes. Si no tens màquina de capolar carn, doncs no sé, l’aixafes amb els dits o et compres un ocell regurgitador. L’ocell és una opció cool però tardarà molt.

Imatge

I una vegada tens la carn capolada, et mostro la resta d’ingredients de puta mare que has de menester:
  • Pollastre capolat (a màquina o animal regurgitador)
  • Canyella
  • Nou moscada
  • Llet (jo li vaig posar llet d’ametlla, és putament deliciosa i el gust era el mateix)
  • Farina normal, de la de tota la puta vida.
  • Sal
  • Ou
  • Galleta picada
  • Oli de gira-sol i una paella per fregir
  • Paper absorbent

Elaboració per proporcionar una sensació sexual aguda a l’Adrià i la Ruscalleda:

Agafes el pollatre capolat i el poses dins d’una paella. Ara hi afegeixes una mica (no molt eh, que sinó et passes de gust) de canyella, sal i nou moscada i remenes. Hi afegeixes un rajolí de llet i remenes, que la carn es begui la llet. I després hi afegeixes farina.

Imatge

Si et queda una pasta líquida, t’has passat de llet, necessites més farina. Si et queda una pasta que no es lliga ni a cops de puny, necessites més llet. És trobar l’equilibri entre aquests dos titans canviadors de consistència. Quan tenguis una pasta no gaire líquida però no massa pedra, hauràs trobat la pedra filosofal de la croqueta. El truc és tocar-ho (alerta, que està calent) i si li pots donar forma amb les mans, tens la pasta feta.

Imatge

Ara ho deixes refredar una estona, la justa per no cremar-te les mans. I quan la pasta estigui freda, agafes i amb les mans fas bolletes de croqueta. Tots pensem que tenen altra forma, però ningú no ho diu, serà un secret col·lectiu que mai reconeixerem (i això explica el final d’Evangelion). Fas els zurullos de croqueta i ara, atenció!

Imatge
Imatge

Primer agafes la croqueta primigènia i la passes per un bol amb un ou que hauràs batut una mica. Una vegada estigui impregnada de l’essència de l’ou, la passes per un plat de galleta picada que hauràs preparat anteriorment. I ara ja tens la croqueta arrebossada, vestida per a l’ocasió de la festa que es durà a terme dins el teu paladar.

Imatge

Ara agafes una paella (sí, després hauràs d’estar una bona estona rentant paelles i aparells de cuina, però haurà valgut la pena) i hi poses oli de gira-sol. A temperatura normal, res de molt baix perquè les croquetes tardaran la puta vida, però res de massa fort, o et quedaran negres per fora i crues per dins. Especialment preocupant tenir el foc massa fort, oju cuidau amb això, millor foc més baix i que tardin més, que foc fort i no poder menjar-les perquè són una massa negra i crua! És a dir, si hi fiques la croqueta i esclata una bomba nuclear i t’has de protegir amb un escut perquè l’oli ha embogit, aleshores et convé baixar la intensitat del foc.

Imatge

Quan l’oli estigui calent (però no massa calent, recordeu això, és putament important) hi aboqueu les croquetes. Les deixeu uns minutets i després els heu de fer la volta. Jo només faig amunt i avall, res de tenir-les també als costats, que sinó només xuclaran oli innecessàriament.

Quan sabreu que estan? Hauran agafat un to marronet preciós per damunt. I si voleu, les poseu sobre paper absorbent perquè amollin una mica d’oli.

Imatge

Ara ja depèn tot de vosaltres. Les podeu acompanyar de patates, de quètxup, d’una amanida amb alvocat, d’una copa de cava… del que vulgueu! Però sempre amb un somriure, que és el millor complement per a una bona croqueta. I si ara em disculpeu, he d’anar a vomitar després d’aquesta frase de merda que acabo d’amollar. Gaudiu-les.
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1509
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
6
10
8
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 894 cops
Gràcies rebudes: 443 cops

Jo només puc certificar que van ser ben bones.

Potser un poc massa eixutes perquè eren només de pit, potser en tornar-hi seria millor posar-hi un pit i una cuixa, no ho sé.

Imatge

Mirau quina preciositat. Són un poc groguenques perquè hi va caure un poc de pastanaga.

Imatge

La prova del crim :p
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 208
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
1
Gràcies donades: 156 cops
Gràcies rebudes: 124 cops

Bon vespre a tots !


Demà acaba el repte però jo encara no les he fet. Jo les vull fer de carn d'olla. Perque m'agraden molt. Tinc a la nevera carn i verdura que he comprat per fer l'escudella però em falta la carn per fer la pilota. Llavors demà aniré a comprar i espero aquesta setmana fer les croquetes.

A més algun dia provaré de fer les croquetes japoneses korokke xD Us deixo la recepta en anglès i si no us agrada cerqueu a internet la recepta de korokke que més us agradi. No sembla pas complicat. Feu-li una ullada.

https://www.justonecookbook.com/korokke-croquette/

No sé si seran bones de gust però el nom és graciós xD

Espero que estigueu tots bé i que ens veiem aviat.

(a veure si aviat puc penjar la meva recepta xD)
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1509
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
6
10
8
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 894 cops
Gràcies rebudes: 443 cops

Bé, el repte "acaba" demà, però realment podeu seguir-hi participant (i als anteriors) sempre que vulgueu.

La data de final és per pensar en la següent edició, si és que n'hi ha d'haver.

Esperam a veure què tal les croquetes que dius que faràs!

Quant a les korokke, crec que n'@UkiHana en va fer una vegada. Crec que les croquetes nostres són més bones xD.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Respon