Per què ens agrada l'anime?

Regles del fòrum
Tots els links a videos han d'anar obligatòriament a dintre d'un spoiler.
Respon
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 192
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
1
3
0
Gràcies donades: 147 cops
Gràcies rebudes: 176 cops

He començat a veure Haikyuu, un anime sobre un extraescolar de volei, i estava pensant sobre aquesta capacitat que té l'anime de convertir en extraordinàries escenes i situacions de la vida diària. I és que en els quatre capítols que porto vistos és fascinant com poden quedar plenament submergits en un entrenament d'un dimecres qualsevol després de classe, i que durant aquest mateix entrenament, a través del joc, puguin reflexionar i aprendre de les seves pròpies vivències amb tanta intensitat.

I doncs és evident que això que l'anime fa amb tanta recurrència va molt lligat al seu mitjà: l'animació. No és el mateix capturar a través d'una càmera de vídeo escenes o recreacions que haver de dibuixar des de zero totes les situacions. Els dos sistemes tenen diferents aplicacions i poden brillar més o menys segons la destresa de qui els produeix, el que està clar és que impliquen dos ritmes narratius diferents. El ritme de l'anime passa per allargar les experiències, donant veu a escenes corrents i augmentant la transcendència de les escenes més intenses.

Per mi, allò fascinant de l'animació, en concret de l'animació japonesa, és aquesta capacitat d'igualar un fet quotidià de les nostres vides, un examen, una conversa amb un amic, un entrenament d'un dimecres qualsevol després de classe... a els esdeveniments més brutals causats per titans, alquimistes, o l'aventura de convertir-se en el rei dels pirates.

L'altre dia en @Grimmy feia referència al fet d'estar vivint al màxim i em va fer pensar en tot això i en com l'anime aconsegueix transmetre aquesta plenitud de l'experiència de viure que passen els seus protagonistes, en com són capaços d'extreure potencial de vivències que per nosaltres serien inconvenients del dia a dia per convertir-los en un motor que els impulsa a un creixement personal. I en com tot això ens fa mantenir l'interés per seguir mirant anime.

Què en penseu? Per què ens agrada l'anime?


Imatge
Imatge
Busca els teus amics. Hi ha algú que t’està esperant en algun lloc de l’oceà.
Avatar de l’usuari
Grimmy
Porco Rosso
Porco Rosso
Judo ❀ Master
Entrades: 473
Membre des de: 20 ago. 2018, 20:23
1
3
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 160 cops
Gràcies rebudes: 171 cops

Molt bona reflexió.

En un primer pensament m'ha vingut al cap una resposta una mica "desconsoladora" però. I és que de fet l'anime serveix per transportar les nostres ments a llocs on la vida real no t'hi pot ni acostar. Tot i que això es podria aplicar a qualsevol mitjà audiovisual enfocat a la ciència ficció, fantasia, etc, l'anime fa un paper molt notable en aconseguir aquesta immersió.

Però, si tant ho gaudim potser és que la nostra vida real no ens ofereix experiències millors? Doncs crec no necessàriament significa que la nostra vida sigui avorrida o no pugui oferir coses molt bones també.

Es a dir és totalment compatible viure la teva vida al màxim, i a més a més que t'agradi l'anime, però si que és cert que segurament el perfil més representat al món otaku "tradicionalment" és el típic que ja tots sabem i en fem broma i tot, persones més tancades, més hikikomorials, i sense objectius molt ambiciosos o concrets.

Llavors aquestes persones segur que cercaran fonts de diversió des de les seves posicions, i això pot fer molt fàcil un acostament al món otaku i gamer.

No vull parlar de números perquè no en tinc cap, però podria pensar fàcilment que això que dic s'aplicaria en molts casos reals. Però bé, també he dit no crec que sigui incompatible sentir que vius al màxim i a més a més veure algun anime de tant en tant, així que potser el motiu de que ens agradi tant l'anime és tan simple com que el que s'ha dit, simplement fa molt bona feina entretenint-nos.

La diferència seria que aquell que viu molt a la vida real, té altres fonts d'entreteniment que potser prefereix abans que l'anime.
Imatge
Respon