Octopath traveler

Respon
Avatar de l’usuari
drew-kun
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 149
Membre des de: 15 oct. 2015, 23:42
Gràcies rebudes: 31 cops
Sexe: Sense especificar

15 jul. 2019, 16:45

Octopath traveler es un JRPG desenvolupat per Square-Enix desenvolupat per a Nintendo Switch i fa poc portejat a Steam. El primer que ens crida l'atenció són el tipus de gràfics. Recorden molt als de classics com Final Fantasy VI però en un entorn 3D. Algo com això (trailer):

Text amagat.


Argument:
Vuit viatgers s'embarquen cada un en la seva propia aventura. Pots començar amb el personatge que vulguis i aniras trobant a la resta a poc a poc. Cada historia te 4 capitols i al mes pur estil Breath of the wild tens llibertat gairebé absoluta per completar-los en l'ordre que vulguis. Aquests personatges i viatges són:

L'Ophilia es una sacerdotessa que ha estat triada per fer un peregrinatge a diferents esglesies, un viatge perillos del qual el mon depen.

En Cyrus es un professor/mag. Despres de ser expulsat de la seva academia vaga en busca d'un llibre desaparegut que conte horrors indescriptibles.

La Tressa es una mercader. Un dia arriba a les seves mans el diari d'aventures d'algu i decideix que es moment de sortir a veure mon.

L'Olberic es un guerrer que va veure el seu regne caure per culpa d'una traicio. Anys mes tard troba una pista d'on podria estar el traidor i comença un viatge per anar a trobar-lo.

La Primrose es una ballarina. Era filla d'un noble a qui van assassinar que busca venjar al seu pare. Despres de ballar molt temps per l'amo d'una taverna que l'humilia i l'agredeix constantment per fi ha trobat una pista sobre els assasins.

L'Alfyn es un apotecari. De petit va patir una malaltia i un home el va curar sense demanar-li res a canvi. Anys mes tard s'embarca en un viatge per convertirse en un apotecari tan gran com ell.

En Therion es un lladre. Despres d'un intent fallit de robar una mansio l'amo diu que el deixara anar a canvi de que li recuperi uns objectes que li van robar fa temps.

La Haanit es una caçadora. El seu mestre va desapareixer un any enrere seguint el rastre d'una bestia amb els ulls vermells, per tant li tocara a ella seguir la pista tant al mestre com a la bestia

Si no sabeu quina triar no us preocupeu, podeu jugar les 8 histories en una sola partida, passa que el personatge que trieu a l'inici no el podreu treure de l'equip fins que completeu la seva historia (si em pregunteu quin en el meu cas jo sempre jugo amb en Cyrus, te molts elements diferents i la seva habilitat per revelar les debilitats de l'enemic es molt util).


Mecàniques:

Combat:
D'aquests 8 personatges en podeu portar fins a 4 a sobre. Cada un te varies armes i 8 habilitats especials que anira aprenent a mesura que guanyi punts d'ofici. El combat consisteix en el següent: Has de tombar les defenses de l'enemic atacant-lo amb les armes o els elements als quals es debil. Cada enemic te varies debilitats i un comptador que baixa amb cada cop d'una debilitat, quan arribi a 0 estara inconscient durant un torn i els atacs li afectaran mes. Les habilitats en general son debils per si soles pero es poden potenciar amb els punts d'impuls (PI), els quals pujen d'un en un cada torn, per tant la gracia es trencar-li les defenses amb calma i un cop estigui inconscient fregir-lo amb els teus millors atacs potenciats.

Havent avançat una mica en el joc i explorant els voltants et trobaras els santuaris, on obtindras objectes per donar un segon ofici a cada personatge. Aquest segon ofici no nomes li donara les habilitats i les armes d'un personatge a un altre sino que vindra amb una pujada d'estats adicional, aixi que no hi ha cap motiu pel qual no vulguis tenir els teus 4 personatges amb un segon ofici.

A part de tot aixo cada personatge te la seva habilitat unica en combat/exploracio del mon, la qual no es pot canviar ni transferir. L'Ophilia i la Primrose poden invocar al combat a les persones que guiin o sedueixin, en Cyrus revela una debilitat dels contrincants nomes de començar el combat, La Tressa va recollint diners a mesura que vas voltant pel mon, l'Olberic pot carregar impulsos en la seva defensa, l'Alfyn pot preparar mejunjes per curar al grup o fer mal a l'enemic, en Therion es l'unic que pot obrir els cofres liles i la Haanit pot capturar besties i utilitzar-les en combat.

Fora del combat:
L'exploracio del mon permet interactuar amb els npcs com mai. Pots combatre-hi perque s'apartin o et donin algun objecte, pots fer que s'uneixin al teu grup temporalment per combatre o simplement per endur-te'ls de passeig, pots intentar treure'ls hi informació o pots intentar adquirir els objectes que porten.

Cada una d'aquestes accions es pot fer de dues maneres: La manera legal, que sempre funciona, pero nomes pots fer-la a partir d'un nivell determinat (varia segons el NPC) i la manera poc licita, que la pots fer quan vulguis pero si falles gaire sovint baixara la reputacio al poble, la gent no voldra saber res de tu i hauras de sobornar al taverner perque expandeixi rumors bons sobre el teu grup. Moltes missions secundaries consisteixen en fer servir una d'aquestes accions, aixi que tu tries:

Vols combatre amb algu? Desafia'l a un duel just amb l'Olberic o fes que la Haanit els provoqui amb els seus animals.

Vols reclutar a algu? Fes que l'Ophilia els faci de guia espiritual o sedueix-los amb la Primrose.

Vols obtenir informacio? Pregunta educadament amb l'Alfyn o repassa'ls de dalt a baix com si fossin criminals amb en Cyrus.

Vols un objecte d'algu? Compra'l amb la Tressa o roba'l amb en Therion.


I mes o menys aixo seria tot. Aquest joc te alguns fallos, si, a vegades els grafics porten alguns problemes d'il·luminacio que fan que siguin dificils de mirar, i la historia te un problema del qual te n'adones a les primeres hores de joc, però a part d'aixo el considero gairebe un 10/10, i les 8 histories individuals m'han encantat i moltes d'elles m'han emocionat i m'han fet reflexionar. Si ets amant dels RPG classics aquest joc t'encantara.

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Repte d'anime 2019
Intermedi
24 / 36
Entrades: 1060
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
Gràcies donades: 630 cops
Gràcies rebudes: 284 cops
Sexe: Home

18 jul. 2019, 12:35

Ostres! La veritat és que em feia ganes jugar-hi, @drew-kun, però en no tenir la Switch, ja no ho vaig mirar gaire més.

No em fa molta gràcia comprar jocs en digital, tipus Steam, però... potser ho consideraré, si és que veig que no ens comprarem mai la Switch, que també és possible.

Una cosa, que potser sabràs... saps si hi ha missables? En pla, coses que si no fas en un moment donat, ja no les pots aconseguir mai més? O coses que si no fas en un moment o d'una manera, t'afecti d'alguna manera, etc. En resum, guia o no?

Gràcies!
Imatge
Text amagat.

Avatar de l’usuari
drew-kun
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 149
Membre des de: 15 oct. 2015, 23:42
Gràcies rebudes: 31 cops
Sexe: Sense especificar

19 jul. 2019, 19:02

Minatoni ha escrit:
18 jul. 2019, 12:35
Ostres! La veritat és que em feia ganes jugar-hi, @drew-kun, però en no tenir la Switch, ja no ho vaig mirar gaire més.

No em fa molta gràcia comprar jocs en digital, tipus Steam, però... potser ho consideraré, si és que veig que no ens comprarem mai la Switch, que també és possible.
Aixo depen de tu. Si creus que el cataleg de Switch te gaires jocs que t'agraden o que estan a punt de sortir pilla-te-la i ja la tindras, sino, nomes per un joc no et molestis i baixa-te'l d'Steam.
Minatoni ha escrit:
18 jul. 2019, 12:35

Una cosa, que potser sabràs... saps si hi ha missables? En pla, coses que si no fas en un moment donat, ja no les pots aconseguir mai més? O coses que si no fas en un moment o d'una manera, t'afecti d'alguna manera, etc. En resum, guia o no?

Gràcies!
Sobre missables no n'hi ha cap (almenys fins on se). Pensa que es un joc que es basa en que puguis fer el que vulguis quan vulguis i l'unic limit que et posen es que per fer el capitol 2 d'un personatge has d'haver acabat l'1.

Pel que si puc recomanar guia es per saber les habilitats que aprens. Els Job Points costen força de guanyar, i hi ha habilitats passives que son practicament obligatories de tenir amb tots per poder guanyar a alguns jefes. No es conya, no se com m'ho hagues fet sense
Text amagat.


Un dia que tingui temps ja fare un tutorial sobre quins oficis secundaris assignar i com fer una bona build (encara que tots els oficis tinguin bona quimica entre ells).

Respon