Manga digital VS. Manga en paper

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1513
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
10
15
2
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 897 cops
Gràcies rebudes: 444 cops

Vinga, reobro el debat!

M'he trobat amb aquesta imatge per 9gag:

Imatge

Trob que té bastanta raó, aques bon home (verd), suposant que ho hagi dit ell. El mateix passa amb els llibres.

Les històries que t'agraden... les vols poder tocar. És... una cosa com d'amor. No sé. En part per col·leccionisme, en part perquè... no és el mateix.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
drew-kun
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 203
Membre des de: 15 oct. 2015, 23:42
0
1
0
Gràcies rebudes: 50 cops

Francament m'es indiferent el format. No es incomode per mi llegir-ho en una pantalla i a mes si saps on buscar tens tots els que vulguis de franc (depenent del lloc a mes amb un "has ganado un Ipad, introduce tu numero" un "Laura te quiere conocer" i un "madre soltera de tu ciudad gana 3500 dolares al dia" de regal). Es un avantatge poder mirar tots els que vulguis de franc i si un no t'agrada no penses que t'has gastat els diners inutilment. Aixo que diuen que la pirateria fa mal a la industria ho defensaria si no fos perque la meitat de material no surt de japo i per tant la nostra unica opcio es buscar-lo per internet traduit per un fansub. A mes hi ha series que si m'agrada tenir-les en fisic. Ara m'estic fent Bobobo i One piece, totes dues series que m'han marcat. La primera perque volia llegir-la en manga (que es bastant mes bestia que l'anime) i no tinc collons de trobar-la, i la segona perque m'ha aportat moltes hores de diversio a canvi de res, i es una manera de pagar el deute que tinc amb l'autor (encara que tot i que compri la serie sencera, a ell ja no li ve d'aqui). A part entre les meves dues feines tinc prop d'una hora de temps lliure i sempre em va be tenir un parell de tomos per matar l'estona de mentres.
Avatar de l’usuari
Loraninja
Porco Rosso
Porco Rosso
Lluna Plena
Entrades: 164
Membre des de: 09 feb. 2019, 00:54
0
1
0
Pronom: Altres
Gràcies donades: 51 cops
Gràcies rebudes: 73 cops

Quan era jove (en mis tiempos mozos) preferia evidentment el manga en paper. Bàsicament perque era l'únic que coneixia i consumia.
Però ara de gran m'agraden els dos. Res millor que llegir en físic, però costa uns diners. És a dir, no pots comprar-ne qualsevol, n'has d'estar bastant segur. En canvi en digital llegeixo sempre i moltíssimes coses (sobretot últimament) i no passa res que escullis una obra que resulti ser lamentable, perque es gratuita. I quan ja me l'he llegit i ja sé que és una bona obra, si està llicenciat (que moltes vegades no és així) me'l compro.
Dono fe que un mínim del 80% dels comics i manga que tinc els conec gràcies al digital, i per això me'ls vaig comprar en el seu moment.
Avatar de l’usuari
Taiga
Porco Rosso
Porco Rosso
Crazy rainbow star
Entrades: 123
Membre des de: 31 oct. 2016, 10:58
0
1
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 52 cops
Gràcies rebudes: 41 cops

Doncs estic bastant d'acord en el que s'ha dit en general. Si llegeixes molt obviament el tema dels diners és un problema, però des de que em vaig comprar una tauleta trobo molt pràctic llegir en digital (pel tema del llom, que a vegades se'm fa incomode si llegeixo estirada). En general en format digital tens les lletres més grans, però si algún manga t'agrada molt sempre està bé donar suport a l'autor i als traductors comprant en físic (que és el que tinc intenció de fer amb the promised neverland, per exemple).
Imatge
Respon