K-Song [Discussió]

Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 783
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
1
3
5
Pronom: Femení
Gràcies donades: 227 cops
Gràcies rebudes: 333 cops

Minatoni ha escrit: 15 nov. 2021, 12:59
  1. Els membres del grup han de ser tots coreans?
No sé per que ha reviscut aquesta pregunta quan la resposta ja està a les normes...

Mentres un grup hagi debutat a corea s'accepta (no importa si el grup no té cap integrant coreà o el solista (o el que sigui) no sigui coreà). Fins hi tot ho vaig posar jo a les normes que vaig fer...

---------------------------------------------------------------

Ara, com que veig que no m'he explicat massa bé i no ens entenem, refaré les preguntes amb exemples i les aniré fent mica en mica depenent del que respongueu.

Si un grup coreà treu una cançó en coreà aquesta cançó és considera k-pop
exemple:
Seventeen - Rock With You (k-pop)
Text amagat.
Pel contrari si un grup coreà treu una cançó en japonès aquesta cançó és considera j-pop
exemple:
Seventeen - Not Alone(j-pop)
Text amagat.
(podria anar allargant això amb xinès, anglès i tal, però crec que no fa falta)

Amb aquesta info que dono faig la pregunta:

Una cançó d'un grup coreà en japonés (per tant una cançó de j-pop) ha de participar al k-song o al j-song?

De moment només necessito aquesta resposta i vosaltres responeu sense donar-hi més voltes o k-song o j-song, quan hagueu respost ja faré les següents preguntes que facin falta.
Imatge
Avatar de l’usuari
Nafi
Moderador
Moderador
Akuma no Ko
Entrades: 762
Membre des de: 30 juny 2015, 21:27
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 175 cops
Gràcies rebudes: 334 cops

@Minatoni no se de que t'alegres perquè a mi aquesta discussió em sembla una de les coses més tristes que he vist a Tadaima.
Minatoni ha escrit: 15 nov. 2021, 12:59La cosa és que hi ha hagut malestar amb el k-song. Així que s'ha decidit revisar un poc les normes per impedir que es puguin enviar cançons amb l'única finalitat de trollejar (independentment de que això hagi passat o no en el passat o de per què ha passat).
Aquí no hi ha res d'independent, ja va sent hora d'obrir aquest meló i deixar de maquillar-ho tot d'aquest buenismo i quedabien tan repulsiu. Aquesta discussió existeix perquè hi ha gent que no es saben comportar com a persones adultes, madures i educades ni saben respectar els gustos dels demés. Punt. I tot el que m'has resumit i aquestes normes a les que tan t'aferres en voler ficar són efecte directe i exclusiu de les trollejades de certes persones cap al KSong. Si això no hagués passat no estariem tenint aquesta conversa tant absurda ni tan sols s'hauria plantejat la necessitat d'aquestes normes.

Has obert una discussió (completament innecesària) i el resultat ha sigut: per un costat faltes de respecte com si tinguessim 15 anys i per l'altre demanar a les persones que coneixen més el kpop que defineixin aquestes normes. Osigui lo que jo estic dient però exercit d'una altra manera que segons el meu punt de vista és molt més limitant i arbitrari. Em sembla molt més viable i flexible que es consulti si és o no kpop un cas concret que intentar escriure una constitució pel KSong.

Voleu seguir fent veure que això és una discussió fruit de l'interés genuí sobre el kpop? Bé per vosaltres però amb ni no hi compteu per aquesta pantomima. Em sembla estupid que s'hagi d'aclarar que els grups/artistes han de ser de Corea del Sud i no de Corea del Nord. Realment estava sobrevalorant el nivell intelectual de Tadaima.

Dit això la resposta a tot és: o exercim la nostra autoritat com a admin/mods i demanem a la gent que es comporti correctament o es dona el permís de no permetre la participació al KSong quan la intenció sigui clarament de trolleig. Dret d'admissió al KSong perquè si es comporten com a criatures com a tals se'ls ha de tractar. Només amb una d'aquestes dos ja tindràs tots els teus dilemes resols.

No m'agrada discutir sobre el sexe dels àngels. No respondré a les preguntes @Minatoni perquè no vull alimentar aquest debat arbitrari i artifical creat exclusivament per no enfrontar el problema real de falta de respecte i de maduresa. Porteu no vull ni saber quans mesos amb aquesta discussió oberta i només heu aclarit que no es poden enviar cançons de Corea del Nord ni covers. No se quan de temps tens ganes de perdre amb aquesta absurditat Minato però el meu consell i la meva única resposta és que ho acabem ràpid sense fer perdre el temps ni la paciència a la gent.

El KSong va nèixer perquè ens feia il·lusió a les fans del kpop compartir cançons sobre aquest gènere amb els demés usuaris de Tadaima. I si sonava la flauta doncs que més gent s'aficionés al kpop i poder ampliar el grup. Que s'ha aconseguit? Malestar, pèrdua de temps en discussions absurdes i que ens cremem intentar posar valles al camp. Tot per no afrontar el problema de cara.
Imatge
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1909
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
1
3
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 1410 cops
Gràcies rebudes: 694 cops

Uep.
Meina ha escrit: 15 nov. 2021, 15:55 No sé per que ha reviscut aquesta pregunta quan la resposta ja està a les normes...

Mentres un grup hagi debutat a corea s'accepta (no importa si el grup no té cap integrant coreà o el solista (o el que sigui) no sigui coreà). Fins hi tot ho vaig posar jo a les normes que vaig fer...
Oops, m'he colat llavors. He vist que n'havíem parlat però no recordava que ho haguéssim aclarit, per això ho he tret. Però si està aclarit, llavors no fa falta xerrar-ne més.

Gràcies per posar els exemples.
Meina ha escrit: 15 nov. 2021, 15:55Una cançó d'un grup coreà en japonés (per tant una cançó de j-pop) ha de participar al k-song o al j-song?
El meu punt de vista és el que he dit abans: s'hauria de mirar si la cançó és una versió (com la del Dorito) i en aquest cas l'original té prioritat (segons el meu punt de vista, però tampoc és una cosa que pensi molt fortament, si trobau el contrari, també em va bé, com al VIPSong, que m'heu convençut del contrari del que pensava).

Si no és una versió, i és que aquest grup ha fet una cançó en una altra llengua pel motiu que sigui, doncs ja està, cap problema. Com si la fa en suahili.

Tot i això, crec que és una cosa que heu de decidir vosaltres, que sou els que en sabeu. Jo només sé que tenim dos songs: un k-song i un j-song i que hauríem d'intentar que al final no acabi sent tot el mateix. S'hauria de mirar com fer-ho perquè siguin diferents.

En definitiva, carta blanca.

Gràcies ;)

----

@Nafi m'alegro de veure't i de llegir les teves opinions que solen ser encertades.

Crec que aquest no és el lloc per parlar de les decisions de moderació, però sí, potser m'he passat de poli bueno i hauria d'haver fet més de poli malo. Aquí, ho deix així. Ara en parlarem amb els mods, que crec que és el lloc adient.

Crec que no ens hem de quedar amb els ganivets que van volar fa uns mesos, sinó que ens hem de quedar amb què hem de fer a partir d'ara. Feia temps que no tornàvem a treure els greuges i estàvem avançant; de fet, na @Meina ja té les normes quasi acabades, llavors crec que hem d'aprofitar aquest esforç que s'ha fet perquè en el futur vagi millor del que ha anat.

Evidentment, per molt que posem tanques (normes) al camp, aquestes es poden saltar, però si veiem algú fent-ho, podem saber-ho i actuar en conseqüència. Si no hi ha tanques (normes), quin criteri podem seguir per actuar? Necessitam unes tanques (normes), no per impedir res, sinó perquè ens facin de guia per llavors poder actuar amb criteri.

Llavors, tots aquells que saltant-se les normes tornin a crear un malestar que transcendeixi l'organització del concurs (és a dir, que ens arribi als mods), no tornaran a participar a cap altre song ni d'aquests ni dels altres. Crec que ja n'hi ha prou de tonteries.

Per acabar, com bé dius, el problema real és que la gent no té dos dits de seny. Però què hi vols fer? Nosaltres podem actuar fins on podem actuar.

Llavors, avancem, no?

----

Afegesc el que hem parlat els moderadors, que també s'aplicarà a tots els songs.
  1. Quan l'organitzador del concurs estigui rebent cançons, si rep propostes que trobi que siguin troll pot triar no acceptar-les. Si la situació es repeteix, l'organitzador pot posar-se en contacte amb l'equip de moderadors perquè hi intervingui.
  2. Si un participant troba que la cançó que ha proposat ha estat rebutjada injustament, també pot posar-se en contacte amb l'equip de moderadors perquè hi intervingui.
  3. Quan es publiqui la llista de cançons, tots els usuaris les revisarem i si hi trobem cap entrada invàlida (sigui per tecnicismes o per trolleig), es farà saber a l'organitzador i s'intentarà corregir durant aquells dos dies segons els dos punts anteriors o s'anul·larà la cançó enviada.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Yuri
Porco Rosso
Porco Rosso
Ohayo minna!!
Entrades: 170
Membre des de: 02 maig 2018, 18:33
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 126 cops
Gràcies rebudes: 68 cops

Crec que això és el que hauria d'haver sigut des del principi i no tant a discutir els "aspectes tècnics", perquè al final de comptes, l'arrel d'aquest debat és evitar el troleig i les burles per falta de respecte, no perquè hi hagi poc coneixement del tema kpop. En el meu cas, de jpop no en tinc ni idea però lo més bàsic i lògic ho tinc en compte a l'hora d'escollir una cançó.
Minatoni ha escrit: 15 nov. 2021, 18:47
Afegesc el que hem parlat els moderadors, que també s'aplicarà a tots els songs.
  1. Quan l'organitzador del concurs estigui rebent cançons, si rep propostes que trobi que siguin troll pot triar no acceptar-les. Si la situació es repeteix, l'organitzador pot posar-se en contacte amb l'equip de moderadors perquè hi intervingui.
  2. Si un participant troba que la cançó que ha proposat ha estat rebutjada injustament, també pot posar-se en contacte amb l'equip de moderadors perquè hi intervingui.
  3. Quan es publiqui la llista de cançons, tots els usuaris les revisarem i si hi trobem cap entrada invàlida (sigui per tecnicismes o per trolleig), es farà saber a l'organitzador i s'intentarà corregir durant aquells dos dies segons els dos punts anteriors o s'anul·larà la cançó enviada.
Entenc que hi hagi unes normes generals (és de lògica), però és trist veure que hem de definir i/o posar normes de conducta, quan tots som adults, però que hi farem.

Crec que ja es pot deixar tot definit en quan a les preguntes anteriors sobre els membres dels grups, versió original o no, etc. No vaig afegir res anteriorment perquè realment vaig veure que la @Meina i la @Layla ja ho deixaven prou clar i seria tornar a repetir el que ja havien escrit. M'han ensenyat moltes coses de kpop i tot i que tinc la meva opinió, de les preguntes que es formulaven, la resposta haguès sigut exactament igual a elles.


Estic d'acord amb la @Nafi, en quan al final aquest debat no ha ajudat a millorar l'ambient, i que en algun lloc s'haurà de poder conversar sobre el respecte. Per últim, crec que ja és moment de finalitzar amb aquest debat sobre les normes tècniques del kpop.
“Qui sap, qui sap, podria ser que...?”


Imatge
Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 783
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
1
3
5
Pronom: Femení
Gràcies donades: 227 cops
Gràcies rebudes: 333 cops

A les normes que s'ha arribat són:

- Les cançons han de ser d'un grup/solista que hagi debutat a Corea del Sud.
- No s'admeten cançons que puguin ser presentades a altres concursos de tadaima (cançons d'anime/ videojocs/ series...).
- No s'accepten cançons en japonès d'artistes coreans (aquestes van al j-song) però si en anglès, xinès o altres idiomes (ja que no tenen concurs on anar)
- No s'accepten videos de presentacions en viu
- No s'admeten covers
Imatge
Bloquejat