Guia del Pokémon Go

Respon
Avatar de l’usuari
Bank
Calcifer
Calcifer
Banana :3
Entrades: 573
Membre des de: 15 ago. 2015, 22:18
Gràcies donades: 131 cops
Gràcies rebudes: 101 cops
Sexe: Home

08 jul. 2016, 14:10

Bones tardes!

Hi ha hagut un parell d'usuaris ja que han demanat consells, ajuda, guia, algo així. Per tant, com que en els tres dies que porta el joc ja li he donat forces hores, m'he calçat les deportivas, he pulsat B para correr i us porto la:

Guia del Pokemon GOAclaració: El que explicaré per aquí son coses que hem anat descobrint jo o els amics amb qui he jugat, si trobeu algun error o que actualitzen alguna cosa sou lliures de contestar!
Aclaració 2: Les captures que poso les he fetes jo fa una estona, tinc el joc en anglès però si us poseu el mòbil en castellà ja tindreu el joc en castellà

Doncs bé, comencem. Pokemon GO tracta, com segur que tots ja sabeu, de capturar pokémons. Aquest joc, de moment, podria consistir en tres parts: Pokémons, Pokestops (pokeparades, Pokecoses que hi han pel mon, als mateixos llocs que els portals del joc de l'Ingress) i Gimnassos.

PokémonsEl joc tracta de sortir a caminar i capturar molts pokémons. En teoria, només hi han els de la primera generació, que són uns 150. La localització dels mateixos varia segons el lloc del món on siguis, per exemple aquí a Reus aviat la batejarem com a Doduo Sity.
Text amagat.


Abans de parlar dels pokémons, us parlo una mica de la interfície del joc. Primer de tot un professor random us farà la típica introducció del joc de pokémon, deixant-vos triar el sexe i fins hi tot un parell de robes diferents. Seguidament us portarà al mapa i aviat us apareixeran un squirtle, un charmander i un bulbasur. Heu de triar el que voleu i l'haureu de capturar, tenint així el vostre primer pokémon! (Veure captures més endavant)

A partir d'aleshores, veureu una interfície semblant a aquesta:
Imatge

 • 1 Nom de l'entrenador, nivell, equip i experiència. Si accediu aquí podreu veure el vostre diari i el progrés de les diverses medalles que hi han al joc.
 • 2 Menú. Aquí podreu veure la pokédex, la botiga, els vostres pokémon, els vostres objectes, les opcions i uns quants consells (res com aquesta guia pro :D)
 • 3 Pokémons aprop. Si apreteu veureu fins a 9 pokemon que hi han al voltant vostre, marcat amb petjades. 3 petjades significa que està lluny i aixi fins a cap petjada, que l'haurieu de veure en res.
  Text amagat.
 • 4 Poképarada dins del rang. Com que està aprop hi podeu accedir (veure secció de pokeparades més endavant)
 • 5 Poképarada fora de rang. Sabeu que està allà, però no passarà res fins que us hi acosteu.
 • 6 Gimnàs de l'equip blau. Explicats més endavant
Quan estigueu aprop d'un pokémon també us sortirà al mapa. Un cop el veieu l'apreteu sense pietat i entrareu a la captura del pokémon (he intentat pillar un que no sigui un doduo):

Imatge

 • 1 Pokéball! A sota hi ha un numeret que t'indica quantes en tens. Per capturar el pokémon has de pitjar a la pokéball i llançar-la amb el dit cap al pokémon. Quan estiguis pressionant la pokéball sortiran dos cercles al voltant del pokémon, un blanc estàtic i un de color que s'anirà movent. Verd indica que el pokémon és més fàcil de capturar, vermell més difícil, passant pel groc i el taronja. Si llenceu la pokéball quan el cercle de color coincideixi amb el cercle blanc obtindreu uns puntets més d'experiència i (suposo) és més fàcil capturar-lo.
  Hi ha la possibilitat que el pokémon escapi de la pokéball, amb lo qual pot fugir o quedar-se i ho podreu seguir intentant.
 • 2 Aqui podràs utilitzar objectes. No ho he fet servir encara, així que no puc dir massa de com funciona.
 • 3 Fer una foto al pokémon
 • 4 Un Poliwag kawaii :3
 • 5 El nom del pokémon i el seu poder de combat, com més alt millor. Aquest ha resultat ser hidro patètic.
 • 6 Fugir de la captura (?) no se en quina circumstància es fa això, no ho he provat
 • 7 Si activeu això, en comptes de veure un fons bonic tot colorit veureu el que us mostrarà la càmara i el pokémon s'anirà movent per l'escena.
Un cop capturat registrarà el pokémon a la pokédex si encara no l'haviem capturat i ens donarà tres recompenses. Experiència, Polvos Mágicos De La Muerte i caramels del pokémon capturat. Després us sortirà una pantalla amb tota la informació del pokémon:

Imatge

 • 1 Poder del pokémon. Podeu veure que a sota hi ha un arc amb un puntet blanc a l'esquerra del tot. Aquest puntet indica que està al mínim de força i si estigués a la dreta del tot indicaria que està al màxim.
 • 2 Per marcar el pokémon com a preferit.
 • 3 Dades, incloses el nom (POTS CANVIAR EL NOM DEL POKÉMON!!!), la vida, el tipus, el pes i la mida. El pes i la mida poden tenir uns petits indicadors, xs i xl, indicant que el pokémon és més petit o més gran del normal. No tinc cap confirmació, però la meva teoria és que, com més gran, més fort pot ser.
 • 4 Quantitat de Polvos Mágicos De La Muerte i caramels del pokémon en qüestió.
 • 5 Drogar al pokémon: Al donar un seguit de Polvos Mágicos De La Muerte i un caramel de Poliwag pujarà el seu poder. A mesura que el xetem la quantitat de Polvos Mágicos De La Muerte necessària augmentarà.
 • 6 Evolucionar-lo. Si has capturat molts pokémons iguals pots utilitzar els caramels per evolucionar-lo, en aquest cas a Poliwhirl. Val a dir que els pokémons evolucionats fan servir els mateixos caramels, per tant tant un Charmander com un Charizard faràn servir caramels Charmander.
 • 7 A sota hi han un parell de coses més: Atacs, lloc de captura i transferir-lo.
  Atacs: Cada pokémon té dos atacs, un normal i un "especial". A l'apartat gimnassos s'explica per a què s'utilitzen. Dos pokémons iguals poden tenir atacs diferents, així que potser us interessa xetar un o l'altre.
  Lloc de captura: Una foto del mapa on has capturat el pokémon.
  Transferir Aquesta opció és per si no vols el pokémon (ja sigui perquè en tens 400 doduos o perquè no et cau bé). Això transfereix el pokémon al professor, de manera que no el pots recuperar, però a canvi el molt majo et dona un caramel, així que va bé per aconseguir caramels per evolucionar pokémons.
Seguidament us parlo del que podeu fer a la pestanya dels pokémons:

Imatge

 • 1 Pestanya dels pokémons, mostra quants en tens i el màxim. El màxim és ampliable si pagues.
 • 2 Pestanya dels ous. Els ous que vas trobant els pots posar en una incubadora per eclosionar-los.
 • 3 Informació del pokémon: imatge, salut i poder.
 • 4 Aquest pokémon té un símbol al costat: significa que està en un gimnàs.
 • 5 Els ous tenen uns km que has de recórrer per eclosionar, però només si estan en una incubadora. Inicialment tens una incubadora amb usos infinits i pujant en certs nivells o pagant pots aconseguir incubadores amb un nombre limitat d'usos, per així accelerar els ous que eclosiones a la vegada.
 • 6 Aqui pots ordenar els teus pokémons per nom, poder, adquirit més recent...
 • 7 Per controlar les incubadores que tens i quants usos els hi queden.
I això conclueix la secció dels pokémon! Ara anem a les...

PokeparadesLes Pokestops o Pokeparades, depenent de l'idioma, son punts que es troben en llocs reals. A la captura de la interfície del començament podeu veure que les pokeparades estan representades per uns cubs blaus que, al aproximar-t'hi, esdevenen un símbol d'una pokéball.
Una pokestop té el següent aspecte:

Imatge

 • 1 Nom de la parada, generalment el mateix que tenia com a portal de l'Ingress
 • 2 Espai per a un pokémodulo. Ni punyetera idea de què és xD
 • 3 Imatge. Si passem el dit sobre ella la imatge rotarà i passarà a la captura de la dreta.
 • 4 No hi ha 4, me l'he deixat xD
 • 5 Quan la Pokeparada ha estat rotada es tornarà lila i fins al cap de 5 minuts no podràs rotar-la de nou.
 • 6 Al rotar-la obtindràs objectes, normalment 2, 3 4 o 5, en aquest cas 3 pokéballs. Et pots entretenir a petar les bombolles, però si apretes la x automàticament obtens els objectes.
Però, a veure, hem estat parlant de pokéballs i objectes, però per a què serveixen aquest altres objectes? Quins son?
Fins a nivell 5 a les poképarades només podreu obtenir pokéballs i ous. A partir de nivell 5, que és quan es desbloquegen els gimnassos, podreu obtenir pocions, revivirs, baies i altres. A més hi han objectes que adquireixes al pujar de nivell o des de la botiga, tals com l'incens, que durant 30 minuts fa aparèixer pokemon aprop teu, incubadores pels ous i altres que encara no he provat.

Per tant, hem d'esperar a arribar a nivell 5. I quan arribem a aquest nivell es desbloquegen els...

GimnassosAl arribar al nivell 5 ja podràs entrar als gimnassos. El primer i segon dia estaven molt buggejats, però per sort avui quan he fet aquesta guia funcionava :D
Al entrar per primer cop a un gimnàs us demanarà que trieu equip. Groc, blau o vermell. No hi han masses diferències entre els equips, només una frase que us diuen al començament.
Els equips afecten a lo forts que son els pokemon o a altres coses? Ni idea xD

Sigui com sigui, jo sóc equip vermell i el gimnàs que us he mostrat abans era blau, per tant, al ataque!

Imatge

 • 1 Nom del gimnàs, també és el nom que té al joc de l'Ingress
 • 2 Nivell del gimnàs. No acabo d'entrendre com funciona. A sota del nivell hi ha una corona i dos puntets, un dels quals està en blanc. Això vol dir que al gimnàs hi ha el pokémon del líder (corona) i el d'un altre entrenador, mentre que hi ha espai per un altre.
 • 3 Poder del gimnàs en funció dels pokemons que hi ha. Quan arriba a 0 és capturat.
 • 4 Nom de l'entrenador ultracensured plus i (suposo) el seu nivell
 • 5 Pokémon de l'entrenador en qüestió, en aquest cas del líder. Cada jugador només pot dipositar un pokémon per gimnàs.
 • 6.1 Botó per lluitar (i passar a la captura següent)
 • 7.1 Si el gimnàs és amistós aquí apareix un icona per afegir un pokémon teu al gimnàs, si no en tens cap. A més, si és del teu bàndol al lloc 6 apareix un botó per "entrenar" contra el gimnàs i així pujar una mica el seu poder/puntuació.
 • 6.2 (no se per què he posat 6, hauria d'haver un 8 xD) El teu equip pokémon. Si toques qualsevol el podràs intercanviar per qualsevol dels pokemons que tinguis a l'inventari.
 • 7.2 Comença la lluita!


Aquí tenim una part de la lluita del gimnàs!

Imatge

 • 1 Indicadors. Al centre tenim el temps i a cada costat hi ha el nom, la vida i el poder dels pokémon
 • 2 Atac especial (?). Com he dit abans, els pokémon tenen dos moviments, un normal i un "especial". Quan aquest indicador s'omple podràs utilitzar l'especial.
 • 3 El pokémon del rival. Per atacar has d'apretar al pokémon rival i el teu pokémon farà un atac normal.
 • 4 Fugir de la batalla
 • 5 Canviar el teu pokémon pel següent de l'equip.
 • 6 El meu pokémon just enmig de ser violat. Si apretes quan l'indicador especial té uns quants quadrats (depenent del pokémon) faràs servir l'atac especial. No se si és apretar o mantenir, jo per si un cas mantinc apretat i funciona.
  A més, si desplaces el dit per la pantalla horitzontalment el teu pokémon es mourà, fent possible així esquivar els atacs rivals.
Un cop mort aquest gloom, toca seguir el combat contra el líder del gimnàs. Quan el combat s'acaba apareix una pantalla indicant quant de poder ha perdut el gimnàs. És possible que requereixi més d'una batalla per arribar a zero.
En tot cas, quan el poder arriba a zero el gimnàs es torna gris. Només cal que seleccionis un pokemon i el deixis allà. ATENCIÓ! No perdràs el pokémon, només es quedarà allà fins que te'l derrotin, ho sabràs quan tel trobis amb un punt de vida al teu inventari.

Aquí és quan es comencen a utilitzar les pocions i els revivirs, ja que que jo sàpiga no hi han centres pokémon. Es troben farmejant pokeparades i pujant de nivell :3

Però, a part de mostrar que sóc el más mejor, per a què serveix ficar pokémon en gimnassos i conquerir als pobres infeliços dels altres equips?
Doncs perquè hi ha una recompensa interessant.
A l'apartat de la botiga a la part superior hi ha un icona en forma d'escut amb un numero. Aquest nombre indica el nombre de gimnassos en els quals tens pokémon.
Un cop cada 20-21 hores pots apretar aquest icona i et donaran 500 Polvos Mágicos De La Muerte i 10 Monedes Premium per cada gimnàs on hi tinguis un pokémon. Això és molt útil, ja que les monedes premium permeten fer el joc més fàcil i només es poden aconseguir així o pagant.


Doncs res, diria que no m'he deixat res! Espero que us serveixi aquesta guia, si teniu algun dubte o sabeu alguna funció que jo ignoro no dubteu en explicar-la! Intentaré actualitzar la guia a mesura que vagi avançant el joc.

:banana:
Imatge

Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Horny x Hisoka
Repte d'anime 2020
Categoria Or
25 / 32
Repte d'anime 2020
Anime de temporada
6 / 12
Entrades: 2153
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
Gràcies donades: 262 cops
Gràcies rebudes: 726 cops
Sexe: Dona

08 jul. 2016, 15:24

340?? Però que chetat que tens el Dodrio per favor!

Havia moltíssimes coses que no sabia, com per exemple, m'havien dit que es podia canviar el nom al Pokemon però no tenia ni idea d'on es podia fer xDDD Ara poder-li posar "defecado" a un pokemon està més a prop (ho feia amb els Sims, no ho faré amb els pokemons! xD)

Tampoc entenia una merda això dels gimnasos xD Moltes gràcies, ha estat molt útil, de veritat! Ara quan entri a un ja sabré què fer en comptes de quedar-me amb cara de polen. No sabia realment quin objectiu tenia això de conquerir gimnasos, però si et donen Polvo de Hada Magico del Amor y la Felicidad y monedes premium del free, s'haurà d'intentar (perquè tinc una pokeparada sota de casa i un gimnàs molt a prop...)

Altra cosa que no sabia era com reviure els pokemons ferits! En definitiva, moltíssimes gràcies per la guia, a mi m'ha servit un munt i segur que també a moltíssimes persones perdudes pel món com jo!

Et mereixes un premi: :banana: :banana: :banana:

Avatar de l’usuari
Bank
Calcifer
Calcifer
Banana :3
Entrades: 573
Membre des de: 15 ago. 2015, 22:18
Gràcies donades: 131 cops
Gràcies rebudes: 101 cops
Sexe: Home

18 jul. 2016, 17:29

En aquests dies he descobert algunes coses més del joc, us les deixo aquí :3

Pokeparades El requadre blanc pels mòduls serveix per indicar que hi ha un mòdul a dins. No hi vaig caure el primer cop, ja que ho trobo inútil si es veu des del mapa :uhm: De moment només conec el mòdul per atraure pokémon, no se si n'hi han més.

Pikachu inicial Es veu que si al començar el joc, quan et diuen de capturar un Bulbasur, un Squirtle o un Charmander, sudes d'ells i vas a caminar, al cap d'una estona et trobaràs un Pikachu.

Evolucions del Eevee Eevee evoluciona a Vaporeon, Flareon o Jolteon, però en principi aleatòriament. Es veu que si canvies el nom de l'Eevee abans d'evolucionar-lo, evolucionarà a Vaporeon (si li fiques Rainer), Flareon (si li fiques Pyro) o a Jolteon (si li fiques Sparky). Aquests noms crec que venen d'uns personatges de l'anime, que els seus respectius pokémon es deien així.

Força dels pokémon No n'estava segur, però ara si. Com més nivell tinguis més forts et sortiran els pokémon i també més forts els podràs arribar a millorar, pel mateix preu. Així que vosaltres decidiu si xetar els que teniu o dedicar-vos a pujar de nivell ràpid i buscar-ne de forts! :D

I això és tot, si se m'acut més us ho faig saber :3 també, obviament, podeu aportar els vostres coneixements, consells i trucs, en aquesta guia! :banana:
Imatge

Avatar de l’usuari
Shancks
Col·laborador
Col·laborador
Yonkou
Entrades: 1191
Membre des de: 19 oct. 2015, 12:05
Gràcies donades: 118 cops
Gràcies rebudes: 194 cops
Sexe: Home

18 jul. 2016, 20:47

Si vols pots afegir aixo.

PX (Experiencia):
+50 per pokeparada
+100 per pokemon
+500 per nou pokemon registrat
+500 per cada evolució
+10 per bola curva
+10 per bon llançament
+50 per genial llançament
+100 per excelent llançament

Consell:
L'Ou de la Sort, dona x2 a tota l'expreriencia durant 30 min, el millor es acumular caramels per evolucionar 4 o 5 pokemons (o mes), activarlo i ferles de cop, aixi guanyes molt PX de cop.

Escollir Eevee:

(Truc comprobat per mi!, he evolucionat un Eevee anomenat Pyro i a sortit un Flareon)
Imatge

Respon