FFXIV

Respon
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 308
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 124 cops
Gràcies rebudes: 162 cops

FFXIVTítol: Final Fantasy 14
Gènere: mmorpg
Companyia: SQUARE ENIX
Idioma: Anglès.
Plataformes: Microsoft Windows, Steam, Mac, PS4. (Si, steam és considerada una plataforma a part al costat de windows, més avall ho explico)
Preu: 35€ (+ 14€ mensuals)

Perquè comprar-lo?

Com estic ben segur de que molts ja us haureu donat compte, és que aquest joc és un joc CAR, i és que tenint en compte que són 35€ pel joc base (que cada 2 anys us el faran comprar de nou) i cada mes haureu de pagar 14€, és un videojoc que a poques persones els hi surt a compte. No només això, sinó que si comenceu a aquestes altures us recomanaria "comprar-vos" les missions de la primera i segona expansió (15€ més) per evitar fer-les, o com a mínim les de la primera expansió, ja que són unes 300 missions només les de la primera expansió, i unes 100 més les de la segona expansió, i tot i que són ràpides de fer, el final trobareu que us bloquejaran contingut interessant pel vostre nivell.

Un cop arribats aquí, ja he dit tots els aspectes dolents d'aquest videojoc, i és que ara demostraré el perquè val aquest preu (tasca difícil):

1- Contingut il·limitat, i no precisament gràcies a les actualitzacions (que també). Abans parlant de les missions, ha quedat ben clar que la primera i segona expansió consten de 400 missions principals, dit això, hem de tenir en compte dos factors, el primer és que aquestes missions principals són un tastet de la totalitat de les missions que volten pel videojoc, que no s'acaben mai. El segon aspecte a tenir en compte és que passem per la quarta expansió, és a dir que hi ha moltíssim contingut a hores d'ara.
I ep, no contents amb el contingut il·limitat de les missions, teniu les "dungeos", les "raids" i els "trials", tres formes diferents de pve, sempre amb la versió estàndar, la versió difícil, i en alguns casos la versió "extrema". Per fer-vos-en una idea, a hores d'ara hi ha implementades unes 80 dungeons diferents, unes 40 raids diferents, i uns 30 trials diferents.
Vist el contingut de dungeons del videojoc, seguim amb altres aspectes de contingut il·limitat: El videojoc consta de 16 classes de batalla que es sumen a 11 classes d'oficis, tots els personatges poden ser totes les classes en qualsevol moment, aquest aspecte que explicaré amb més detalls posteriorment fa que del ffxiv l'unic videojoc que un mateix personatge pot ser totes les classes del joc en tot moment.
No contents amb això, tenim una quantitat de missions diàries inacabables, missions setmanals , cada setmana de diferents i fins i tot un CASINO sencer on podem anar a jugar i perdre diners com a bons ludòpates.

2- Banda sonora, de tots els mmorpgs que he jugat, amb diferència (però molta diferència) té la millor banda sonora, com no podria ser d'altre manera en un final fantasy, gairebé té una canço diferent per cada una de les "dungeons" i respectius "bosses", algunes són bones, i d'altres són espectacularment bones, perquè us en feu una idea, us en deixaré un tast:

Primer trailer:
Text amagat.


Música de Trial
Text amagat.


Música de Raid
Text amagat.


Música de Dungeon
Text amagat.


3- Visualment dels millors (+optimització), Més avall veureu screenshots i imatges varies del joc, el videojoc té un estil tirant a anime, i tot i que el millor mmorpg gràficament parlant és el black desert online, l'FFXIV el segueix de no gaire lluny, una cosa que si que té el FFXIV que no té el bdo és el seu alt nivell d'optimització, estic parlant de jugar al videojoc amb configuracions de gràfics altes sense necessitat de tenir una gràfica potent, és jugable amb un i5 (dels nous) o un AMD amb un APU mitjaneta, i podeu posar-vos els gràfics a "alt" amb una simple GTX1050 i a "ultra" amb una GTX1060. Us deixo un petit tast d'imatges i screenshots:

Text amagat.

Imatge

Imatge

Imatge


4- Per tots els jugadors (casual+hardcore). Pujar-se una classe del nivell 1 al nivell 70, s'hi està entre una setmana i dues setmanes, no és difícil i a més, tenir jugadors ja experimentats dins del joc facilita molt la tasca, llavors, on està la dificultat d'aquest mmorpg? Doncs molt senzill, està en el repte de pujar-se'n més d'una i saber-les fer servir totes més o menys correctament, altrament dit, que un jugador amb poques hores en tindrà prou amb una o dues classes pujades al nivell màxim mentre que algú que disposa de més temps es plantejarà el tenir-les totes. Sumant a aquest factor de "dificultat" les dungeons, trials i raids que tenen versió extrema, per gent ja molt experimentada amb el videojoc (realment aquestes ultimes són molt difícils).

5- Facilitats, està pensat per ser personalitzat, les barres d'acció es poden canviar de lloc, es poden fer més petites, més grans, agrupar-ho en blocs de 1x12, 2x6 i 3x4, posar-les horitzontals, verticals i amb tot això també podeu decidir si aquesta configuració es guarda per una classe en concret o la voleu per totes, o voleu que la barra 1, 2 i 3 sigui diferent en totes les classes però la resta de barres siguin compartides. Totes aquestes coses es poden fer, amb una facilitat que fa por. Hi ha un sistema complex de macros per donar 1 o més ordres al personatge amb un sol clic en un butó, aquestes macros ho poden configurar tot, desde executar atacs del nostre personatge fins a canviar el volum de la banda sonora del joc i l'angle de visió de la càmera. Tots els menús i submenús del joc es poden anar a buscar pel menú principal o es pot arrastrar cada butó a qualsevol de les nostres barres, adjunto una imatge:
Text amagat.
Imatge

No cal dir que TOTS els elements són mòbils i els podem posar a on mes ens agradin:
Text amagat.
Imatge

A més a més que podem tenir guardades 4 distribucions diferents de layout que poden ser cambiades en qualsevol moment amb un simple butó que també és aplicable en una macro.
Tenim una gran facilitat a l'hora d'interactuar amb recursos, i és que amb els milers i milers de recursos diferents es fa difícil saber quin recurs es necessita per fer X cosa, com que tenim molts inventaris diferents per poder-ho ordenar tot bé hi ha un sistema de "cerca de recurs" que facilita molt les coses ja que MAI perdrem un recurs, aquesta cerca sempre ens el trobarà i el podrem fer servir quan el necessitem, adjunto dues imatges més:
Text amagat.

Imatge

Imatge


Explicat tot això, entraré més a fons en alguns temes d'interès pels interessats a comprar-se el joc: Com he dit anteriorment ja varies vegades el vostre personatge podrà ser totes les classes en tot moment, simplement parlant amb un NPC que us donarà la "arma" d'aquella classe, i canviant-vos l'arma ja passareu a ser l'altre classe, obviament amb la limitació que no podeu canviar-vos la classe ni a dins d'una batalla ni a dins d'una dungeon, aquest procés també és el mateix en el cas dels oficis, us deixo un parell d'imatges on es veu l'equipament i tots els sets predefinits:
Text amagat.

Imatge

Imatge


Els servidors són creuats, però la versió d'steam i la versió de windows no és el mateix; és molt senzill, si us ho compreu per steam haureu de fer les gestions del videojoc (compres) per steam, i si us ho compreu per la pàgina principal les haureu de fer per la pàgina principal.

Entesos, he arribat fins i aquí i estic disposat a comprar-me el joc, què més he de saber?Has d'escollir el servidor "OMEGA" quan et creïs el personatge (hi som tots aquí)
La classe principal que agafaràs quan et creïs el personatge no té perquè acabar essent la teva principal, així que no t'hi capfiquis massa.
Disposem de discord pel "gremi" i aquest gremi té dues cases dins del joc.
IMPORTANT
Si et compres el joc ara, compra't la nova versió que sortirà aquest Juliol, et donen un equipament que t'ajudarà a pujar fins al nivell màxim actual(70) i a més a més t'oblidaràs de pagar per cap més expansió fins d'aquí dos anys, l'expansió que us heu de comprar es diu "Shadowbringers" és una precompra que ve amb el joc base inclòs.

Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
manolini
Calcifer
Calcifer
YELLOW TEAM
Entrades: 648
Membre des de: 16 juny 2017, 22:01
1
3
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 334 cops
Gràcies rebudes: 339 cops

Acabo de escoltar aquesta versió orquestral de la maravellosa canço de la shiva(la ha posat el morte en un spoiler adalt) dins del joc, i necessito compartir-la perque es exquisita.

Imatge
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 308
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 124 cops
Gràcies rebudes: 162 cops

Hola de nou a tothom.
Un any després del primer post, crec que ja convé una mica d'actualització per veure quins aspectes han canviat i quins altres segueixen igual, així que m'he tornat a rellegir el meu post per poder-vos posar al dia adequadament.

Preu --> Si bé és cert que oficialment el preu del joc sencer és encara de 35€, ultimament es poden trobar ofertes a molts llocs, ara mateix la manera més eficient de comprar-vos el joc sencer és comprant la versió de "starter pack" que la podeu trobar entre 5€ i 7€. Amb aquest starter pack us permet jugar durant 1 mes fins a nivell 50, si a nivell 50 voleu continuar jugant, haureu de comprar l'ultim DLC que tingui el joc (i els DLCs del mig s'afegeixen automàticament). El preu de l'ultim DLC a dia d'avui utilitzant camins "no oficials" és d'uns 15€.
Per tant, essencialment el preu passa de 35€ a 20€ i t'inclou 1 mes de subscripció. Afegeixo també que han reduït les missions que hi ha entre el nivell 50 i el nivell 51, per tant ja no és tant necessari comprar per saltar-se-les.
PD: També es pot pagar 12€ en comptes de 14€ per subscripció mensual si només tens 1 personatge en un servidor.

Història --> No ho havia comentat en el primer post, nosaltres sempre jugàvem sense fer gaire cas a la història, però amb aquest últim DLC hi ha una quantitat de plot twists tan greu que fins i tot en el nostre cas (que no ens agradava seguir la història) ara ja mai ens saltem una cinemàtica de la història principal i estem expectants per saber com evolucionarà.

-No cal dir que han afegit molt contingut amb tot aquest any

Text amagat.
Imatge


Us deixo finalment un video que m'ha agradat molt i que amb 4 minuts de videos et fa un resum bastant complert del FFXIV, de la gran majoria d'escenaris i a més trobo que està molt ben treballat:


Us esperem :)
Avatar de l’usuari
manolini
Calcifer
Calcifer
YELLOW TEAM
Entrades: 648
Membre des de: 16 juny 2017, 22:01
1
3
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 334 cops
Gràcies rebudes: 339 cops

Imatge
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 308
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 124 cops
Gràcies rebudes: 162 cops

Afegeixo que avui mateix han anunciat, que amb el proper "patch" que posaran al llarg d'aquest mes d'agost, els comptes de prova (gratuïtes) els "free trial" ara podran arribar fins a nivell 60 i tindran 3 classes i una raça més desbloquejades (tot el que venia inclòs amb el 2n DLC del joc).

Penso que és un bon moment per donar-li una oportunitat a aquest joc que per 0€ el podeu provar d'una manera bastant decent.

Respon