Dicey Dungeons

Respon
Avatar de l’usuari
Ereza
Moderador
Moderador
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 666
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
1
3
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 511 cops
Gràcies rebudes: 392 cops

Dicey Dungeons


Imatge

Fitxa tècnica


Any: 2019
Gènere: Roguelike, construcció de jocs de cartes
Desenvolupador: Terry Cavanagh
Plataforma: Ordinador (Windows, Linux, Mac) i en un futur, Switch i mòbils
Preu: 12,49€
Disponible en català!

Descripció


«Converteix-te en un dau amb potes i lluita fins al final en masmorres que no deixen de canviar! Aconseguiràs escapar de les cruels grapes de la Fortuna?»

Imatge


Dicey Dungeons és un concurs molt simple: els concursants es converteixen en daus i han de lluitar contra monstres de les masmorres, fent accions basades en el resultat de tirades de daus. Si aconsegueixen superar la masmorra i derrotar-ne l'enemic final, tindran l'oportunitat de fer girar la roda de la sort... i si cau a la casella adequada, faran realitat el que desitgen de tot cor i se n'aniran a casa. En cas contrari... hauran de continuar a les masmorres. La presentadora del concurs és la deessa Fortuna i malauradament, tot sembla indicar que el joc no és tan net com seria d'esperar... Així que segurament els concursants hauran de passar força temps sota terra.

El sistema de combat és per torns, i caldrà que vagis arrossegant els daus que vagis tirant sobre les accions que corresponguin al teu equipament. D'aquesta manera, les faràs servir per a causar mal a l'enemic i aconseguir-lo vèncer. Aquí hi ha un exemple de pantalla de combat:

Imatge

En aquest cas, el més recomanable seria arrossegar el dau amb un 4 sobre la destral de guerra (per a fer 8 punts de mal), i el 6 a sobre de l'espasa (per a fer 6 punts de mal). Després podríem arrossegar l'1 a l'empenta, la qual cosa el convertiria en un 2, i finalment podríem arrossegar aquest 2 al llumí i causaríem 1 punt de cremada a l'enemic (la "cremada" és un dels múltiples efectes d'estat que poden causar les armes). Sembla complicat? Doncs un cop ho proves, no ho és gens!

Hi ha un total de 6 personatges amb diferents habilitats, i cada personatge té 6 capítols, cadascun amb un funcionament diferent. Això fa un total de 36 capítols, però a més a més, les masmorres es generen automàticament, de manera que totes les partides seran diferents i contra diferents enemics!

Opinió personal


Vaig descobrir aquest joc gràcies a en @cosarara, que me'l va suggerir com a candidat a ser traduït al català. I la veritat és que va ser molt bon suggeriment: no només l'he acabat traduint, sinó que m'ha encantat! El fet que cada vegada que hi juguis, les masmorres, els enemics i l'equipament siguin diferents el fa molt i molt rejugable. A més a més, l'estil artístic m'encanta (tant gràficament com musical). Potser no és un joc al qual jugaries durant moltes hores seguides, però sí que hi pots jugar una partideta al dia tranquil·lament. A banda, hi ha moltíssims reptes, capítols i personatges diferents, així que no avorreix gens ni mica! I els enemics són molt variats, i alguns força graciosos! Els meus preferits són el calamarsó, el llobató, l'eriçum i la dríada! :stuck_out_tongue:

Personalment el recomanaria sense dubtar, fins i tot si no l'hagués traduït, però ara que és en català, doncs encara més. Si en teniu l'opció, doneu-li una oportunitat!

Tràiler
Hi heu jugat o penseu jugar-hi? Què us sembla?
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Respon