Articles sobre el Japó

Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Husbando collector
Repte d'anime 2019
Intermedi
28 / 36
Entrades: 1942
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
Gràcies donades: 213 cops
Gràcies rebudes: 622 cops
Sexe: Home

28 març 2018, 16:19

Imatge

Articles sobre el JapóMoltes vegades trobam articles sobre el Japó que podem fer servir per iniciar un debat. Moltes vegades els articles són un poc controversos, perquè actualment agrada moltíssim fer quedar el Japó com el bressol de les coses raríssimes i excèntriques. Debatem què hi ha de veritat i que no al darrere d'aquests articles!!

El primer que comparteixo amb vosaltres és un de l'arabalears sobre les hores extra i l'excés de feina, com lentament es va canviar la mentalitat de passar-se tot el dia a l'oficina, però tot i així, pareix que les lleis encara no emparen gaire aquests canvis:

https://www.arabalears.cat/economia/emp ... 01508.html


Per part meva he llegit l'article i realment trobo positiu que estiguin canviant aquesta concepció de passar-se la vida a l'oficina i que els horaris siguin més flexibles. Realment si ho fossin, això ajudaria molt a la conciliació familiar, que quasi no existeix al Japó ja que al final, amb aquesta merda d'horaris, les dones acaben quedant a casa, perquè és impossible crear una familia si comences a les 9 el curro i arribes a casa borratxo d'haver anat a beure amb el teu cap a les 3 de la matinada (molt fan que això sigui obligatori xD). Pareix que, si canviessin això, la societat avançaria moltíssim i guanyaria en qualitat de vida.

Una cosa que m'ha sorprès de l'article és que diu que les hores extra no es cobren al Japó... No sé d'on he tret aquesta idea, però tenia entès que el sou base era normalet però que les extres es cobraven molt bé i que això era una "motivació" per fer calers extra. Vosaltres què en sabeu d'això?

Què en penseu d'aquesta qüestió? Què us ha semblat l'article?

Avatar de l’usuari
Japanium
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
daijôbu desu!
Entrades: 48
Membre des de: 07 gen. 2018, 12:39
Gràcies donades: 29 cops
Gràcies rebudes: 26 cops
Sexe: Home

28 jul. 2018, 16:08

Deixo un article sobre un dels Hotels notables de Tokyo que ara ha caigut una mica en l'oblit. L'article, curt pel meu gust, parla una mica dels escriptors que hi han passat per allí.

https://www.ara.cat/cultura/gabia-escri ... 94203.html

Respon