Tornen les receptes de la Mama Estel...


PASTÍS DE POMA!

Ingredients:
4 ous
150g de farina
180g de sucre morè (reservar-ne 40 pel final)
50g de mantega
20g d'oli de girasol o d'oliva suau
5g de llevat
2 pomes golden (verdes)
2 pomes granny smity (verdes igual) (i si no, la classe que es vulgui)
10g de canyella en pols
2 canonets o dues branques de canyells
Cava
Sal
Elaboració:
Agafem les dues pomes golden i les posem en una plata per anar al forn. Els hi clavem una branca de canyella a cadascuna, les ruixem amb una mica de cava, els hi tirem una mica de sucre morè per sobre.
Enfornar a 180 graus durant 25 minuts aprox. (han de quedar tovetes).
Agafem els 4 ous i separem les clares i els rovells en dos recipients diferents. Muntem les clares amb un polsim de sal fins que quedin a punt de neu, com un merengue.
Als rovells, hi afegim 140g de sucre morè, 50g de mantega fosa i els 20g d'oli suau. Ho barregem bé i hi anem afegint 150g de farina tamissada poc a poc. També la canyella en pols. Barregem manualment fins que quedi una pasta homogènia.
Ara, hi incorporem les clares a punt de neu. Ho barregem tot i afegim el llevat tamissat. Un cop tenim aquesta massa, la tapem amb film transparent i la deixem reposar 30 minuts fora de la nevera.
Esmicolem les pomes que han estat al forn i quan ha passat l'estona, les incorporem a la massa. Barrejar-ho bé.
Agafem un motlle rodó, el freguem amb mantega i l'espolvoregem amb una mica de farina. Omplim el motlle amb la massa.
Agafem les altres dues pomes crues i les tallem per decorar la superfície del pastís.
Agafem 40g de sucre i 5g de canyella en pols i fem una barreja per tirar-la, amb cullera, per sobre del pastís. Enfornem a 180 graus durant 50 minuts (vigilar perquè cada forn és diferent).
Un cop fet, esperar que es refredi per desenmotllar.
Bon profit!