K-Song [Discussió]

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1628
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
6
10
2
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 1012 cops
Gràcies rebudes: 500 cops

Meina ha escrit: 28 jul. 2021, 00:35
Minatoni ha escrit: 27 jul. 2021, 23:01 Inicialment era això, K-song, la idea era que s'hi pogués enviar música de Corea (sense especificar quina de les dues Corees)
No, inicialment era només Corea del Sud, va ser a mida que va avançar el Song que es va treure de les normes, però al 1r k-song posava clarament que només s'acceptava Corea del Sud, i ho vaig posar expressament perquè, tot i que jo donava per sentat que era només de Corea del Sud (en aquell moment creia que era molt clar que era només de Corea del Sud, però ara m'he adonat que no), sabia que apareixeria el graciossillo de turno (que just només apareixen graciossillos al k-song, a cap altre concurs n'hi ha) a penjar qualsevol cançó de Corea del Nord només per fer la gracieta.
Sí, he editat el missatge. No s'ha dit mai que hagués de ser només k-pop, però la primera vegada sí que es va explicitar que fos de Corea del Sud.

Jo he dit el que havia de dir. Crec, sincerament, i pel que ha posat ara na Meina, que passau pena que hi hagi enviaments troll. Jo consider molt més troll aquesta cançó que ha enviat ara en Cosa, que seria vàlida amb les normes actuals, que no la d'un hipotètic grup de pop comercial (~kpop) de Corea del Nord (si existeix, que no ho sé).

Per això suggeresc que deixeu de considerar qualsevol cançó "mentre sigui feta a Corea (del Sud)" i que ho limiteu al que és el "k-pop" que tots podem identificar.

Si trobau que no, que s'ha de permetre qualsevol cançó mentre sigui feta a Corea (del Sud), cançons com la que ha enviat en Cosa ara apareixeran perquè serien vàlides i no hauríeu de pensar que són trollejades perquè així ho heu volgut.

Considerau-ho.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 307
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 124 cops
Gràcies rebudes: 162 cops

He trobat aquesta cançó grabada el 1934, abans de la separació de les coreas. tècnicament seria vàlida no?

Avatar de l’usuari
cosarara
Moderador
Moderador
...
Entrades: 343
Membre des de: 02 gen. 2018, 00:40
1
3
0
Gràcies donades: 127 cops
Gràcies rebudes: 139 cops

Minatoni ha escrit: 28 jul. 2021, 02:09 Jo he dit el que havia de dir. Crec, sincerament, i pel que ha posat ara na Meina, que passau pena que hi hagi enviaments troll. Jo consider molt més troll aquesta cançó que ha enviat ara en Cosa, que seria vàlida amb les normes actuals, que no la d'un hipotètic grup de pop comercial (~kpop) de Corea del Nord (si existeix, que no ho sé).
Aquest vídeo és de corea del nord, aquesta era la gràcia :p

___________________

Edito: vale, acabo d'entendre el sentit de la regla anti-covers. És per evitar cançons del tipu "home random canta X". Jo el que faria és requerir que la cançó hagi sortit publicada en un disc (album, single, who cares), com a prova que és cosa seriosa.
Avatar de l’usuari
Xail
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Tadaima!
Entrades: 46
Membre des de: 05 feb. 2020, 13:44
3
6
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 56 cops
Gràcies rebudes: 28 cops

cosarara ha escrit: 28 jul. 2021, 14:26 vale, acabo d'entendre el sentit de la regla anti-covers. És per evitar cançons del tipu "home random canta X". Jo el que faria és requerir que la cançó hagi sortit publicada en un disc (album, single, who cares), com a prova que és cosa seriosa.
Sí, estic d'acord amb això. Es mira en un moment que la cançó sigui "oficial" i ja està.

L'altre tema si s'acaben acceptant covers seria repetir la mateixa cançó però de diferent artista. Òbviament no es podria fer en el mateix K-Song. Però en una altra edició?? Aquí entenc que sí.

Morte-Diem ha escrit: 28 jul. 2021, 14:23 He trobat aquesta cançó grabada el 1934, abans de la separació de les coreas. tècnicament seria vàlida no?

HAHAHAHA, doncs depèn d'on ha nascut l'home, si ara és territori de Corea del Nord o del Sud.
És broma, suposo que sí, però la cançó hauria de tenir un mínim de qualitat, que costarà de trobar en música tan antiga. I si no almenys serà fàcil saber a qui posar el 2 :p
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1628
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
6
10
2
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 1012 cops
Gràcies rebudes: 500 cops

Meina ha escrit: 28 jul. 2021, 00:35 Però si que m'agradaria remarcar la K, quan parlem de K-Pop, parlem de Pop de Corea del Sud, quan parlem de K-Drames, parlem dels drames de Corea del Sud, quan parlem de K-Beauty parlem dels productes de bellesa de Corea del Sud, (i més coses), la K ha estat designada als productes que podem trobar a Corea del Sud, així que quan ens referim al K-Song jo entenc que aquí fem referencia a Corea del Sud, així que per mi al K-Song hauria d'entrar tota la música de Corea del Sud (Sigui K-Pop, o Trot o música clàssica o el que sigui)
Llavors en un K-song hi entra la música de Corea del Sud, no només el K-pop. Diguem-li "K-music". Això ha estat així sempre. Però no té per què seguir així si ha de ser un motiu de discòrdia.
cosarara ha escrit: 28 jul. 2021, 14:26 Aquest vídeo és de corea del nord, aquesta era la gràcia :p
Ostres, es veu que hi ha una persona de Corea del Sud que es diu exactament igual. La Wikipedia m'ha traït.

Però bé, crec que el meu punt segueix vàlid: si no es volen cançons que no segueixin l'estètica k-pop, s'ha de dir (i aquí hi anirien des de coses folklòriques a cantautors amb una guitarreta com el Yiruma aquell o una banda de Death Metal); si es volen acceptar aquest tipus de cançons, heu de deixar de pensar en "trollejar".

La cosa és que tot això va fer-se per fer una picada d'ull al k-team (m'imagin que no és cap sopresa). Entenc (potser m'equivoc) que el k-team no només consumeix k-pop i que també consumeix música fet a Corea del Sud que no segueix aquesta estètica k-pop (k-music). Llavors a) es tanca un poc el k-song per incloure només k-pop o b) s'accepten aquells enviaments que són música de Corea del Sud més tradicionals que no consumiria el k-team (i que potser consideren troll).

Imatge

Crec que s'ha de triar un conjunt. Jo entenc que ara agafam el cercle verd (Música feta a Corea del Sud (K-Music)) i ja pot anar bé, però hi haurà enviaments que no seguiran l'estètica k-pop (i que seran coses que ens agradaran, com en Yiruma) i enviaments "tradicionals" que potser són un poc trolleig. Si trobau que s'ha de tancar a només k-pop perquè així tot sigui semblant, endavant. Veig mal de justificar "k-pop i cançons modernes" perquè les cançons tradicionals tenen tanta validesa com les modernes.

Ara bé, potser m'estic fent palles mentals innecessàries i ja us va bé que es presentin aquest tipus de cançons, que el "trolleig" és només per demanar per Corea del Nord. Però crec que hi ha una confusió grossa amb K-pop i K-music i ara tenim l'oportunitat de fer que això sigui el que voleu.

Crec que no diré res més.

Esper que ho arregleu i esper no haver-la liada més ;)

PS: sí, cosa, el tema de les covers era per evitar això que dius. Per exemple, a un Animesong no es podria enviar la versió de n'@Ai_Serenity perquè guanyaria ;)

En aquest cas potser sí que té sentit incloure el que proposes, tot és detallar-ho.

PS2: vos n'adonau del que hem fet? Hem fet un debat bastant interessant, no trobau? És per això que existeixen els fòrums. A veure si trobam un altre tema per parlar-ne en acabar això!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Ai_Serenity
Esperits del bosc
Esperits del bosc
Hola ♥︎
Entrades: 65
Membre des de: 08 juny 2021, 11:27
3
6
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 40 cops
Gràcies rebudes: 39 cops

Minatoni ha escrit: 28 jul. 2021, 16:40
Meina ha escrit: 28 jul. 2021, 00:35
PS: sí, cosa, el tema de les covers era per evitar això que dius. Per exemple, a un Animesong no es podria enviar la versió de n'@Ai_Serenity perquè guanyaria ;)
Ets un amor @Minatoni :ilu: T'ho agraeixo de tot <3
Sento no poder ser de gran ajuda en aquest tema perquè no sóc gaire fan del K-Pop, només sé alguna cosa de Big Bang i una cançó random que em va sortir al Spotify que molta molt (DREAMCATCHER SIYEON & DAMI - 'SHADOW (Dark Hole OST Part.2)).

Pel que fa a les normes, mai s'ha de donar res per sabut, feta la llei feta la trampa :razz:
Em trobareu a...
Aida x Música d'Anime en Català
https://www.youtube.com/channel/UC6qGEn ... QeJjchd14g

I aquí:
https://www.youtube.com/c/SoyAidaDeturck

Ara mateix veient:
➛Anime: Shadows House, Fumetsu no Anata E, Given.
Avatar de l’usuari
Layla
Porco Rosso
Porco Rosso
Let the dark in
Entrades: 144
Membre des de: 15 ago. 2015, 23:08
0
1
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 41 cops
Gràcies rebudes: 59 cops

Bé, sincerament no se ni per on començar a respondre a tot això… Suposo que començaré per lo fàcil que és les preguntes (si, tristament és lo més fácil per a mi)

Es poden presentar cançons de Corea del Nord?
Opino com la @Meina , aquest concurs es va crear amb la intenció de que anés dedicat a la música de Corea del Sud, ja que com ha dit el @Minatoni , es va fer com a una picada d'ull al k-team, que com ja sabeu, escoltem música de Corea del Sud, i no del Nord.

També opino com la @Meina en què… amb la de cançons que hi ha a Corea del Sud per a què collons us heu de posar a buscar ara cançons de Corea del Nord? Tanta gràcia fa tocar els ous als altres? Bé… amb això ja seguiré després.

S’han d’acceptar grups amb part dels integrants no coreans?
Si, pocs grups hi han que tots els integrants només siguin coreans.

S’han d’acceptar cançons que no són cantades en coreà?
Aquí a mi em fa dubtar per un motiu… els grups de kpop quan comencen a fer cançons en japonès es diu que “debuten” a Japó, llavors seria J-pop, i per tant potser no hauria d’entrar al k-song, ja que tenim un j-song. Sincerament en aquesta no tinc resposta, potser les cançons en japonès es podrien posar al j-song, i les altres que no tenen x-song podrien entrar dins del k-song si el grup o solista és de Corea del Sud…? No se, tot és parlar-ho.

Què s’entén per cover?
A veure, hi ha cover, sample, remake… hi ha moltes coses, jo personalment només acceptaria les que formin part de la discografía del grup en sí, ja que com diu el @Minatoni a saber què ens podriem trobar al k-song veient el que estic veient últimament. A part de que hi ha la tira de cançons noves com per haver de posar covers.

Llavors, com que estic farta de tanta discussió de què és k-pop i què no és k-pop, ho he estat buscant a wikipedia en anglès (sempre hi haurà més información en anglès, que en català o castellà, primer que tot que en català encara no s'han interessat prou en augmentar-ne la informació, i en castellà... be, intenteu evitar mirar k-drames subtitulats en castellà si voleu entendre algo, o busqueu pàgines bones on veure-ho...) i sembla ser que hi ha 3 tipus de música coreana:
  • Música tradicional o trot
    Música influenciada per l’occident
    Música popular mainstream o k-pop
El k-pop està influenciat per: pop, música experimental, rock, jazz, gospel, hip hop, r&b, reggae, EDM, folclòrica (o trot), country i clàssica.
Minatoni ha escrit: 27 jul. 2021, 23:01
Aquesta cançó d'Onewe sí que trob que compleix molts dels aspectes que diu la Viki. En canvi, aquesta de Day6... trob que no. Aquesta de The Rose, crec que també és k-pop. En definitiva, sense saber-ne més, crec que aquesta gent s'ha pujat al carro del que ven, el k-pop, i s'han tornat comercials.
Pel que fa a això, també a Wikipedia he pogut llegir que FTisland ho consideren k-pop, i la @Meina us pot assegurar que aquest grup no balla, aquest és un grup de rock, així que… crec que podriem considerar que si, que tan Day6, Onewe i The Rose tots 3 són k-pop i... sincerament, en cap moment crec que s'hagin pujat al carro del que ven i s'hagin tornat comercials considerant que quan van debutar ja eren així, però be.

A part d’això també us vull posar un MV on… veureu que la música tradicional o trot… també és comercial, també ballen i també es ven.
Dit això i considerant que també escoltem trot, potser en menys quantitat però també n'escoltem, crec que això que ha dit el @Minatoni no és cert
Minatoni ha escrit: 27 jul. 2021, 23:01 Crec que el que voleu és un k-pop-song. Qualsevol entrada que no sigui k-pop és una trollejada. Llavors, simplement, reconvertiu el k-song en un k-pop-song i llestos.
Ja que crec que en cap moment hem dit això, no volem un k-pop-song, volem música de corea del sud, dels 3 tipus de música de corea del sud, sense que ens prenguin el pèl o sense que se n'enfotin de naltrus.

Respecte a les preguntes de @Xail
Cada quan es fa el k-song?
De moment es fa 1 cop a l’any, però estaría guai reduir-ho, però això ja seria tocar també tots els altres x-songs, però vaja, tot es proposar-ho. Jo estaria encantada de que es fes 2 cops a l'any.

Hi ha límit d'antiguitat?
A veure, no s’ha posat mai un límit de temps (en plan antiguitat i tal) però… no se si cal enviar alguna cançó dels 50, 60, 70, 80… considerant la quantitat de cançons que treuen els coreans a l’any, ja que mentre que un artista anglès (per exemple) treu 1 àlbum cada 4 anys i després va traient els “singles” que són les cançons d’aquell àlbum, a Corea del Sud treuen com a 2 o 3 àlbums a l’any (depenen del grup, no us fixeu en Blackpink que tenen un funcionament raro i dolent de collons en aquest sentit) doncs nse si fa falta posar una cançó amb aquesta antiguitat. I si ens centrem més en el tema k-pop per exemple, jo suposo que podriem posar com a data límit (per exemple eeh) quan es va fer més important el kpop com a tal o més ben dit, quan va agafar la definició que té actualment, que va ser amb Seo Tai Ji and The Boys, al 1992, per tant, podriem posar 1990? 2000?

Arribats aquest punt vull dir una cosa i que crec que és més important que les preguntes plantejades abans. També és una pregunta, i espero que la responguin tots aquells que ho hagin fet, per almenys poder entendre perquè ho fan, ja em perdonareu pel meu to, que pot semblar més... ofensiu.

Perquè el k-song és l’únic concurs on es veuen gracietes, trolls i que ens estiguem veient mig obligades a reduir la música que hi podem enviar per evitar trolls?
Sincerament, a mi això em recorda (portant-ho a l'extrem) a la frase: no vagis amb faldilla curta i ensenyant la panxa que sinó et violaran! (ja us dic, portant-ho a l'extrem) Personalment ho trobo una tonteria que haguem de reduir les cançons que es poden enviar perquè alguns els agrada fer de troll, molt trist la veritat.

De veritat veieu necessari enviar cançons trolls només per fotre? Amb quines intencions envieu aquestes cançons? Què us passa pel cap quan les envieu?
Sincerament n’estic farta de sentir que se’n foten de mi a la cara. Per exemple, cal @Morte-Dieme lo de buscar la cançó del 1934? A mi no m’ha fet cap gràcia, com ja he dit és anar a tocar els collons perquè si. Si em diguessiu que és una cançó super bona que porteu dies escoltant i tal... ho podria entendre, però... nse, és l'únic concurs on veig que feu això, per tant estic mirant a veure si puc entendre el motiu. És a dir... Us vinc jo a molestar als vostres gustos musicals? Us vinc jo a fer de troll als altres concursos? Fins on se, o almenys per a mi, els concursos és un lloc on pots posar les cançons que t’agraden i compartir-les etc. Però… fer de troll? En un concurs que es fa 1 cop a l’any?
Perdoneu-me si em veieu molt agressiva i tal, però és que n’estic fins als collons de que se’n riguin de la música que escolto, el primer k-song va ser frustrant en aquest sentit, al segon k-song nse si va ser aquell on ens vam haver de sentir coses com: he votat a boleo perquè no me n’agradava cap. Al tercer k-song he de dir que no tinc cap queixa a part de la “discussió” que ens ha portat aquí, que com ja he dit abans, no hi trobo la necessitat.

Potser estareu pensant: és una exagerada, total, només és un concurs. Però ja no es tracta d’un concurs, es tracta de que sempre se n’han fet bromes, sempre s’ha menyspreat etc, i personalment n’estic bastant cansada. Sempre ens hem hagut de sentir comentaris de: tots són iguals, tots sonen iguals, però si van vestits de noies, però si es maquillen, entre d’altres, i potser a vosaltres us importa una merda si us van dient aquestes coses sobre els vostres gustos però a mi no, i fins on se, a la @Meina i a la @Yuri tampoc, pel que fa a la resta del k-team no ho se (les altres dues estan missing) o pel que fa a la resta de gent que sigui fan del k-pop o música coreana o el que sigui (que no se si ha augmentat o no perquè quasi no entro (sorry)).

Si us fes gràcia aquella cançó perquè la trobeu graciosa o troll o el que vulgueu, tenim un post que es diu recomanació de cançons kpop (recomanacio-de-cancons-k-pop-t518.html) on podeu posar aquestes cançons, fins i tot les podem comentar si voleu i puntuar si us fa gràcia, però… presentar-les en un k-song que només pots presentar una cançó a l’any… ho trobo una tonteria.

La @Yuri en aquest k-song es va plantejar posar una cançó de Norazo, segurament no els coneixeu, però és un grup de pop rock amb MV divertits i lletres divertides, però va preferir no posar-la ja que podria semblar una burla cap al k-pop o al k-song, o un precedent de que el k-team també se’n fot del k-song. Us poso un exemple d’un MV d’ells

El k-team com us podeu imaginar també coneixem moltes altres cançons que es podrien considerar burles, i que en posaré algún exemple aquí, (amb la confiança que després no ho fareu al k-song) i que no posem al k-song per evitar que sigui considerat burla o perquè creiem que posar aquella cançó al k-song és innecessari tenint el post de recomanacions:
https://www.youtube.com/watch?v=WQtXLka9n0w
https://www.youtube.com/watch?v=zYkLgxkXUB8

Be, espero que no us prengueu aquest comentari com a ofensiu, simplement volia fer aquestes preguntes i comentar això, ja que personalment penso que és més important el fet que ens sentim així que no pas si els grups amb cantants d’altres països s’accepten o no, o si acceptem cançons d'un país que ja de per sí no entrava al concurs.

Dit això… @Ai_Serenity aquesta cançó és molt bona! I si t’agrada et recomano que escoltis més cançons de Dreamcatcher, són genials! Això si, aquesta cançó no pot participar al k-song, però si al BSOng, així que si no saps què enviar en aquell concurs ja saps! Tindràs punts meus segur! En tot… el k-drama no te’l recomano tant, mals efectes especials entre d’altres hahahaha.

Bé, espero les vostres respostes, i interacció!
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 307
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 124 cops
Gràcies rebudes: 162 cops

Layla ha escrit: 30 jul. 2021, 23:32 De veritat veieu necessari enviar cançons trolls només per fotre? Amb quines intencions envieu aquestes cançons? Què us passa pel cap quan les envieu?
Sincerament n’estic farta de sentir que se’n foten de mi a la cara. Per exemple, cal @Morte-Dieme lo de buscar la cançó del 1934? A mi no m’ha fet cap gràcia, com ja he dit és anar a tocar els collons perquè si. Si em diguessiu que és una cançó super bona que porteu dies escoltant i tal... ho podria entendre, però... nse, és l'únic concurs on veig que feu això, per tant estic mirant a veure si puc entendre el motiu. És a dir... Us vinc jo a molestar als vostres gustos musicals? Us vinc jo a fer de troll als altres concursos? Fins on se, o almenys per a mi, els concursos és un lloc on pots posar les cançons que t’agraden i compartir-les etc. Però… fer de troll? En un concurs que es fa 1 cop a l’any?
Perdoneu-me si em veieu molt agressiva i tal, però és que n’estic fins als collons de que se’n riguin de la música que escolto, el primer k-song va ser frustrant en aquest sentit, al segon k-song nse si va ser aquell on ens vam haver de sentir coses com: he votat a boleo perquè no me n’agradava cap. Al tercer k-song he de dir que no tinc cap queixa a part de la “discussió” que ens ha portat aquí, que com ja he dit abans, no hi trobo la necessitat.

Potser estareu pensant: és una exagerada, total, només és un concurs. Però ja no es tracta d’un concurs, es tracta de que sempre se n’han fet bromes, sempre s’ha menyspreat etc, i personalment n’estic bastant cansada. Sempre ens hem hagut de sentir comentaris de: tots són iguals, tots sonen iguals, però si van vestits de noies, però si es maquillen, entre d’altres, i potser a vosaltres us importa una merda si us van dient aquestes coses sobre els vostres gustos però a mi no, i fins on se, a la @Meina i a la @Yuri tampoc, pel que fa a la resta del k-team no ho se (les altres dues estan missing) o pel que fa a la resta de gent que sigui fan del k-pop o música coreana o el que sigui (que no se si ha augmentat o no perquè quasi no entro (sorry)).

Si us fes gràcia aquella cançó perquè la trobeu graciosa o troll o el que vulgueu, tenim un post que es diu recomanació de cançons kpop (recomanacio-de-cancons-k-pop-t518.html) on podeu posar aquestes cançons, fins i tot les podem comentar si voleu i puntuar si us fa gràcia, però… presentar-les en un k-song que només pots presentar una cançó a l’any… ho trobo una tonteria.
En tots els songs tothom és lliure de presentar el que vulgui, sense cap tipus de problema sempre i quan compleixi aquestes normes que precisament ara s'estàn establint, així que seré directe: si no t'agrada que la gent enviï les cançons que vulguin (siguin o no siguin trolls) t'hi hauràs de posar fulles.
Jo també recordo un animesong amb l'opening de Evangelion i imatges de hitler. I ningú es va escandalitzar, tot el contrari. Un song és més interessant amb coses d'aquestes. Si no t'agrada doncs t'aguantes.
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1628
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
6
10
2
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 1012 cops
Gràcies rebudes: 500 cops

Doncs sort que estam tenint aquesta conversa, perquè si hi ha un problema s'ha d'arreglar fins que tothom estigui (més o manco) bé i no seguir alienant part de la comunitat del fòrum.

Abans de seguir, crec que hauríem de deixar ben clar que les coses al fòrum es fan per fer comunitat i estirar del carro tots plegats, no per fotre uns o altres. Com vam parlar pel xat l'altre dia, no permetrem que uns pocs facin petar la convivència amb tots els altres.

Així que... estirem tots plegats del carro, no? Tant uns com els altres.

L'altre dia justament en vam xerrar al xat. Pareix que quant a la hipòtesi "no tota la música de Corea del Sud és k-pop", no hi ha consens. Com que tampoc és rellevant, crec que podem deixar-la de banda.

Pel que vam dir l'altre dia, a Corea del Sud s'hi fan quatre tipus de música:
  1. Música tipus "boys' o girls' band", que sol ser de gèneres molt diversos, amb grups nombrosos i coreografies molt elaborades. Tot i que són semblants a les "boys' o grils' band" que es van posar de moda fa uns anys, són una cosa molt particular de Corea del Sud i no tenen un equivalent internacional. Aquest primer tipus pot ser de l'estil dels següents però sempre amb aquesta component de grup nombrós, coreografies elaborades, vestuari, etc.
  2. Música tipus "internacional". La manera en la qual ho veig és: si el grup no cantés en coreà i no fossin de Corea del Sud, podríem dir que són "un grup de pop/rock/country/reggae/rap/etc. del país que sigui".
  3. Música tradicional. Aquí hi ha el "trot" que es veu que va originar-se a principis del segle XX, però també música més antiga.
  4. Música còmica. Hi ha moltes cançons amb una estètica còmica, com podria ser aquí l'infamós "chiki chiki" o "La cobra taka taka"; llavors a Corea del Sud hi podem trobar coses semblants.
Repetesc, el primer estil és tan ample que pot abarcar els altres tres, però podem trobar exemples dels altres tres que no tenen aquesta component diferenciadora del primer.

Llavors, el que vam dir al xat va ser que totes aquestes cançons, mentre siguin de grups de Corea del Sud, serien vàlides.

Llavors, la restricció a la qual es va arribar, que és relativament lògica i que és molt fàcilment implementable és que no es permetrien gravacions de música en viu. Això obre més preguntes, com què passa amb aquells vídeos que no tenen videoclip i és una imatge estàtica.

Per tant, les cançons vàlides serien aquelles que són de grups de Corea del Sud i que són gravades en un estudi.

Si trobau que heu de fer una proposta alternativa, podeu fer-la: argumentau per què les cançons en viu haurien de ser vàlides o per què la música de Corea del Nord hauria de ser inclosa i en parlem. Per favor, posau-ne exemples (perquè, per exemple, és molt difícil trobar res de Corea del Nord).

Seguim la conversa per aquí?

----

Perquè quedi clar, he MODERAT la conversa. Vos deman que tenguem aquesta discussió de manera cívica i educada.

Salut!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
manolini
Calcifer
Calcifer
YELLOW TEAM
Entrades: 637
Membre des de: 16 juny 2017, 22:01
3
6
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 331 cops
Gràcies rebudes: 324 cops

Opino que no importa que la canço sigui imatge estatica o no tingui videoclip. No lhi veig cap debat. Pero si que ha de tenir calitat i no ser una grabacio DE AUDIO en viu(amb public, al menys)
Imatge
Respon