Welcome to the NHK

Respon
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Col·laborador
Col·laborador
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 285
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
Gràcies donades: 123 cops
Gràcies rebudes: 151 cops
Sexe: Home

04 nov. 2016, 13:27

Welcome to the NHKEn primer lloc, m'agradaria deixar clar que és el meu primer tema a l'apartat d'anime, no sé gaire com funciona aquest apartat, ja que he vist des de ressenyes d'anime fins a temes únicament creats per comentar algun anime, jo intentaré fer un mix, ja que a banda de la meva opinió també m'agradaria llegir altres opinions sobre aquest anime tant i tant profund.

Informació General


Novel·la lleugera:

Autor (historia): Tatsuhiko Takimoto.
Autor (art): Yoshitoshi ABe
Data de llançament: 28 de gener del 2002.
Volums: 1
Editorial: Kadokawa Shoten

Manga:

Autors: Tatsuhiko Takimoto, Kendi Oiwa.
Data de llançament: 24 de juny de 2004
Revista: Shōnen Ace
Volums: 8
Editorial Japonesa: Kadokawa Shoten
Editorial castellana: IVREA

Anime:

Director: Yūsuke Yamamoto
Data de llançament: 9 de Juliol de 2006
Estudi: Gonzo
Episodis: 24

Altre informació

Gèneres: Seinen, Drama, Psicològic, Filosofia.
Altres noms: Welcome to the NHK, NHK ni Yōkoso!, N・H・Kにようこそ!

SinopsisTatsuhiro Satōu és un hikikomori de 22 anys, va intentar estudiar a la universitat complerts els 18 anys, però a causa de la pressió constant no va durar ni dos dies i va començar a agafar por a la societat, recloent-se al seu pis i sortint només a les nits per comprar menjar, ja farà quatre anys que ha perdut les ganes de viure la seva vida i que es passa el dia tancat a casa, fins que un dia truca a la porta una senyora gran acompanyada d'una noia jove amb propaganda "anti-hikikomori". La noia (Misaki), s'adona ràpidament que en Tatsuhiro necessita ajuda, així que es proposa a ajudar-lo amb tots els seus instruments.
La línia principal són aquests dos protagonistes, que van passant aventures i evolucionant durant tota la història, juntament amb molts altres personatges.
Honor, dignitat, suïcidi, estafa, amistat, amor o hikikomoris, són els temes, alguns més tabús que d’altres, que tracta aquest anime. És un anime que ens fa adonar com de dramàtics són els problemes reals que té la gent real. En molts moments de l’anime es fa dur de veure, sense cap mena de dubte l’autor ha aconseguit posar-se dins de la pell del seu propi protagonista i ens ha explicat la seva historia com mai ningú ho hauria fet mai.

Opinió personal sobre l’anime en generalPersonalment crec que és una obra d’art la manera amb que l’autor ha aconseguit parlar de temes tant i tant tabús amb, fins i tot, una mica d’humor. Podria estar tres o quatre pàgines parlant de la historia en general però intentaré ser tan breu com em sigui possible, i si de cas ja aniré afegint més coses segons la gent comenti.

La serie en general parla sobre el diferents problemes de la gent i de la manera que aquesta gent els decideix afrontar. Probablement el fil principal de la serie són els hikikomoris, crec que el concepte principal que vol transmetre l’anime és el la idea equivocada que té alguna gent sobre els hikikomoris, i és que els hikikomoris no són res més que un producte creat a partir de la pressió de la societat japonesa, tots sabem com d’important és pels japonesos l’honor i la dignitat, és un peix que es menja la cua; -A causa de la pressió de la societat, una persona pot caure en una petita depressió, ell mateix s’anirà creient que no serveix per res, que s’ha quedat sense honor, que la gent parla malament d’ell, sortirà menys, s’anirà tancant en el seu món aïllant-se de la resta de persones per por a que el jutgin, i el que havia començat amb una innocent depressió causada per coses que ens han passat a tots com una ruptura amorosa o fins i tot un examen suspès acabarà sent una immensa depressió que desembocarà en l’aïllament d’una persona i fins i tot en un possible suïcidi.

No només tenim el problema del hikikomoris sobre la taula, problemes d’estafes, suïcidis, ens parla sobre el què significa l’amistat i el valor de l’amor explicant-ho tot des de un punt de vista que evoluciona segons els esdeveniments, en alguns moments ens podrà semblar una mica surrealista, ens costarà comprendre les accions d’un personatge que està passant per una fase mentalment inestable, però s’ha de reconèixer que l’autor sap com fer entendre la situació.

Podria estar 10 pàgines més parlant de la manera que encara els problemes aquesta sèrie, però per raons obvies, prefereixo veure com evoluciona el fil i anar afegint contingut i discutint les diferents opinions de la gent que decideixi veure aquesta obra d’art.

Recomanació personalitzadaSi he fet bé la meva feina i us he convençut per mirar aquesta gran sèrie, també m'agradaria fer-vos una petita recomanació:
Existeix un conegut curt d'animació japonés molt ben fet que es diu ME! ME! ME!, us recomano veure'l un parell o tres de cops mentre us mireu la serie (o us llegiu el manga), és un curt que ajuda a entendre la sèrie i viceversa, crec que es complementen molt bé l'un a l'altre, a banda que l'animació i la banda sonora del curt és immillorable.

Finalment us deixo alguns videos interessants:

Opening
Text amagat.


Ending (Especialment bo)
Text amagat.


Ending 2
Text amagat.


Banda sonora hitori bocchi
Text amagat.

Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Horny x Hisoka
Repte d'anime 2020
Categoria Or
26 / 32
Repte d'anime 2020
Anime de temporada
6 / 12
Entrades: 2161
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
Gràcies donades: 262 cops
Gràcies rebudes: 728 cops
Sexe: Dona

04 nov. 2016, 16:34

Aquest anime fa un munt que el tinc pendent!! Vaig llegir que era molt bo i que valia molt la pena així que el vaig apuntar a la llista d'animes per veure i allà s'ha quedat, sobretot perquè soc molt leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenta i un anime de 13 capítols potser em dura un mes XDDD

Em crida molt l'atenció la teva opinió i realment gràcies al que has escrit crec que he pogut veure perquè aquest anime està tan ben considerat i te tan bones crítiques. El tema dels hikikomoris de per se ja és prou interessant i molt més si està ben tractat i si al darrere de les bromes pots veure i entendre el perquè una societat així d'estricta aboca la gent a aquesta situació. Tinc ganes de veure com s'ho fan per tractar un tema que ben segur és un tabú per molts japonesos.

I no només els hikikomoris, també el tema del suïcidi m'atreu bastant, crec que no l'he vist tractat a cap anime ni de lluny (un poc al manga de Aku no Hana però que tothom sabia que no se suïcidarien...) i tinc ganes també de veure com l'han presentat als espectadors!

Gràcies per la recomanació, sense cap mena de dubte me la miraré i tornaré per dir la meva!

Respon