The Dragon Prince (El príncep dels dracs)

Respon
Avatar de l’usuari
robguerrero
Porco Rosso
Porco Rosso
Absolute Zero-San
Entrades: 316
Membre des de: 29 jul. 2016, 23:16
0
1
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 92 cops
Gràcies rebudes: 82 cops

Imatge


Nom: The Dragon Prince (El príncep dels dracs)
Gènere: Fantasia, comèdia, misteri.
Episodis:
- 1a temporada: 9 capítols.
- 2a temporada: Pendent d'estrenar
Any:
- 1a temporada: setembre 2018
- 2na temporada: pendent de confirmació, any que ve
Duració: més o menys 20 minuts per capítol.Del director i creador de la saga Avatar: l'últim mestre de l'aire (Aaron Ehasz) ens arriba aquesta sèrie animada que promet donar molt que parlar en els pròxims mesos. Estem parlant com podeu llegir, de The Dragon Prince (el príncep dels dracs), una sèrie de tall fantàstic clàssic, molt en la línia d'èxits com les sagues de Harry Potter, Game of Thrones o El Senyor dels Anells.


Haig de reconèixer que era molt escèptic amb la nova història que ens presentava Ehasz. Però només acabar el primer episodi vaig saber que aquesta sèrie tot i mantenir una estètica molt infantil/adolescent, tenia el potencial per acostar-se a la grandesa de l'Avatar original. Per què? Bàsicament, perquè tot i ser una sèrie orientada a preadolescents o adolescents, la profunditat i la riquesa del seu argument no tanca portes a què la sèrie pugui ser vista per gent més gran. Ajuda molt en aquest sentit, que Ehasz hagi unit forces amb un altre gran guionista com Justin Richmont (saga Uncharted).

Si passem a l'argument en si, tot sona aparentment molt simple i gastat. Dos prínceps (Ezran i Callum) han d'unir forces amb una elfa de la lluna (Rayla) que originalment els havia d'eliminar, però a causa d'un canvi de circumstàncies es veuen obligats a treballar conjuntament per aturar una guerra mil·lenària. No vull donar més detalls perquè considero que seria revelar informació susceptible d'spoiler i que no us convidaria a veure la sèrie.

Imatge

Continuant amb aquest sentit, he trobat que aquesta sèrie podria ser un bon punt de partida pels nois ha introduir-se al món de la fantasia medieval. No vull desmerèixer els grans pilars del gènere, com el Senyor dels Anells o la mateixa Joc de Trons, però mentre una es massa complicada i parteix d'uns coneixements que s'han d'anar construint llegint altres obres de l'autor, l'altre es un contingut que no crec que sigui molt adequat d'introduir fins a una certa edat. En aquest sentit, torno a recalcar, és un bon punt d'inici perquè els que no esteu molt habituats al gènere us submergiu per primer cop, abans d'anar per la part gruixuda com son els clàssics de la literatura i/o cine.

Un dels punts positius de la serie es que els rols de gènere son invertits, En aquest sentit, la Rayla s'erigueix com la guardiana dels prínceps pels seus talents en la lluita i la seva capacitat física. En Callum ja en un primer moment, se'ns el presenten com un sapastre en les arts de la guerra, i en general en tota acció pràctica, mentre l'Ezran es un nen innocents de bon cor. En aquest sentit, es notable l'empoderament i l'influencia de les dones/noies dins l'argument de la temporada, més que dels nois/homes (amb excepcions).

Imatge
una imatge val més que mil paraules.

Parlant de l'animació he de dir que pot resultar decebedora per la seva qualitat en alguns trams de la sèrie. De fet, es per on més s'ha atacat a la sèrie. Quan es va presentar la sèrie, amb només un pòster, ja hi va a ver molts dubtes entorn als personatges, el seu desenvolupament i les races que es presentaven. En aquest sentit l'absència de fotogrames, o el baix pressupost que per ara té la sèrie (incomprensible segons el meu punt de vista) li han valgut que no hagi estat molt ben rebuda.

Personalment, també m'ha molestat que només fos 9 capítols aquesta primera temporada. Es un molt bon entrant, però que et deixa mosca perquè acabes amb una sensació que li podies ficar dos o tres capítols més per acabar d'explicar aquest pròleg. Entenc que deurà ser una sèrie amb més de 3 temporades (no és casual, es el que dura Avatar y succedanis). En aquest sentit, també molesta el fet que triguin amb tota seguretat un any més a treure la continuació, crec que és un projecte molt ambiciós que es pot perdre per aquests salts temporals.

En fi, us la recomano per fer la típica tarda de Netflix plovent veure-us-la d'una tirada (Roby style) o anar a capítol per dia, per anar paint la informació (escadussera) que es va donant i l'evolució d'alguns personatges.
Imatge
La vida no consiste en esperar a que pase la tormenta, si no en aprender a bailar bajo la lluvia. Touka Kirishima
Respon