Shichi-Go-San

Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2180
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 264 cops
Gràcies rebudes: 757 cops

Imatge

Shichi-Go-SanEl Shichi-Go-San (七五三) és una festivitat adreçada als nens que es celebra al Japó el dia 15 de novembre i que compren els nens de 3 i 5 anys i les nenes de 3 i 7 anys. D'aquí rep el nom la celebració que literalment es tradueix com set-cinc-tres.

Aquesta festivitat es remunta al període Edo (1600-1868) quan es començà a assistir als Santuaris per pregar pels nens i va ser finalment a l'era Meiji quan la celebració es va crear tal com la coneixem avui en dia.

Durant aquest dia (tot i que avui en dia se sol celebrar el cap de setmana que agafi més a proper) tota la família del nen o nena que tingui l'edat abans indicada es vesteixen amb robes tradicionals i acudeixen al temple del seu barri en el qual donaran les gràcies als Déus i pregaran perquè els nens creixin sans i forts.

És una data important també pels nens perquè és la primera vegada que faran servir roba tradicional, hakamas i haori els nens de 5 anys i els kimonos furisode amb molta ornamentació les nenes de 7 anys. De totes maneres, a causa de l'elevat cost de la roba tradicional, avui en dia és possible veure nens que realitzen aquest ritual amb roba occidental.

A aquesta cerimònia als nens i nenes se'ls hi dóna una bossa amb un caramel a dintre anomenat Chitoseame (千歳飴 caramel dels mil anys) que és llarg i de color blanc i vermell i allargat i simbolitza el creixement sa i la longevitat.


Imatge


I vosaltres coneixieu aquesta festivitat? N'havíeu sentit a parlar?
Respon