Reflexions sobre el sushi

Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Bon capvespre gent d'aficions relacionades llunyament amb els éssers peluts i derivats.

Imatge

La trista degradació del sushi.


La misèria del peix marginat, l'enaltiment de salses processades.

Una reflexió de na Hanako, en un dissabte lliure que ha anat a un restaurant.



Avui hem anat a menjar sushi a un restaurant, perquè les normes d'aquesta casa que m'he inventat jo exigeixen que hem d'anar com a màxim a dinar fora de casa dues vegades per mes i ja tocava el restaurant de la primera quinzena, així que el Minato ha triat (jo volia anar a un mexicà) i ell ha dit un sushi així que, al final, hem triat l'especialitat nipona de gran llustre i renom.

He de dir que he fet una reflexió i, no sé, doncs la vull compartir amb vosaltres perquè imagino que, no sé, us agrada el sushi i, sinó, doncs em podeu contestar que el sushi té mal gust i jo què sé, jo respectaré la vostra opinió perquè tothom té dret a equivocar-se a la vida.

Tornant al restaurant, tot el sushi m'ha semblat molt artificial, molt poc peix (és a dir, els nigiris gairebé eren una petita trinxa de la mida d'un dit, que jo no sé com teniu els dits vosaltres però jo els tinc molt prims) i els que no eren nigiris, tots empapats de salses i més salses com si no hagués de sentir el gust del peix. El peix allà "notice me senpai" i les salses "not today, son of a bitch"

Vosaltres direu, "joder Hanako, és que ara estàs fent aquí una reflexió general sobre la baixada de qualitat del sushi i potser només has anat a un restaurant cutre". Doncs sí, he anat a un restaurant cutre perquè xavals, la vida és cara. Però la veritat és que és un fet que fa temps que noto que el sushi ha perdut com a força social i ha passat de ser un àpat amb una mica de classe a ser simple fast food plena de salses ensucrades en les quals, al final, el darrer convidat especial és el peix que es dilueix en el festí dolç que tens a la boca.

I oju que ja no entro en el debat de si el que ens serveixen als restaurants tot ple de salses (maionesa, sriracha, philadelphia, d'ostres...) entra dins la denominació de sushi, perquè ja em ficaria en un marró i no soc una persona purista i no és la meva intenció encetar aquest debat, però en podeu parlar si voleu.

Doncs res, una reflexió per a compartir sobre l'estat actual del sushi als restaurants dels vostres barris i sobre el pas del peix a un trist segon pla mentre que les salses s'enduen tot el protagonisme en un plat que ha estat degradat socialment i substituït per la següent moda.
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Doncs aquests nigiris que tenien la trinxeta prima de peix... a mi m'han agradat ben molt.

I sí, trob que el sushi ara està farcit de massa porqueria que ho allunya de el que hauria de ser :tm: . És clar que hi ha coses bones, o que de tant en tant n'hi hagi algun amb UN POC d'alguna salsa, però que la nova normalitat sigui que siguin salses amb arròs i un poc de (potser) peix... és un poc trist.

I els d'avui... tenien massa salsa.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Duba
Porco Rosso
Porco Rosso
I am the Doctor
Entrades: 117
Membre des de: 20 juny 2018, 12:48
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 23 cops
Gràcies rebudes: 53 cops

Personalment m'he trobat amb un mix de situacions. Els buffets lliures en general tenen qualitat bastant inferior als tradicionals de carta (no sempre, està clar).

Aquests últims dos anys he estat a bastants restaurants de sushi i cal dir que hi ha alguns de mooooolt bona qualitat però, com bé menciones @UkiHana , la vida està cara. Pots sortir havent-hi deixat tranquilament 50-60€.

Personalment crec que està bé que hi hagi varietat d'oferta, però crec que els locals més barats no poden fer res quan tots els productes han anat pujant de preu, suposo que el tema salses és per compensar.
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Doncs és una bona reflexió @Duba. No m'havia aturat gaire a pensar en la pasta, la veritat. I no parl de la pasta italiana, tot i que sempre és una delícia.

És clar que potser amb la pujada de preu mantenir uns preus competitius deu ser difícil i potser molts locals tiren de peix congelat. Sempre he tingut la sensació que el sushi estava concebut socialment com a menjar healthy (tot i tenir una base de sucre a l'arròs que poca gent sap), una mica pijo i, malgrat tot, assequible.

Fa uns anys podies sopar a un bufet lliure amb peix relativament fresc (o com a mínim amb peix que tenia gust de peix, si era un gust sintètic o no, aquí ja no ho sé) i no et gastaves gaire, però tinc la sensació darrerament que pagues més i que la qualitat del peix és tan dolenta que, o el banyen amb salsa, o no es pot menjar.

Salut i sushi!
Respon