La trista degradació del sushi.
La misèria del peix marginat, l'enaltiment de salses processades.
Una reflexió de na Hanako, en un dissabte lliure que ha anat a un restaurant.
Avui hem anat a menjar sushi a un restaurant, perquè les normes d'aquesta casa que m'he inventat jo exigeixen que hem d'anar com a màxim a dinar fora de casa dues vegades per mes i ja tocava el restaurant de la primera quinzena, així que el Minato ha triat (jo volia anar a un mexicà) i ell ha dit un sushi així que, al final, hem triat l'especialitat nipona de gran llustre i renom.
He de dir que he fet una reflexió i, no sé, doncs la vull compartir amb vosaltres perquè imagino que, no sé, us agrada el sushi i, sinó, doncs em podeu contestar que el sushi té mal gust i jo què sé, jo respectaré la vostra opinió perquè tothom té dret a equivocar-se a la vida.
Tornant al restaurant, tot el sushi m'ha semblat molt artificial, molt poc peix (és a dir, els nigiris gairebé eren una petita trinxa de la mida d'un dit, que jo no sé com teniu els dits vosaltres però jo els tinc molt prims) i els que no eren nigiris, tots empapats de salses i més salses com si no hagués de sentir el gust del peix. El peix allà "notice me senpai" i les salses "not today, son of a bitch"
Vosaltres direu, "joder Hanako, és que ara estàs fent aquí una reflexió general sobre la baixada de qualitat del sushi i potser només has anat a un restaurant cutre". Doncs sí, he anat a un restaurant cutre perquè xavals, la vida és cara. Però la veritat és que és un fet que fa temps que noto que el sushi ha perdut com a força social i ha passat de ser un àpat amb una mica de classe a ser simple fast food plena de salses ensucrades en les quals, al final, el darrer convidat especial és el peix que es dilueix en el festí dolç que tens a la boca.
I oju que ja no entro en el debat de si el que ens serveixen als restaurants tot ple de salses (maionesa, sriracha, philadelphia, d'ostres...) entra dins la denominació de sushi, perquè ja em ficaria en un marró i no soc una persona purista i no és la meva intenció encetar aquest debat, però en podeu parlar si voleu.
Doncs res, una reflexió per a compartir sobre l'estat actual del sushi als restaurants dels vostres barris i sobre el pas del peix a un trist segon pla mentre que les salses s'enduen tot el protagonisme en un plat que ha estat degradat socialment i substituït per la següent moda.