Receptes coreanes

Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Holiwi!

Doncs ja sabeu que m'agrada cuinar i tal i tinc pendent des de fa molt de temps tastar menjar de Corea la buena, més enllà del Bibimbap.

El que passa és que només conec una youtuber que fa menjar coreà i no m'acaba d'entusiasmar gaire. Així que he pensat, ja que aquí molts de vosaltres segur que n'heu fet més d'una, de recepta, segur que ens podeu recomanar canals, blogs de cuina o receptes que us hagin sortit bé.

Jo us passo l'únic canal que conec i que, ja us dic, no m'acaba de convèncer gaire, és la Maangchi i em costa una mica entendre-la a vegades. Us deixo el link: https://www.youtube.com/@Maangchi/videos


Aquesta recepta fa anys que la tinc pendent, però no m'animo... L'heu mirat de fer?


Li vull donar una oportunitat al mappotofu coreà perquè el japonès la veritat és que no m'entusiasma gaire. Sabeu si hi ha gaire diferència?


Espero les vostres receptes i recomanacions!
Avatar de l’usuari
Layla
Porco Rosso
Porco Rosso
Let the dark in
Entrades: 276
Membre des de: 15 ago. 2015, 23:08
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 150 cops
Gràcies rebudes: 151 cops

et seré 100% sincera, no he provat quasi cap recepta coreana! He provat de fer bibimbap (si, poc original, ho sé), també vaig provar no fa gaire de fer un altre plat (japchae) és semblant al bibimbap però amb fideus, i va ser amb la thermomix, així que... si vols et puc passar la recepta igualment que es pot adaptar perfectament be per fer-la sense la thermomix.

M'agradaria fer algun dia Gyeranmari, és una tonteria i és fàcil (crec, vull pensar) de fer, perquè és una truita enrotllada (crec que s'assembla a algun plat japonès) i a dins hi porta verdures, carn, i coses vàries, però tallat molt finet, si un dia d'aquests ho faig, ho penjo per aquí!!!

Hi ha un plat que també m'agradaria fer, que és mooolt habitual de veure als kdrames i que allà en mengen sovint que es diu Jajangmyeon peeeerò habitualment es fa amb uns fideus gruixuts que porten gluten, així que...he de mirar be la recepta a veure si la puc adaptar i buscar els ingredients que necessito, el mateix que abans, si ho faig ho posaré per aquí!

És que amb els plats coreans tinc 2 petits problemes, un és el gluten, que és un ingredient que utilitzen molt i quasi tots els fideus que fan servir allà són amb gluten, i sinó fan servir salsa de soja (n'hi ha sense gluten, si, però nse fins a quin punt és el mateix), i l'altre problema que tinc és que ho fan tot tan picant... que jo no tolero gaire el picant i buuuf...
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Ostres @Layla, no hi havia caigut en això del gluten, em sap molt de greu!

Tinc (no sé per què) la idea que la cuina oriental és com molt sana i quan penso en aquesta manera de cuina m'imagino sempre arròs i verduretes, no havia anat a pensar en els fideus (tampoc domino gaire la cuina coreana, per això vaig fer el post, perquè me n'ensenyéssiu).

Al mercat que tinc a prop de la feina han posat una botiga de menjar coreà per endur i l'únic que he vist que he reconegut una mica (però que no he menjat mai) ha estat el Tteokbokki i els hotdogs aquests arrebossats. El tteokbokki la veritat és que em fa il·lusió tastar-ho, crec que és pasta d'arròs amb verdures i picant (no sé si l'hauràs tastat, Layla, perquè pareix molt picant)

Potser un dia m'animo, ho tasto i us en dic cosetes!
Avatar de l’usuari
Layla
Porco Rosso
Porco Rosso
Let the dark in
Entrades: 276
Membre des de: 15 ago. 2015, 23:08
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 150 cops
Gràcies rebudes: 151 cops

UkiHana ha escrit: 01 jul. 2023, 11:25 Ostres @Layla, no hi havia caigut en això del gluten, em sap molt de greu!
Tranqui, estic moooolt acostumada, em passa el mateix amb el menjar japonès... És més, tinc un conegut que va anar de viatges de noces a Japó, ell també és celíac i em va comentar que havia sigut horrible intentar menjar allà, que hi havia molt poques coses sense gluten.
UkiHana ha escrit: 01 jul. 2023, 11:25 Tinc (no sé per què) la idea que la cuina oriental és com molt sana i quan penso en aquesta manera de cuina m'imagino sempre arròs i verduretes, no havia anat a pensar en els fideus (tampoc domino gaire la cuina coreana, per això vaig fer el post, perquè me n'ensenyéssiu).
Jaaa, a més com que tenim aquesta visió de que sempre mengen arròs... però no, la gran majoria d'asiàtics (Tailàndia no tan, a Tailàndia potser hi ha més menjar sense gluten), són tots amb molt de gluten... que no s'entèn gens, perquè mengen moltíssim arròs, però moltes vegades ho mengen com a complement en comptes de com a plat, o com a acompanyant, llavors... la resta de coses no. Però ja et dic, és en general, tan cuina coreana, com japonesa, com xinesa... en general són fideus (sobretot els de ramen i coses per l'estil, alguns xinesos o tailandesos no) que porten gluten principalment, i els acompanyants com que molts porten salsa de soja, doncs tampoc xD.

Que guai lo de la botiga!!! Ara mateix nse ben be què és això dels hotdogs arrebossats (ja passaràs foto) però el Tteokbokki pica moltíssim, el vam provar si, i buuuf... no vaig poder posar tota la bosseta de picant xDDD, i a l'Art no li va agradar gaire el gust que tenia, no pel picant sinó per la pasta d'arròs. El problema és que si no hi poses picant... no té gust a res, però si hi poses picant et crema la boca una estona hahahhaha
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Layla ha escrit: 01 jul. 2023, 18:10
Que guai lo de la botiga!!! Ara mateix nse ben be què és això dels hotdogs arrebossats (ja passaràs foto) però el Tteokbokki pica moltíssim, el vam provar si, i buuuf... no vaig poder posar tota la bosseta de picant xDDD, i a l'Art no li va agradar gaire el gust que tenia, no pel picant sinó per la pasta d'arròs. El problema és que si no hi poses picant... no té gust a res, però si hi poses picant et crema la boca una estona hahahhaha
Doncs un dia m'hi animaré i tastaré el Tteokbokki (com es pronuncia, per cert? per no parèixer cateta quan el demani: teók-bóki?) perquè tinc moltíssima curiositat, però abans passaré pel Mercadona que hi ha al pis de sobre i hi compraré una ampolla o dos d'aigua, gràcies pel consell!

Doncs els hot dogs són això (també els diuen corn dog) https://kirbiecravings.com/korean-hot-dogs/

Imagino que deuen dur gluten a cascoporro... no sé per què a la botiga aquesta els tenen com el reclamo però, de tot el que tenen, potser és el que em faria menys il·lusió menjar, el Tteokbokki també molt més bona pinta. Els hot dogs aquests em pareix que ha de tenir gust de gamba arrebossada, no em crida excessivament l'atenció...
Avatar de l’usuari
Layla
Porco Rosso
Porco Rosso
Let the dark in
Entrades: 276
Membre des de: 15 ago. 2015, 23:08
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 150 cops
Gràcies rebudes: 151 cops

UkiHana ha escrit: 02 jul. 2023, 17:27 Doncs un dia m'hi animaré i tastaré el Tteokbokki (com es pronuncia, per cert? per no parèixer cateta quan el demani: teók-bóki?) perquè tinc moltíssima curiositat, però abans passaré pel Mercadona que hi ha al pis de sobre i hi compraré una ampolla o dos d'aigua, gràcies pel consell!
Doncs es pronuncia tot seguit, i allà encara que s'escrigui eo, només seria una vocal (coses rares, és això ㅓ) i aquesta encara hi hagi una e pel mig, es pronuncia com una ò, tenen coses molt rares allà amb el tema de les vocals hahahaha. En resum, si dius tòkboki t'entendran perfectament be!

I si... si aguantes be el picant potser amb una ja fas o potser ni la necessites qui sap, jo en necessitava molta xDDD, i hi ha coreans que no aguanten gaire el picant i el que fan és sucar el teokk (la pasta d'arròs que hi va) a l'aigua per a que no piqui tant... però treu molt el sabor i no val tan la pena hahahaha.
UkiHana ha escrit: 02 jul. 2023, 17:27 Doncs els hot dogs són això (també els diuen corn dog) https://kirbiecravings.com/korean-hot-dogs/

Imagino que deuen dur gluten a cascoporro... no sé per què a la botiga aquesta els tenen com el reclamo però, de tot el que tenen, potser és el que em faria menys il·lusió menjar, el Tteokbokki també molt més bona pinta. Els hot dogs aquests em pareix que ha de tenir gust de gamba arrebossada, no em crida excessivament l'atenció...
Aaaaaah, ja se què és! Doncs a veure... si que es veu que ho mengen però vaja... hi ha altres coses més típiques, però suposo que aquí ven més una salxixa arrebossada que uns fideus picants xDDD. per això deuen posar-ho com a més reclam o algo per l'estil.

I si, té tota la pinta de que és arrebossat amb pa amb gluten i tal, però això dintre del que cap és el més fàcil de fer a casa i d'adaptar per fer-ho sense gluten, simplement canvies el pa ratllat amb gluten per un de sense gluten i solucionat hahahahha

Ja explicaràs les teves experiències amb el picant!!! :uki:
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Avui he passat pel davant de la botiga (perquè aprofito la pausa de la feina per anar al Mercadona i així no hi he d'anar per la tarda) i tenien els corn dogs a tope a la fregidora. M'he fixat que una noia menjava unes ales de pollastre que tenien un color de picant molt intens. Un dia m'hi aturaré, de veres, però avui era hora de berenar i no em venia gaire de gust res picant...

I bé, aprofito per canviar una mica de temàtica i allunyar-nos dels corn dogs (que algun dia tastaré i us en faré testimonis) i passar-vos aquest vídeo del Comidista.

A mi el video ni fu ni fa però l'arròs Brillante és com merda infinita i amb això no em fareu canviar d'opinió.



Què us pareix aquesta recepta? L'aprovem o no?
Avatar de l’usuari
Layla
Porco Rosso
Porco Rosso
Let the dark in
Entrades: 276
Membre des de: 15 ago. 2015, 23:08
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 150 cops
Gràcies rebudes: 151 cops

UkiHana ha escrit: 03 jul. 2023, 21:54 Avui he passat pel davant de la botiga (perquè aprofito la pausa de la feina per anar al Mercadona i així no hi he d'anar per la tarda) i tenien els corn dogs a tope a la fregidora. M'he fixat que una noia menjava unes ales de pollastre que tenien un color de picant molt intens. Un dia m'hi aturaré, de veres, però avui era hora de berenar i no em venia gaire de gust res picant...

I bé, aprofito per canviar una mica de temàtica i allunyar-nos dels corn dogs (que algun dia tastaré i us en faré testimonis) i passar-vos aquest vídeo del Comidista.

A mi el video ni fu ni fa però l'arròs Brillante és com merda infinita i amb això no em fareu canviar d'opinió.



Què us pareix aquesta recepta? L'aprovem o no?
Buf... no, berenar coses picants no se si és la millor opció hahaha.

A veure... principalment l'arròs crec que no és gaire difícil de fer, no crec que sigui tan dificil agafar una puta olla, bullir aigua, i bullir l'arròs! No perds tan de temps i tampoc és tan difícil, crec jo!!! A mi personalment el tofu no m'agrada, així que per mi molt aprovada aquesta recepta no està, i a més que amb la quantitat de salsa que hi posa... a mi ja m'has perdut com a molt. També moltes vegades s'hi posa una barreja de salses, no només gochujang, sinó salsa de soja, de sèsam i mil merdes més que fan servir, però be, el senyor aquest s'ha fet la seva versió de "paella" (molt fort que em compari una paella amb un bibimbap), a part de tot això, un bon bibimbap a la coreana es fa en una espècie de bol (habitualment són de fang i de merdes d'aquestes que es pot coure al foc), i així queda encara més bo, i mentre ho remenes s'acaba de fer i agafa encara més sabor a tot.

A partir d'aquí... jo estic massa enamorada del bibimbap que fan al nostre coreà de confiança i critico moltíssim els altres perquè soc així de hater i li tinc massa carinyo al nostre coreà de confiança (aquell bibimbap està massa bo), així que tampoc soc massa de fiar en el que se'n diu opinions sobre la recepta xD.
Respon