M'ho havia d'apuntar a algun lloc i he pensat que si ho feia aquí, potser algú s'hi animaria i podríem millorar-la més.
M'he basat en https://norecipes.com/dashi-recipe/ i sobretot en https://www.justonecookbook.com/homemade-miso-soup/.
La cosa és, la base de la sopa de miso és el dashi.
Dashi
Quatre racions
- 1 litre d'aigua
- Un tros de konbu
- Una grapada de katsuobushi
Després, ho aboques a una olla i amb foc lent fas que arribi a quasi bullir, però sense bullir. Quan comença a fer bombolletes petites, retires el kombu i puges el foc.
En bullir, hi fiques una grapada de katsuobushi (en teoria se n'hi posa molt, però és car xD), ho bulls un minutet, apagues el foc i el deixes reposar deu minutets.
Llavors, el que faig jo és colar-ho dins el pot de vidre una altra vegada, amb un filtre de cafè i ja tenim el dashi fet.
El dashi es pot tenir a la gelera una setmaneta. Es pot tornar a ficar el konbu una altra vegada en remull per fer un segon dashi, i també conservar el katsuobushi dins el paper de filtre per repetir el procés una segona vegada. Després o s'ha de tirar o es pot torrar per fer condiment per a arròs (furikake).
Sopa de miso
Dues racions
- Mig litre de dashi
- Una cullerada (sense passar-se) de miso
- Un poc de tofu (una tercera part de la meitat de les racions del lidl)
- Un poc de wakame (menys de la que sembla)
- Un poc de la part verda de ceba tendra
Encalentim el dashi i si tenim ingredients que s'hi hagin de cuinar a dins, els hi ficam.
Llavors, sense sense que bulli, hi ficam el miso. Com que és mal de fondre, el que es recomana és agafar un poc de dashi i ficar-lo dins un bol, posar-hi el miso, mesclar-ho allà i llavors ficar-ho a l'olla.
A partir d'aquest moment és molt important que el miso no bulli, per tot això de que el miso està viu i no el volem matar.
Llavors vendria el tofu, que si bé no es cou massa, sí que torna un poc fluix. Uns cinc minutets.
I per acabar, el wakame, que hauríem d'haver rehidratat amb aigua neta abans (si no, ens farà tornar la sopa salada) i la part verda de les cebes tendres (que en el nostre cas, vaig comprar un dia, tallar i congelar, i vaig afegint quan fa falta :p).
Ja actualitzaré el post amb la recepta refinada, i fotos. Avui he posat la cullerada de miso massa plena i ha tengut massa gust!