Pel·lícules Ghibli: Pompoko

Respon
Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 652
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 166 cops
Gràcies rebudes: 191 cops

POMPOKO

Imatge


NOM JAPONÈS: Heisei Tanuki Gassen Ponpoko

DIRECTOR: Isao Takahata

GÈNRES: Aventura, Comèdia, Fantasia, Màgia

SINOPSIS: Segons explica la tradició popular, els mapaches tenen l'habilitat de transformar-se en humans o en altres criatures amb només desitjar-ho. Quan una família d'aquests animals descobreix que els homes estan acabant amb el bosc on viuen per construir una nova urbanització, es preparen per combatre'ls fent ús de tot el seu poder i de les seves habilitats en una guerra com mai abans s'ha vist.

DURACIÓ: 119 minuts

TRAILER:
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 177
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
3
6
0
Gràcies donades: 135 cops
Gràcies rebudes: 164 cops

Pom Poko és, probablement, la gran oblidada de l'Estudi Ghibli.

La pel·lícula ens presenta una comunitat d'ossos rentadors que han de fer front a l'amenaça humana creixent que preten convertir la muntanya on viuen en un nou barri de Tòquio. El llargmetrartge està ple de referències a la mitologia japonesa, una de les més rellevants és la creença que els ossos rentadors tenen poders per transformar-se i modificar els seus cossos, i així passar desaparcebuts per l'ull humà.

La veritat és que no m'havia cridat molt l'atenció aquesta obra, tot i ser de Takahata. No m'ha decebut gens, al contrari. És una obra que se la vincula molt amb un missatge ecologista i mediambiental, i tanmateix sota el meu punt de vista és un altre.

Text amagat.
La resignació i l'adaptació a les circumstàncies. És una pel·lícula trista, de les més tristes de l'Estudi. Els ossos rentadors estan desesperats per combatre els humans, però cada mesura que prenen se'ls gira en contra i els converteix en víctimes del pensar humà. Un clar exemple el trobem en el televisor que adquireixen per poder estudiar el comportament dels humans i acaben perdent el temps davant la pantalla, preses de les tonteries humanes. Un altre cas clar són la cervesa i les hamburgueses de McDonald's, cosa que ens remet a la occidentalització del país nipó per part dels EEUU.


Tot plegat ve acompanyat d'una música folklòrica fantàstica i uns personatges que si bé els coneixem només superficialment, sí que tenen molta rellevància com a comunitat i a través de les seves interaccions. Visualment podem apreciar una aparença dels personatges variable entre el realisme, l'antropomorfisme i la caricatura.

La recomano molt i molt si us agrada el cinema de Takahata i voleu gaudir d'una història molt japonesa.
Imatge
Busca els teus amics. Hi ha algú que t’està esperant en algun lloc de l’oceà.
Respon