
Panellets
De pinyons i d'ametlla:
-500g de farina d'ametlla marcona
-350g de sucre
-350g de pinyons
-350g d'ametlla esmicolada
-6 ous
-1 llimona
Preparació:
1)Blanquegem 3 ous amb 350g de sucre.
2)En un altre bol ratllem la pell d'1 llimona i la barregem amb 500g de farina d'ametlla marcona.
3)De mica en mica anem incorporant la barreja de farina i llimona, amb els ous blanquejats fins que quedi tot ben integrat. En formem una bola, la tapem amb un drap de cotó i la deixem que reposti durant 24h (nosaltres l'hem deixat reposar dins la nevera).
4)Dividim la bola en dues parts i les allarguem fins a fer-ne dues barres. Tallem cada barra en proporcions de panellet, i fem la forma de panellet que vulguem.
5)Batem 3 rovells en un bol, amb un rajolí d'aigua; serà la nostra pega perquè els pinyons o les ametlles se'ns hi enganxin. Banyem cada panellet amb la nostra pega i els deixem reposar uns minuts damunt d'una reixeta perquè la barreja faci efecte.
6)Enganxem pinyons a la meitat dels panellets. A l'altra meitat, hi enganxem ametlles esmicolades (han de ser crues).
7)Enfornem els panellets a 200° durant 7 minuts.
*Si volem fer panellets de coco o de xocolata haurem de separar la bola abans de deixar-la reposar i barrejar la mescla amb coco ratllat o amb xocolata fosa de manera que la massa ja contingui el coco o la xocolata.
*Si els volem fer de codony només caldrà posar un dau de codony a dins de la porció tallada per fer cada panellet (un cop ja hagi reposat la massa).

Tan macos com bons! Experiència 100% recomanada
