Ojiya.chijimi

Respon
Avatar de l’usuari
Japanium
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
daijôbu desu!
Entrades: 48
Membre des de: 07 gen. 2018, 12:39
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 29 cops
Gràcies rebudes: 27 cops

És indiscutible la qualitat dels productes japonesos sigui quin sigui el motiu i utilització per a qué estiguin dissenyats...

L'ojiya-chijimi i l'echijo-jofu són dues tècniques tradicionals que es remunten al segle XVII en la confecció de teixits d'origen vegetal i són típiques de la regió de d'Uonuma, a la Prefectura de Niigata. El procès comença amb la recol·lecció manual de les plantes de rami, la separació de les fibres amb les ungles i el retorçament d'aquestes per formar-ne els fils.

Imatge

Aquests fils s'amunteguen en feixos que es lliguen amb fibres de cotó i es tenyeixen de diferents colors, això permet que a l'hora de confeccinar la tela es puguin dissenyar motius geomètrics o florals. El teixit es confecciona en senzills telers de cintura.

Imatge

Les teles es renten en aigua calenta i se les hi aplica una tècnica d'estovament trepitjant-les amb els peus. Seguidament s'estenen a assecar sobre els camps coberts per la neu durant un periode que va de 10 a 20 dies.

Imatge

El sol hivernal les asseca lentament al mateix temps que va fonent la neu i allibera les mol·lècules d'ozó atrapades en ella. Aquest ozó travessa els teixits alleugerint els colors i suavitzant les fibres, donant com a resultat una materia prima molt lleugera i fresca, ideal per a la confecció de kimonos d'estiu, fundes de coixí i roba de llit.

Les peces de roba realitzades amb aquesta tècnica són molt apreciades pels japonesos de totes les classes socials. A més, la bellesa que prenen els camps nevats amb totes les teles esteses sobre la neu han aportat a la regió una segona font d'ingressos gràcies al turisme.

Imatge
Respon