Odd Taxi

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.

Fes ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses que encara no hagin passat a l'anime.
Respon
Avatar de l’usuari
Estel
Calcifer
Calcifer
Tadaima!
Entrades: 524
Membre des de: 28 set. 2020, 23:03
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 705 cops
Gràcies rebudes: 347 cops

ODD TAXI



Imatge

Imatge

Fitxa tècnica



Any: 2021
Director: Baku Kinoshita
Estudi: OLM, P.I.C.S.
Edat: Majors de 13 anys
Capítols: 26 capítols
Durada: 23 min per capítol
Puntuació a MyAnimeList: 8,72/10
Gèneres: Antropomorfisme, Misteri

Sinopsi


Excèntric i asocial, la morsa Hiroshi Odokawa porta una vida relativament normal. Condueix un taxi per guanyar-se la vida, i allà hi coneix individus peculiars: l'aturat Taichi Kabasawa, que està decidit a convertir-se en viral, la misteriosa infermera Miho Shirakawa, el duo còmic en hores baixes Homosapiens i en Dobu, un conegut delinqüent. Però l'estil de vida senzill de l'Odokawa és a punt de capgirar-se. El cas d'una noia desapareguda que la policia està buscant condueix fins a ell, i ara tant la yakuza com un duo de policies li segueixen la pista. Ambientat en una ciutat estranyament familiar i plena d'individus inusuals, Odd Taxi és una estranya història sobre un humil taxista i el misteri d'una estudiant de batxillerat desapareguda.

Opinió


PER QUÈ NINGÚ N'HAVIA FET POST?! :plorar:
Anime SÚPER recomanat, 100% de qualitat. Crec que és l'anime més ben escrit de guió i d'argument que he vist mai.
Si comenceu a veure la sèrie potser semblarà avorrida, tot i que curiosa. Una morsa que fa de taxista, les converses de vegades s'allarguen molt (parlen de moltes coses però amb un to de certa naturalitat, com més del dia a dia) i semblarà que no passa gaire cosa o que la sèrie es centra només en fer converses quotidianes. Però hi ha vàries incògnites i la cosa es va complicant mica a mica pel pobre taxista, i cada cop es fa més intens. TOT QUADRA: quan es va desenvolupant la sèrie es van lligant caps i cada cop dius "aaaaah, ostreees! per això ha passat allò!", i EL FINAL ÉS ESPATARRANT (el que passa és que no en parlaré perquè és un spoiler tremendo).

És molt original per això que deia que el guió i les converses són molt quotidianes (per a mi de vegades abusen, perquè canvien molt sovint de tema), però tot té un estil molt guai. Parlen del Bruce Springsteen i de mil referències més (també japoneses), de la capoeira... Combinat amb els capítols curts (que són com petits programes de ràdio) que complementen la història i també la completen. Tot plegat és molt natural i realista. I l'opening és molt relaxant, quadra molt bé amb l'esperit de la sèrie, hehe. I HI HA TANTS COPS QUE PATEIXES PEL POBRE ODOKAWA! La història és molt emocionant.

Sé que no n'estic dient gaire de l'argument i tal, però és que si donés detalls, com que és una sèrie curta, us estaria fent molts spoilers. Ja ho he dit, que el final és espatarrant?

Si us plau, que algú s'animi a veure-la que no se'n penedirà! Mil gràcies a en Joan, amic meu que me la va recomanar, i a en Yacchi, que la va traduir al català :banana:
Avatar de l’usuari
Skuld
Calcifer
Calcifer
Tadaima!
Entrades: 574
Membre des de: 08 des. 2015, 23:56
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 69 cops
Gràcies rebudes: 259 cops

Me'l vaig veure quan estava en emissió i la veritat és que està molt bé, es complementa molt bé el misteri amb la comèdia. Tinc pendent de veure la pel·lícula per acabar de tancar-ho tot plegat.

SPOILER IMPORTANT
Text amagat.
Potser a mi no m'acaba de convèncer l'explicació del final perquè no em quadra amb el que ja sabia sobre l'agnòsia visual i em grinyola un xic. Igualment és una cosa que li passo per alt perquè és una afectació difícil d'explicar o definir i perquè tota la resta trobo que està molt ben lligat com per perdre's l'anime per aquest motiu.


PD: Fins on jo sé són 13 episodis, no? Perquè sinó em falta veure la meitat...
Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
Estel
Calcifer
Calcifer
Tadaima!
Entrades: 524
Membre des de: 28 set. 2020, 23:03
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 705 cops
Gràcies rebudes: 347 cops

@Skuld són 13 capítols, sí sí. I sobre la peli, jo tampoc l'he vista encara, tot i que n'he vist algunes reviews que diuen que és 98% de recap i que té una conclusió molt dolenta. Però en fi, s'hauria de veure.
Text amagat.
Jo això de l'agnòsia no ho coneixia tampoc, i ho he buscat i tampoc m'ha quadrat, però m'ha semblat molt xulo i que no era com tret de la màniga del no res (perquè hi ha coses que deixen veure des del principi que els "humans" o la realitat com "humana" existeix (els homo sapiens, el gat que es veu normal, no humanitzat, en un dels records de l'Odokawa de petit, el fet que a l'opening ja aparegui el seu gat...). També el seu passat explica moltes coses de la seva personalitat excèntrica i m'agrada que com més es va obrint als altres més s'acosta al final, que és quan es cura després de l'accident (èpica imatge d'un taxi volant amb el maleter obert amb bitllets i amb la lluna darrere). Vaja, m'ha semblat molt ben fet fins i tot això que és com un plot twist inesperat)
Respon