Mo Dao Zu Shi o The Untamed

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Layla
Porco Rosso
Porco Rosso
Let the dark in
Entrades: 258
Membre des de: 15 ago. 2015, 23:08
3
6
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 130 cops
Gràcies rebudes: 134 cops

Mo Dao Zu Shi o The UntamedImatge


Nom: The Untamed. També conegut com a CQL. Mo dao zu shi
Gènere: acció, aventures, misteri, wuxia, xianxia, fantasia i bromance.
Episodis: 50 capítols
País: Xina
Any: 27 juny 2019 – 14 agost 2019
Duració: 45 minuts aproximadament.

Imatge

Aviso amb temps i ho tornaré a dir més endavant... els efectes especials d’aquest tipus de drames són horriblement dolents, però d’aquells que fa por de lo dolents que són, no arriba al nivell de “graphic design is my passion” però quasi.

Com ja vaig dir al post de Mo dao zu shi, aquest drama és una adaptació d’aquella novel•la. Aquesta novel•la ja era bastant famosa prèviament, però gràcies a aquest drama es va fer mundialment famosa i això fa que puguem llegir-la legalment i també gaudir d’altres adaptacions com el donghua subtitulades al castellà o el manhua que ja s’està traduint per norma.

Al drama van haver de fer bastantes modificacions ja que la novel•la gira al voltant de la relació entre els dos protagonistes ( i a partir d’aquí ja van sol•lucionant les merdes que els surten), però degut a la censura que tenen els xinesos pel que fa a la homosexualitat, no hi poden haver parelles homosexuals a les sèries i pel•lícules xineses, només el nostre gran enemic, el “bromance”, del pal, t’estimo molt però com a amic, et porto a cavallet però com a amics, t’abraço, em preocupo per tu i et vull salvar de tots els mals, però eh, com a amics! Cosa que fa que molta història quedi en no res... que dius: llavors no facis 50 capitols, ho redueixes i no inventes fumades com les que van inventar... si, la veritat és que haguessin pogut, però llavors no hauriem disfrutat de certes fumades i d’algunes coses que li donen un toc més còmic.

Imatge

Sinopsis:


Com a gran mestre fundador de la secta demoníaca, el Wei Wuxian va recórrer el món de la manera que va voler, odiat per milions de gent pel caos que va crear. Al final, va ser traït pel seu millor amic (germanastre) i assassinat pels poderosos clans, que s’havien ajuntat per superar-lo i matar-lo.

Però després ressuscita dins del cos d’un llunàtic que havia sigut abandonat pel seu clan i que per venjar-se, sacrifica la seva ànima i ofereix el seu cos al Wei Wuxian per a què visqui com a Mo Xuan Yu.

Posteriorment, d’en Wei Wuxian, en Lan Wangji, un famós cultivador, s’emporta en Mo Xuan Yu al seu clan. Això marca l’inici d’un viatge emocionant i alhora divertit d’atacar monstres, resoldre misteris, i criar nens.

Imatge

Informació d'interès (?)


Explicada la sinopsis, explicaré una mica el funcionament ja que és una fumada important i quan comences el drama no entens una merda parlant clar.

A Mo dao zu shi el món de la cultivació funciona per sectes (si, però no religioses, són com poblats, però n’hi diuen sectes, que ja queda be) que són les següents: Wen, Lan, Jiang, Jin i Nie. La secta Wen era malvada i tal.

El primer capitol comença amb la mort del Wei Wuxian, i llavors quan reneix en el cos del Mo Xuanyu, el primer i el segon capitol se centren en el que seria l’actualitat (mode històric i tal), i a partir del 3er fins al principi del capítol 33 passen al passat (aquí és on canvia molt amb la novel•la), van afegir molta fumada (però molta, vull saber què van fumar abans d’afegir tot allò), li van donar moltíssima més importància a la secta Wen, i expliquen molt més la relació d’ells dos quan eren jovenets (i estudiaven, o almenys el Wangji).

Com ja he dit abans... els efectes especials d’aquest tipus de sèrie són horribles, es deuen gastar els diners en paisatges i en contractar algú per a què arregli tot el tema de la censura (aquí és on deuen tenir més feina, perquè habitualment aquest tipus de novel•les... són molt BL i molt porno dur), però vaja, que us asseguro que molts diners amb els efectes especials no s’hi van gastar, ho podreu veure al primer capitol mateix, “realismo atroz”. Però val la pena igualment, si podeu aguantar la merda d’efectes especials, el drama és maquíssim!

Aprofito per avisar que tenen 30 mil noms diferents cosa que lia molt així que deixaré un petit resum aquí de qui és qui i quins són els seus noms (nivell 8 cognoms bascos). Alguns tenen 3 noms, d’altres fins a 4. Hi ha: nom de naixement (només et diuen així aquells que són molt propers (nivell parella), família, i pocs més), nom de cortesia (pel qual et diu tothom), sobrenoms i títols. (ho poso en spoiler perquè no quedi tan gran i tal, al principi hi han els noms dels personatges i l'últim nom és el de l'actor).
Text amagat.
Protagonistes:
Wei Ying (naixement), Wei Wuxian (cortesia), Yiling Patriarch (sobrenom), Mo Xuanyu (cortesia de quan reviu) – Xiao Zhan.
Imatge

Lan Zhan (naixement), Lan Wangji (cortesia), Hanguang-jun (sobrenom) – Wang Yibo.
Imatge

Secundaris:
Jiang Yanli (naixement) – Xuan Lu
Wen Ning (naixement), Ghost general (sobrenom) – Yu Bin
Jiang Cheng (naixement), Jiang Wanyin (cortesia), Sandu Shengshou (sobrenom) – Wang Zhuocheng
Nie Huaisang (cortesia), head-shaker (sobrenom) – Ji Li
Mo Xuanyu (cortesia) – Xiao Zhan
Lan Yuan (naixement), Lan Sizhui (cortesia) – Zheng Fanxing
Jin Ling (naixement), Jin Rulan (cortesia) – Qi Peixin
Lan Jingyi (cortesia) – Guo Cheng
Jin Zixuan (cortesia) – Cao Yuchen
Lan Huan (naixement), Lan Xichen (cortesia), Zewu-Ju (sobrenom) – Liu Haikuan
Jin Guangyao (cortesia) – Zhu Zanjin
Nie Mingjue (cortesia), Chifeng-zun (sobrenom) – Wang Yizhou
Imatge

Opinió personal:


Està molt be si no et fixes en la merda d’efectes especials, són horribles. A part d’això, el drama és genial. Al principi si que em va costar una mica més enganxar-m’hi (perquè em faltava informació, no entenia res, després quan vaig saber qui era qui, i per on anaven els tiros, ja em va ser molt més fàcil i em va enganxar ben ràpid.

Sempre l’he recomanat molt, vaig enganxar a la @Yuri, a la @Meina, a la @Giggles (crec que ja està), perquè la història és molt bonica, té uns punts còmics que fa que no sigui tot tan trist ni dramàtic, però fins i tot el que és dramàtic té el seu punt positiu i bonic.

Els paisatges estan molt ben fets (menys la secta dels Wen, allò de lava és horrible), i el Wuxian quan es torna “dolent” és impressionant, el paper que fa el Xiao Zhan com a Wuxian és una passada, sobretot perquè no calla!!! Pràcticament es va haver d’aprendre la biblia per aquell personatge, a un video d’aquells de com es va gravar, el Xiao Zhan es queixava al Yibo (Wangji) de que el seu paper no parlava gens (el Lan Wangji parla poquíssim), i en canvi ell no callava i s’havia d’aprendre moltíssima cosa hahahahahhaha.

Res, que són molt macos i la història és preciosa (i els efectes especials horribles, no exagerem, ho són)

Us deixo amb una foto del que (segons la novel·la) és l'únic que té cervell a l'habitació (habitualment), és a dir el gos!

Imatge
Avatar de l’usuari
Meina
Totoro
Totoro
Dereshishishishishi!
Entrades: 1057
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 306 cops
Gràcies rebudes: 458 cops

Entre l'altre dia el llibre, i ara la serie, m'han entrat ganes de rellegir/remirar-m'ho tot. No crec que ho fàci, però les ganes hi són menys pels efectes especials.

No sé massa que dir, més que és una història preciosa amb molta tensió sexual pel mig, que no els deixen resoldre.

Si la mireu a l'inici anireu molt perduts, però mica en mica ja es va entenent tot!
Imatge
Avatar de l’usuari
Layla
Porco Rosso
Porco Rosso
Let the dark in
Entrades: 258
Membre des de: 15 ago. 2015, 23:08
3
6
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 130 cops
Gràcies rebudes: 134 cops

Meina ha escrit: 21 març 2023, 10:19 Entre l'altre dia el llibre, i ara la serie, m'han entrat ganes de rellegir/remirar-m'ho tot. No crec que ho fàci, però les ganes hi són menys pels efectes especials.
sempre pots fer el que estic fent jo ara, remirar capitols saltant-me trossos hahahahaha (sobretot em salto els efectes especials...).

En tot he de dir que a mi em feia mandra rellegir la novel·la i quan ja tenia els 3 llibres va ser quan em vaig decidir a rellegir-la, llàstima que encara no ha sortit l'últim... però vaja, que vaig fer una viciada important... amb 2 setmanes ja m'havia llegit els 4 llibres pràcticament hahahahahahah.

En resum, enganxa!
Respon