Les convencions de manganime al Japó

Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2201
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 269 cops
Gràcies rebudes: 793 cops

Les convencions al Japó.Imatge


Ara que fa poc que vam estar al Saló del Manga, sempre m’he demanat com són les convencions d’anime al Japó. Vosaltres no? Quines diferències hi ha? O creieu que són com el Saló del Manga de Barcelona? Descobrim-ho!

Així com el Saló del Manga és la convenció més important d’Espanya i la segona d’Europa (només superada per la Japan Expo de França), avui us parlaré de la més important del Japó i del món: la Comiket. Pròximament l'@Ereza ens parlarà d'altres esdeveniments!!

La Comiket es celebra des del 1975 en el Tokyo Big Sight i es duu a terme dues vegades a l’any: una a l’estiu i una a l’hivern. Està destinada sobretot als doujinshis i és la gran oportunitat per a molts aspirants a mangakas, que venen allà les seves obres i esperen que algun representant d’una gran companyia es fixi en ells, com li va passar a la Rumiko Takahashi.

Aquí teniu la primera diferència: no està dedicat ni a autors, ni a obres publicades professionals, sinó als principiants i aspirants a mangaka, sobretot doujinshis i aquest és el principal atractiu.

D’altra banda, el Comiket és també molt important pel cosplay. Però allà, el cosplay se’l prenen d’una manera diferent. Per començar, els japonesos no agafen el tren amb el cosplay posat i arriben a la convenció com fem nosaltres. Ells ho porten tot a una maleta i allà tenen vestuaris i es vesteixen ja al Tokyo Big Sight.

Imatge


No només és aquesta una de les diferències (el fet de no arribar allà amb tot el cosplay posat) sinó que els cosplayers tenen la seva zona específica. Sí, hi ha una zona del Comiket reservada per cosplayers (una zona interior i una exterior. La interior compta amb photo). I allà què fan? Simplement posen i esperen que la gent els faci fotos. Generalment podreu trobar els cosplayers amb un cartell als peus amb informació de contacte: twitter, facebook i nickname de pàgines de fotos de cosplayers.

Així, els cosplayers es promocionen i fan nous contactes, perquè l’activitat del cosplay al Japó consisteix en fer-se fotos professionals. És a dir, allà existeixen les cases de fotografia per a cosplayers, no fan com aquí, que busquem un espai natural o que quedi guapo per al darrere de les fotos. Són centres de fotos on tenen habitacions amb diferents ambients, els cosplayers paguen per llogar l’habitació i paguen per un fotògraf professional. Molt diferent a aquí, oi? Aquí, només els professionals es fan sessions amb fotògrafs de veritat, però allà és el que fan tots els cosplayers.

I com sempre, com que una imatge val més que un post currat, aquí teniu un vídeo on vos expliquen un poc sobre la Comiket i podeu veure els cosplayers en directe:Què us semblen aquestes diferències? Quins esdeveniments us agraden més, els nostres o els del Japó?
Avatar de l’usuari
surreak
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 230
Membre des de: 09 set. 2016, 23:40
0
1
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 65 cops
Gràcies rebudes: 64 cops

La veritat és que val la pena només per veure aquests cosplays tan bestials...
Imatge Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
Kosmoentelecheia
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Tadaima!
Entrades: 18
Membre des de: 27 nov. 2017, 23:30
0
1
0
Gràcies rebudes: 5 cops

Aquest any 2018 probablement hi vagi! Us aniré reportant tots els detalls ^^
Avatar de l’usuari
lostbrain
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 165
Membre des de: 26 nov. 2017, 16:04
0
1
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 18 cops
Gràcies rebudes: 53 cops

Tinc pensat anar-hi al menys un cop a la vida però no sé pas quan serà xD

De totes maneres sempre estic alerta sobre convencions de doujinshi. Ja sigui el Comiket d'hivern o el d'estiu, les quatre edicions anuals del Comitia, les tres anuals del Sunshine Creation, les dues anuals del Mimiket i del Puniket, el COMIC1☆... I algunes més.

Col·lecciono doujinshis i s'ha d'està atent per tot el que surt que no és pas poca cosa xD A dia d'avui encara m'han d'arribar coses del Comiket 92 i de l'últim Comitia122...
Quants de valtres heu fet una cambuleta?!
A qui no li agraden els potxons, la llum de bocafoscant, i els moixons cantant a primera hora del maití...?
Algú no s'haví taleat que als Pallars parlem un català diferent?!!

parlapallares.cat
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2201
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 269 cops
Gràcies rebudes: 793 cops

Quina sort que teniu si hi podeu anar! Jo quan vaig anar al Japó només vaig poder anar als barris frikis (molt recomanable Den Den Town a Osaka, és molt més barat que Akihabara) i no va coincidir amb cap convenció, a veure si la pròxima vegada tenc sort, perquè em faria moltíssima il·lusió veure els cosplayers en directe (és a dir, sense el photoshop de per internet xD)

De fet, ja que parles de doujinshis, contaré una anècdota (ja que hi som) que al mandarake d'Osaka vaig veure uns quants artbooks que m'agradaven però n'hi havia un que era molt magre i no tenia massa bona pinta, així que li vaig demanar a la dependenta si el podia mirar per dins. La tia se'm va quedar amb cara de "què?" i no m'entenia gens, va anar a cercar a dues dependentes més per entendre que jo els deia que volia mirar l'interior dels artbooks, sobretot per saber quin em convenia més (no tenia tampoc maleta il·limitada, no els podia agafar tots...)

A la fi em varen entendre i s'ho va pendre malament quan li vaig dir que només en volia 1 dels que m'havia obert... va ser bastant borde la dependenta. La cosa és que arribem a Tokyo i anem al Mandarake de Shinjuku i per tot havia cartells posant "si vols veure l'interior dels doujinshis -en aquest cas no eren artbooks, em vaig comprar dos doujinshis a lo loco, que quasi no ocupaven lloc a la maleta i que, pel preu tant m'era un poc el contingut- avisa els dependents". Vaja, que m'imagino que veure l'interior deu ser una cosa habitual (m'imagino, no?).

No sé si vaig ser molt maleducada amb la dependenta d'Osaka, potser a Tokyo i Osaka ho fan diferent, però recordo perfectament la pressió de tenir tres ties discutint en japonès al costat sobre què collons volia la gaijin dels ous xDD
Respon