L'aventura bizarra de PC Building d'en Minatoni

Respon
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Ja feia deu anys que arrossegava el meu ordinador vell i... ja era hora de canvi.

Em pensava haver fet més fotos quan el vaig muntar per fer com en @Morte-Diem aquí, però no en vaig fer tantes. Però bé, la història és prou emocionant. Agafeu-vos fort.

Aquest estiu vaig canviar la font d'alimentació, perquè la meva ja començava a anar malament (i era nova de fa uns cinc anys). Llavors tenia problemes d'espai (feia servir un SSD de 250 GB) i vaig trobar un NVMe bonet d'oferta, així que va tocar canviar-ho (quasi) tot. De fet, només m'he quedat amb la gràfica, que és una GTX 1060 3 GB (tampoc és per tirar coets, però no va malament), el lector de DVD, el lector multitargetes i els dos discs durs mecànics (250 i 500 GB... tampoc serveixen de gaire). Li he passat les meves memòries RAM velles a mon pare i l'SSD vell a la sogra, així que s'han aprofitat un poc les coses velles.

Llavors... anem per parts. Pun intended.

Components



Caixa: SilverStone TJ07. Es veu que costava uns 350 $ el 2006, però m'ha sortit al millor preu: gratis.

Imatge


És una caixa full tower ENORME i super ROBUSTA (i pesada), amb finestreta lateral. Era d'un cosí de n'Uki que ja no la feia servir i l'anava a tirar, així que la vaig guardar durant uns cinc anys (de fet, la vaig dur al curro a veure si podríem fer-la servir d'alguna manera [i perquè no m'ocupés lloc a mi a casa], però es va quedar a un racó) fins que ara l'he aprofitada!

Té lloc per a dues fonts d'alimentació, sis discs de 3.5" (a la part inferior) i set badies 5.25". És una burrada.

Venia amb un CFP51, per adaptar tres badies 5.25" a tres 3.5" + ventilador, un controlador de ventiladors Scythe Kaze Master II al qual li faltaven els sensors de temperatura i, sense instal·lar, un adaptador d'una badia 5.25" a una 3.5" + ventilador Scythe Kama Bay Plus.

Font d'alimentació: Asus TUF 750B 80+ Bronze. ~100 €, la vaig trobar per 45 € a Neobyte.

Imatge


No és ni superpotent ni supereficient, però tampoc està malament, i a 45 € crec que va ser una ganga. La marca, tot i no ser TOP, com a mínim inspira certa confiança.

NVMe: Corsair MP600 Pro LPX 1TB PCIe Gen4 x4 NVMe M.2 SSD ("optimitzat per a PS5"). ~120 €, el vaig trobar per 108 a Amazon.

Imatge


D'acord que tampoc va ser superoferta, però podríem dir que és dels millors NVMe que podem comprar ara mateix (tot i que crec que al Japó acaben de treure els PCIe Gen5). Que vengués amb un heatsink va ser un plus.

Tot i que posa que està optimitzat per a PS5, pareix que no passa absolutament res si el poses a un ordinador. Es veu que només té a veure amb unes velocitats mínimes, que necessita dissipador i que no pot ser molt alt. Hi ha una altra versió amb el heatsink més gros, però era més car, així que em vaig quedar amb aquest xD.

Processador: AMD Ryzen 7 5800X. ~240 €, el vaig trobar per 231 € a Amazon.de.

Imatge


Em van recomanar el 5800X3D però per aquí em vau recomanar aquest altre i... com que hi ha bastanta diferència de preu, vaig considerar que amb aquest "ja em bastava", sobretot si a sobre hi havia d'afegir refrigeració, que als "X" no ve incorporada.

Refrigeració: Noctua NH-U12S chromax.black. ~ 90 €, que és el que em va costar a Amazon.de, tot i que fa anys estava més barat :'(

Imatge


Però pel que m'heu comentat i el que he vist, és molt bo i em durarà molt de temps. A més, és compatible amb un munt de sockets passats presents i futurs, així que... pareix una bona compra.

Placa base: Asus TUF Gaming B550-Plus. ~150 €, la vaig trobar per 136 a Neobyte.

Imatge


Llavors havia de pillar una placa AM4, que tengués suport per a NVMe PCIe Gen4 x4 i que estés "bé". També havia de tenir opció de flashejar la BIOS sense CPU o ser compatible amb els Ryzen 5000 de sèrie, perquè moltes AM4 es veu que no ho són de fàbrica.

Crec que aquesta que vaig trobar va estar bastant bé.

He de dir que primer vaig pillar l'ASUS ROG STRIX B550-A GAMING a Amazon.de (160 €), però entre que venia de Marketplace i arribava com dues setmanes més tard després de la resta, que vaig veure la que vaig comprar més barata a Espanya i que bàsicament eren el mateix... doncs al final la vaig cancel·lar. Durant aquell vespre vaig tenir dues plaques comprades, per sort em van tornar els doblers... (no havia comprovat fins ara que m'haguessin tornat els doblers, es veu que no em van arribar a cobrar xD)

Memòria RAM: Corsair Vengeance LPX 32GB (2 x 16 GB) DDR4 3200MHz C16. ~ 85 €, que és el que em va costar a Amazon.de.

Imatge


Dos DIMMs de RAM DDR4 a una freqüència i latència raonables, a un preu raonable. Ja està bé.

Disc dur: Seagate BarraCuda 2 TB HDD, internal hard drive (8.9 cm (3.5 inch), 7200 rpm. ~ 60 €, que és el que em va costar a Amazon.de.

Imatge


Sí, d'acord, és un disc dur mecànic i això ja no és gaire sexy. Però l'havia de menester... tot i que un mes més tard no hi he posat ni un fitxer xD

Cables Y per posar més ventiladors: cinc cables per 7 € a Amazon.es.

Imatge

Finalment, i per això no menys important...

Il·luminació RGB: 2 m d'ARGB 30 LED 5050 per metre WS2812B. Em va costar 8 € a Aliexpress.

Imatge


Una vegada vaig muntar l'ordinador, vaig veure que la placa que vaig comprar duia uns petits llums RGB i... em va fer gràcia. Com que la placa també té per connectar-hi il·luminació i tenc una tira LED tirada per un calaix perquè vaig perdre'n el controlador, vaig posar-la i, en veure que l'ordinador evidentment anava molt més ràpid, vaig decidir comprar-ne uns de bons (els que tenia no són adressable i no acaba de quedar bé: cada LED és d'un color primari).

He d'admetre que vaig estudiar quasi més quins tipus de tires LED em convenia més que quin processador havia de pillar.

Muntatge



Aquí comença la part divertida.

La primera passa va ser fer ben neta la caixa, que tot i que l'havia feta neta fa anys, havia tornat a acumular brutor.

Imatge

A més, el propietari anterior es veu que devia haver fet servir un radiador per refrigeració líquida o alguna cosa i hi havia fotut uns forats lletgíssims i mal fets a la reixa superior, així que va tocar posar a lloc trossos de metall, tallar-los, passar-hi la llima i pintar-ho.

Imatge

Aquí podeu veure els forats ja més curiosos, i si vos hi fixau, podeu veure que devora els forats el color és més negre, perquè a la resta, la reixa està un poc rovellada. Però queda prou bé.

Vaig pensar l'airflow, i tot i que en un principi volia posar un ventilador de la part superior d'intake i l'altre d'outtake, al final es va quedar així:

Imatge

Llavors... PRIMERA CAGADA: vaig voler treure el CFP51 per posar-hi l'SSD vell (encara no havia decidit donar-lo a la sogra i ja m'anava bé poder iniciar el SO des d'aquest disc dur per si de cas) i... vaig rompre el pern. Així que vaig haver de desfer les parets de la caixa per poder-lo treure i vaig haver de tallar-lo amb l'arquet (vaig haver de comprar serres noves, 1 € més). Ok, arreglat, tampoc n'hi ha hagut per tant.

Imatge

Després d'arreglar això, vaig posar-me a muntar coses... i em vaig adonar que amb la placa no havien vengut perns i jo no en tenia d'aquests de sobres. SEGONA CAGADA. Així que em va tocar aprendre quins perns són quins i anar-ne a comprar. Faltava mitja hora perquè tanqués el PCBox d'aquí devora, així que vam pillar el cotxe i hi vam anar pitant. En vaig sortir amb una grapada per 1 €. Quan tornàvem al cotxe em vaig adonar que me'n faltarien també pels ventiladors (que havia mal posati vaig tornar enrere i me'n van regalar uns quants.

Imatge
Tot això un euro. No és pagat.


Molt bé, llavors vaig poder posar la placa a lloc. Aquesta caixa és bastant guai i la "safata" on va la placa es "llisca" dins la caixa per la part de darrere, així que vaig poder-la posar damunt la taula i va fer bon fer feina.

Llavors va tocar actualitzar la BIOS de la placa, per fer-la compatible amb el processador de generació 5000. Va ser bastant sezill: posar-la a un USB, posar-lo al connector indicat, encendre "l'ordinador" (sense CPU ni RAM ni res) i pitjar un botó de la part de darrere.

Evidentment, no podia ser tan fàcil: TERCERA CAGADA, no vaig pensar a posar l'escut d'I/O a la part posterior, així que vaig haver-la de desmuntar per poder-lo posar abans d'encaixar-la a la part de darrere de la caixa. Ok, no és gaire drama.

Llavors vaig posar la CPU. La veritat és que em feia molta por, perquè la pots liar parda amb els pins, però al final va semblar relativament senzill, tot i que em va semblar que anava un poc dur, va semblar que encaixava.

I llavors va tocar la refrigeració de la CPU. QUARTA CAGADA: el ventilador aquest, per ser universal, va amb el seu propi sistema de fixació i una part va darrere la placa base, que ja havia engramponat a la safata. Així que va tocar tornar-la a desfer per posar-hi les fixacions darrere. D'acord, tampoc passa res, però agh.

Imatge

Llavors vaig posar els DIMMs, que van anar un poc forts, però bé i l'NVMe, que podia posar-hi un coixinet per deixar-lo alçat, però com que el heatsink també ocupa espai... al final quedava bé així i no el vaig tocar.

Amb tot això muntat, vaig acabar amb el que ha d'anar a la safata de la placa base, així que la vaig encaixar a la caixa...

Imatge

Però, tot i que la caixa és prou grossa perquè el ventilador hi càpiga, no és prou grossa per lliscar la safata amb el ventilador posat! CINQUENA CAGADA. Va tocar desfer el ventilador, passar la safata i tornar a posar el ventilador. Sí, no ha estat un drama, però ja n'estic cansat.

Després d'això, vaig posar la font d'alimentació i els discs durs a la part inferior, dins els carretons aquests super curiosos:

Imatge


Però en tenir-ho tot posat, a l'hora de tancar el lateral de la caixa, els cables d'alimentació (que són bastant gruixats i mals de doblegar) impedien que tanqués la caixa... SISENA CAGADA. Al final ho vaig arreglar posant uns dinerets al pern que fixa el carretó, de manera que quedava un poc més allunyat i ja es podia tancar bé. Ok, ha estat bo d'arreglar. Per cert, que vaig girar-los perquè quedessin com a la foto, perquè així com tenia jo la caixa estaven orientats cap a l'altre costat i m'interessava tenir aire fred del costat esquerre.

Llavors ja va ser cosa de connectar tots els connectors d'alimentació i a la placa, posar els ventiladors (alguns a la placa, alguns al controlador de ventiladors) i provar d'encendre-la...

I, evidentment, no es va encendre. La placa ve amb uns LEDs que indiquen què falla (cosa que he agraït molt) i indicaven que fallava la RAM.

Vaig treure-la, tornar-la a ficar, encaixar-la millor, bufar com si fos un joc de la GameBoy, canviar els slots... res.

I al final, amb només un DIMM va funcionar. I, si posava els dos DIMMs al mateix canal (eliminant el dual channel)... TAMBÉ. Fins i tot vaig poder arrancar amb el SO de l'SSD i jugar al WoW l'endemà.

L'endemà...



Així que el Dual Channel no funciona. Després de llegir molt, vaig començar a pensar que, o bé la placa estava fotuda, o la CPU estava fotuda, o la RAM estava fotuda o, molt probablement, com que la RAM no està a la llista de compatibilitat del fabricant, no era compatible.

Abans d'atribuir-ho a components defectuosos i provar amb alguns DIMMs de la feina, l'endemà vaig voler provar totes les altres alternatives.

Vaig anar a la BIOS, vaig canviar l'OC de la RAM, vaig canviar-li la freqüència, vaig provar tot el que podia fins que el darrer que em quedava va ser "tornar a encaixar la CPU".

Recordau que havia entrat un poc dura? Doncs no la podia treure! Al final, però, ho vaig aconseguir (tampoc vaig fer molta força, però volia anar amb compte i sí, vaig fer més força de la que hauria volgut).

Imatge

SETENA I ENORME CAGADA

Es veu que no la vaig posar bé del tot i vaig doblegar uns pins.

FUCK.

Però funcionar... funciona, no? Per tant, si puc tornar-lo a encaixar (sense fer més destrossa), puc funcionar sense el Dual Channel i ja està, no? Evidentment, no. També puc comprar-ne un altre per 230 € més, però no és que em sobri la pasta... Per tant... provarem d'arreglar-ho.

Abans que vos penseu que no tenc por de res, el que em va fer decidir-me va ser que el pin que està més doblegat és l'A6 i, pel que sembla que posa el pinout, és un pin de terra. Per tant, si me'l carrego, en teoria hauria de funcionar igual de bé (o de malament) :fingers_crossed: .

Imatge

Imatge
Les eines: una lupa, una fulla de cutter i un bon llum.


Imatge


Imatge
Després d'una bona estona, vaig deixar bastant bé els de l'esquerra, però vaig tocar un de la segona columna per error.


Imatge
Encara falta un poc...


Imatge
I sí. Es veia venir. Vaig perdre aquell que estava molt doblegat. Com que ja sabia que possiblement no passaria res, no em vaig desmoralitzar gaire i vaig acabar d'adreçar els altres.


Imatge
Tenim una baixa...


Però després d'això, vaig poder encaixar la CPU amb facilitat, vaig posar el ventilador per tercera vegada (i pasta tèrmica, que en vaig acabar amb les mans plenes) i vaig provar d'arrancar-lo amb només un canal de RAM i sí, com a mínim va anar igual de malament.

Vaig canviar els DIMMs per aprofitar el Dual Channel i...

Imatge

Imatge


Llavors ja vaig poder instal·lar el Windows a l'NVMe i l'ordinador aquest va com un llamp.

Imatge
Aquí podeu veure el resultat final comparat amb la caixa vella. Com podeu apreciar, la tinc més grossa :new_moon_with_face: .


Llums = velocitat



Uns dies més tard tenc la revelació aquella que vos he contat abans dels llums LED:

Imatge
Com un arbre de Nadal.


Però podeu veure com els colors són molt limitats, no? Cada LED és o vermell, o verd o blau. I sí, si encens més d'un color es "mesclen" un poc, però meh, queda un poc malament. Per llums de Nadal sí, per això, no.

Per tant... vaig comprar els llums bons. Els bons són els que duen un chip WS2812 que controla els LEDs 5050 que tenen els tres colors dins cada LED. Així, pots controlar el color de cada LED individualment, i com que cada LED té els tres colors, que són regulables en intensitat, pots fer bastants de colors. Entenc que si els hagués comprat un poc més bons es veurien millor, però ja fa em basta xD.

No em cal l'SSD, oi? ... OI?



Mentre arribaven, com que l'ordinador funciona, vaig pensar que tanmateix no faria servir l'SSD vell, així que el vaig treure per donar-lo a la sogra.

Recordau que vaig instal·lar el Windows amb l'SSD posat (i així vaig poder fer-lo servir mentre tocava la CPU), no? Doncs VUITENA CAGADA: es veu que el punyetero instal·lador del Windows va decidir que la partició UEFI que hi havia a l'SSD era l'única que necessitaria mai, així que en treure l'SSD, l'ordinador no sabia què iniciar. Evidentment, tampoc va instal·lar la partició de recuperació.

Així que vaig haver de tornar a posar l'USB d'instal·lació i intentar arreglar el registre UEFI. Fent-ho, vaig carregar-me el registre UEFI de l'USB, així que vaig haver de tornar a posar el Windows a l'USB per tornar-ho a provar.

Al final, adaptant la solució d'aquest fil de Reddit me'n vaig sortir:

Codi: Selecciona’ls tots

diskpart -- comencem a tocar particions
list disk -- així sabrem quin disc és el bo
select disk 1 -- el que volem que tengui el bootloader
list partition -- per veure'n les particions, només en tenia una (diguem que és F)
select partition 1 -- la que toqui
shrink desired=500 -- amb 500 MB ens basta, sí, quedarà al final, però no passa res
create part efi -- cream la partició
format fs=fat32 quick label=EFI -- formatam
assign letter=Y -- li assignam la lletra Y
exit -- tancam el diskpart
bcdboot F:\Windows /s Y: /f UEFI -- afegim al bootloader a Y la instal·lació de Windows que està a F

Ventiladors i llumets



Tampoc em va convèncer el controlador dels ventiladors, perquè no voldria descuidar-me els ventiladors a menys potència de la que necessiten a l'estiu. Així que vaig posar els cables Y per connectar-los directament a la placa base i vaig treure el controlador i les dues tapadores per posar-hi l'adaptador de 5.25" a 3.5" + ventilador per posar-lo vertical (sense res a la badia) i així tenir un ventilador més a la part frontal.

Després de MOLT de punyir a cegues, vaig aconseguir posar-lo que quedés bé i no quedés enfonsat (fins i tot, vaig arribar a fer uns forats nous a la caixa (a l'estructura on es posen els discs de 5.25"), però al final no van fer falta).

Imatge
Pareix que hi ha estat sempre, eh, el ventilador de baix?


En contrast, els llums van ser MOLT fàcils de posar. Bé, el connector va ser un poc complicat perquè la part de plàstic és molt més grossa que els connectors i per tant no hi veus res. Però bé, vaig fer ben neta la caixa per on havien d'anar els llums vaig aferrar-los fent la volta i vaig tallar el pam que em va sobrar.

Imatge
Els llums al voltant de la caixa, de manera que il·lumina bé els components.


Imatge
Aquí podeu veure com fa la volta.


Imatge
I el resultat tope de guai.


Al final, els he configurat perquè mirin de simular un poc el color de la pantalla. No ho fan molt bé (supòs que aquí es nota que siguin d'Aliexpress), però trob que ja n'hi ha prou! I així, com a mínim, tampoc és una horterada de tots els colorins de l'arc de Sant Martí.

Imatge
El color adaptatiu. És cert que no ho clava, però pensau que en fer-ne foto, la càmera també fa que sembli pitjor del que realment és. Realment no queda tan malament.


Resultat final



Imatge

Funciona molt, molt bé, la veritat. Esper que em duri molts anys. Com a mínim, tants com m'ha durat l'antic!

Gràcies a tots els que em vau ajudar, tant a triar les peces, com en els moments de crisi amb les múltiples cagades.

Ha quedat demostrat que, si jo he pogut, això ho pot fer qualsevol.

Per cert, he dit que era el meu nou ordinador?

Bé, potser sí ha estat així. Fins que ha sortit el Hogwarts Legacy.

Imatge


Si heu llegit fins aquí, esper haver-vos entretengut o haver-vos mostrat alguna cosa curiosa. Teniu una birra que vos espera si la voleu!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Em fa gràcia perquè jo hi era i la meva cara era aquesta en tot moment:

Imatge

En concret en el moment que li van faltar perns jo tornava d'una reunió (a la qual no hi volia anar i havia fet tot el possible per deslliurar-me'n, sense gens d'èxit com podeu veure) i va ser aparcar el cotxe i haver-lo de tornar a treure per anar per l'autopista tumbando aguja per comprar els perns.

I em vaig perdre molta part del drama perquè el dissabte matí vaig tenir una jornada de formació i quan vaig arribar a casa, gairebé a les 15 h, em vaig trobar la taula amb la lupa i les coses a sobre i, encara més important, el dinar sense fer ¬¬

Total, que en Minato va arreglar l'ordinador i vam anar al Mercadona a comprar una empanada boloñesa i vam dinar a les 16 h, tanta sort que m'havien convidat a berenar molt bé.

Aquesta és l'aventura des del meu punt de vista, una persecució brutal per l'autopista i passar molta de gana. I per tots aquests motius i perquè he de dur el mal a Hogwarts...

Imatge
Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 308
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 238 cops
Gràcies rebudes: 209 cops

Hola, que podries fer un resum dels specs? Me'n vull fer millor a la idea.

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Què tal així?

PCPartPicker Part List

CPU: AMD Ryzen 7 5800X 3.8 GHz 8-Core Processor ($209.65 @ Amazon)
CPU Cooler: Noctua NH-U12S chromax.black 55 CFM CPU Cooler ($89.95 @ Amazon)
Motherboard: Asus TUF GAMING B550-PLUS ATX AM4 Motherboard ($162.40 @ Amazon)
Memory: Corsair Vengeance LPX 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3200 CL16 Memory ($64.98 @ Amazon)
Storage: Corsair MP600 PRO LPX 1 TB M.2-2280 PCIe 4.0 X4 NVME Solid State Drive ($69.98 @ Amazon)
Storage: Seagate BarraCuda 2 TB 3.5" 7200 RPM Internal Hard Drive ($56.37 @ Amazon)
Video Card: MSI VENTUS 2X OC GeForce RTX 3060 8GB 8 GB Video Card ($259.99 @ Amazon)
Case: Silverstone TJ07-BW ATX Full Tower Case
Power Supply: Asus TUF Gaming 750 W 80+ Bronze Certified ATX Power Supply ($149.99 @ Amazon)
Total: $1063.31
Prices include shipping, taxes, and discounts when available
Generated by PCPartPicker 2023-09-20 06:20 EDT-0400

En arribar a casa puc passar un benchmark si vols.

Veig que hi ha preus que han canviat molt... En general, és més barat, però la font em va costar uns 50, no? Jurl.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 308
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 238 cops
Gràcies rebudes: 209 cops

Minatoni ha escrit: 20 set. 2023, 12:21 Què tal així?

PCPartPicker Part List

CPU: AMD Ryzen 7 5800X 3.8 GHz 8-Core Processor ($209.65 @ Amazon)
CPU Cooler: Noctua NH-U12S chromax.black 55 CFM CPU Cooler ($89.95 @ Amazon)
Motherboard: Asus TUF GAMING B550-PLUS ATX AM4 Motherboard ($162.40 @ Amazon)
Memory: Corsair Vengeance LPX 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3200 CL16 Memory ($64.98 @ Amazon)
Storage: Corsair MP600 PRO LPX 1 TB M.2-2280 PCIe 4.0 X4 NVME Solid State Drive ($69.98 @ Amazon)
Storage: Seagate BarraCuda 2 TB 3.5" 7200 RPM Internal Hard Drive ($56.37 @ Amazon)
Video Card: MSI VENTUS 2X OC GeForce RTX 3060 8GB 8 GB Video Card ($259.99 @ Amazon)
Case: Silverstone TJ07-BW ATX Full Tower Case
Power Supply: Asus TUF Gaming 750 W 80+ Bronze Certified ATX Power Supply ($149.99 @ Amazon)
Total: $1063.31
Prices include shipping, taxes, and discounts when available
Generated by PCPartPicker 2023-09-20 06:20 EDT-0400

En arribar a casa puc passar un benchmark si vols.

Veig que hi ha preus que han canviat molt... En general, és més barat, però la font em va costar uns 50, no? Jurl.
El benchmark no cal, gràcies! També hi vull fer algun canvi perquè vull SSD per exemple, perquè si una cosa no suporto del meu ordinador actual és la lentitud.

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Lluis_Cat ha escrit: 20 set. 2023, 12:25
Minatoni ha escrit: 20 set. 2023, 12:21 Què tal així?

PCPartPicker Part List

CPU: AMD Ryzen 7 5800X 3.8 GHz 8-Core Processor ($209.65 @ Amazon)
CPU Cooler: Noctua NH-U12S chromax.black 55 CFM CPU Cooler ($89.95 @ Amazon)
Motherboard: Asus TUF GAMING B550-PLUS ATX AM4 Motherboard ($162.40 @ Amazon)
Memory: Corsair Vengeance LPX 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3200 CL16 Memory ($64.98 @ Amazon)
Storage: Corsair MP600 PRO LPX 1 TB M.2-2280 PCIe 4.0 X4 NVME Solid State Drive ($69.98 @ Amazon)
Storage: Seagate BarraCuda 2 TB 3.5" 7200 RPM Internal Hard Drive ($56.37 @ Amazon)
Video Card: MSI VENTUS 2X OC GeForce RTX 3060 8GB 8 GB Video Card ($259.99 @ Amazon)
Case: Silverstone TJ07-BW ATX Full Tower Case
Power Supply: Asus TUF Gaming 750 W 80+ Bronze Certified ATX Power Supply ($149.99 @ Amazon)
Total: $1063.31
Prices include shipping, taxes, and discounts when available
Generated by PCPartPicker 2023-09-20 06:20 EDT-0400

En arribar a casa puc passar un benchmark si vols.

Veig que hi ha preus que han canviat molt... En general, és més barat, però la font em va costar uns 50, no? Jurl.
El benchmark no cal, gràcies! També hi vull fer algun canvi perquè vull SSD per exemple, perquè si una cosa no suporto del meu ordinador actual és la lentitud.
El que he enllaçat és un nvme, que és un disc "ssd" però que va enganxat directament a la placa base. De fet, la placa base que he enllaçat en suporta dos: un de PCIe 4.0 i un de 3.0. El que vaig comprar és 4.0, però en podria posar un altre de 3.0 (compte que això no ho diu: si ho fas, un dels prots SATA deixa de funcionar).

És a dir... crec que ara mateix no val gaire la pena comprar discs SSD "antics" (els de 2.5'') i connectar-los via SATA si la placa suporta nvme, que va millor.



Imatge

És a dir, si la placa els suporta, els bons són els nvme PCIe. 4.0 millor que 3.0.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Respon