Guia de Rol per a nous usuaris

Bloquejat
Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 676
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
3
6
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 175 cops
Gràcies rebudes: 212 cops

Índex de la guia:

Primer pas: Voluntat de jugar
Segon pas: Introducció al món del rol
Tercer pas: Crear el personatge
Quart pas: Comença a jugar
Cinquè pas: Ascendir
Sisé pas: Mantenir el càrrec


Primer pas: Voluntat de jugar

Què és el rol?
Text amagat.
El rol és un joc online que consisteix en crear-se un personatge amb uns poders determinats que interactua i viu aventures amb la resta de companys d'un fòrum. Bàsicament escrius una història col·lectiva on tu ets un dels protagonistes i, amb la resta d'usuaris, aneu vivint aventures fantàstiques i extraordinàries.


Qui pot jugar?

Text amagat.
Al nostre rol pot jugar qualsevol usuari registrat al nostre fòrum ja sigui nou i acabi d'arribar o bé ja tingui 5000 missatges. Tots els usuaris poden jugar al rol sempre que tinguin fitxa de personatges feta. No et preocupis, ara t'ho explicam tot!


Com començo a jugar?

Text amagat.
El primer pas, com t'hem dit abans, és crear el teu personatge! Només necessites un poquet d'imaginació!!

Però abans de crear-te el personatge t'introduirem en el món on viuràs totes les aventures!
Meina l’ha editat per darrera vegada el dia: 08 des. 2015, 20:36, en total s’ha editat 1 vegada.
Imatge
Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 676
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
3
6
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 175 cops
Gràcies rebudes: 212 cops

Segon pas: Introducció al món del rol

A on es situa el rol?

Text amagat.
El rol estarà dividit en dos móns, un el món real on els personatges tenen una vida normal i on poden tenir una família i anar a l'escola, institut, universitat, treballar i és un món on no tenen poders especials.

El segon món és un lloc "virtual" anomenat Tadaima on els personatges poden tenir superpoders i viure aventures màgiques.


Història del rol:

Text amagat.
Fa milions d’anys, dos Déus es trobaren al petit turó especialment adequat per mirar el món amb tota la seva immensitat. Aquella creació fruit dels seus somnis de joventut s’havia tornat torba i tenebrosa, un món dominat per humans amb els cors corromputs.

-Què fas aquí, Izanami? –va demanar el Déu a la dona. No va obtenir resposta. La deessa del senzill kimono blanc, no va alçar la vista del món dels humans, un món que estimava amb tot el seu cor.

-No cal que em contestis... Tornes a mirar-te els humans, oi? –se’n va riure l’acompanyant, un home jove i amb el rostre fi, sempre jove i immortal amb la llarga melena negra com la nit removent-se suaument contra el vent. Es va seure al costat de la seva dona i contemplà el món amb ella.

-I digues, no penses que el món que vam crear ha sucumbit finalment al mal? –va demanar l’home, amb un somriure que amagava un profund ressentiment.

-Encara puc veure la bondat als seus cors –va rebatre la dona. Es va aixecar, lentament, després de molts d’anys asseguda amb la mateixa postura. Espolsà els seus fins cabells d’or, brillants com el sol.

-No et rendeixes mai? –va demanar l’home. Admirava molt aquella qualitat.- Mira, és com quan els humans crien cucs de seda. Els miren des de dalt, els alimenten i els cuiden, però n’hi ha molts que es cansen o que els hi semblen fastigosos i els llencen. Si t’has cansat dels cucs i et provoquen tristesa, podem simplement llençar la capsa. No m’agrada veure el desànim al teu rostre.

-Prefereixo cuidar-los i veure florir les papallones. –va respondre la dona abraçant l’home i aspirant fortament el seu olor- No t’agraden a tu el color de les seves ales?

-Sí, potser –va dir el Déu Izanagi sospirant- Però el que m’agrada més és la teva ingenuïtat.

Es van mirar un moment als ulls i es van somriure.

-Crearé un nou món! –va dir la deesaa- Un món per la gent de bon cor! Un món que ningú mai podrà corrompre!

Així la deessa va crear un món en una altra dimensió, allunyat de la corrupció, només creat pels elegits i li va posar de nom Tadaima. Era un món ple de coses bones, on tothom vivia en pau i harmonia i sense conflictes.

Però dins el cor dels humans sempre neixen els ressentiments. Els conflictes no varen tardar en aparèixer a causa de la manera de governar aquell nou món tan perfecte en aparença. Qui havia de tenir el poder i governar per sobre dels altres mentre no hi eren els Déus?

I així, quan la deessa tornà per veure la seva creació, trobà dos bàndols ben diferenciats i enemistats pels valors amb els quals havien decidit viure.

A l’illa quedaren els més tradicionals, el poble de Shinsei, fidels als Déus i als costums orientals. Al gran continent es va instaurar el clan de Drakkar, versats en l’art de construir cases i murs de pedra .

La deessa, cega d’ira, castigà la ruptura als habitants de l'Illa d'Ima, obligant-los a ells i els seus hereus a viure al món humà. Però en veure els seus rostres plens de tristesa, la deessa els va atorgar un objecte a cadascun d’ells i els va permetre viatjar entre els dos mons.

El Déu Izanagi també va contribuir i va atorgar poders especials a aquells humans per fer-los la vida més senzilla, uns poders que només podrien fer servir dintre de l'Illa d'Ima. I així mentre els valents adoraven al Déu per haver-los atorgat els poders, els intel·ligents adoraven la deessa per haver creat aquell món perfecte.

D’aquesta història ja han passat milers d’anys. Tants d’anys, que ja ningú creu en els Déus, però la història continua…


Com és el món de Tadaima?

Text amagat.
El món virtual és un mon on s'hi accedeix a través d'un objecte màgic, on tens super poders i està dividit en 3 parts (la ciutat de Drakkar, la de Shinsei i la Zona Neutral)


Com es passa d'un món al altre?

Text amagat.
Cada personatge, a la vida real, tindrà un objecte que li permetrà anar d'un món al altre (pot ser un collaret, un rellotge, un ninot de peluix... el que cadascú vulgui).


Que hi trobem a la ciutat de Drakkar?

Text amagat.
La Ciutat de Drakkar és una ciutat típica medieval (castells, cases de pedra, murades…) on els seus habitants han desenvolupat l’art d’ensinistrar dracs com a muntures. Hi han 5 divisions que es detallen més endavant.


Que hi trobem a la ciutat de Shinsei?

Text amagat.
La Ciutat de Shinsei és una ciutat japonesa (tokonomas, jardins, temples...) on els seus habitants han desenvolupat l’art d’ensinistrar fenix com a muntures. Hi han 5 divisions que es detallen més endavant.Que hi trobem a la Zona Neutral?

Text amagat.
La Zona Neutral és la part més extensa de totes, la qual s'utilitzarà sobretot per fer missions. Allà s'hi poden trobar pobles, muntanyes, boscos, rius, llacs, animals màgics…

També té una capital, la ciutat d’Endor, on està estrictament prohibit el combat entre membres de diferents bàndols.


Com sé on trobar cada lloc?

Text amagat.
Per aixó no et preocupis per que aquí et deixem un mapa fet cutrement amb el Paint:

Imatge

Blau: llacs i rius
Verd fluix: esplanades, prats, zones amb pocs arbres…
Verd: Boscos
Verd fosc: Pantans
Marró: Muntanyes o zones rocoses
Ocre: Sabana, zones amb poca vegetació
Marró clar: Desert
Blanc: Neu, gel
Imatge
Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 676
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
3
6
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 175 cops
Gràcies rebudes: 212 cops

Tercer pas: Crear el personatge

Què necessito per crear el meu personatge?

Text amagat.
No necessites res! Només un poc d'imaginació i ganes de participar! Tant és si no tens gaires missatges, al rol tothom hi és benvingut!


Quin nom ha de tenir el meu personatge?

Text amagat.
El nom del personatge ha de ser el teu nom d'usuari per evitar confusions.

El teu personatge pot correspondre o no a un personatge de ficció ja existent.

Per exemple, pots crear-te un personatge que es digui Natsu i tingui el poder del foc com al manga (Fairy Tail), o bé te'n pots crear un que es digui Natsu i que tingui el poder del gel. Això ho decidiu vosaltres!!


Com creo el meu personatge?

Text amagat.
És molt senzill. El primer que has de fer és triar un dels dos equips següents:
- Drakkar
- Shinsei

La història d’aquests equips i les diferències entre ells estan explicades més amunt

Una vegada hagis triat l'equip que t'agrada més, ja pots començar la teva fitxa!

Atenció!! Una vegada que se t'hagi assignat un equip no es pot canviar, així que pensa't-ho molt bé abans de triar a quin vols pertànyer!!!


Com faig la meva fitxa?

Text amagat.
Siguis del equip que siguis la fitxa serà igual, estrà dividida en dues parts, una en la qual has d'explicar coses bàsiques que impliquen tant al món humà com al món virtual, i l'altre que es basa en el món virtual.


On faig la meva fitxa?

Text amagat.
A l'apartat específic per penjar les fitxes


On és el model de fitxa?

Text amagat.
No et preocupis. Si no els trobes te'ls facilitam aquí: http://tadaima.cat/post1205.html#p1205


A quina divisió puc entrar?

Text amagat.
Cada equip consta de 5 divisions, i n’has de triar una del teu equip

-Mèdica: Els encarregats de la salut dels ciutadans, són experts en curar, ja sigui mitjançant la ciència o la màgia.
-Intel·ligència: Savis en busca de respostes, inventors en recerca de noves tecnologies, científics i alquimistes investigant noves fórmules... aquests són tipus de gent que es troben en aquesta divisió.
-Exploració: Caçadors, exploradors i similars, encarregats de cartografiar la Zona Neutral, buscar tresors i fins hi tot espiar als enemics.
-Religió: Seguidors del respectiu déu de cada ciutat, guien al poble, són encarregats de l’educació i a vegades fins hi tot entren en batalla a favor de la seva ciutat. Hi ha qui diu que alguns poden obrar miracles...
-Cavallers: (Només a Drakkar) Els guerrers més poderosos de Drakkar, són els encarregats de liderar els excèrcits i són capaços perfectament de resistir ells sols contra petits excèrcits enemics.
-Ninjes: (Només a Shinsei) Si els cavallers operen a la llum, els ninjes ho fan a la foscor. Mestres en tot tipus d’armes, recórren al sabotatge, l’assassinat i a l’espionatge per guanyar guerres de manera eficaç.


Quin càrrec del meu equip puc ocupar?

Text amagat.
Com que acabes d'arribar i encara t'has d'acostumar al rol, primer seràs un soldat ras del teu equip. Podràs ascendir, però això ja t'ho explicarem més endavant!


Quins poders puc tenir?

Text amagat.
Aquest apartat és molt important! Existeixen unes limitacions a l'hora d'agafar un poder. Les limitacions no estan per emprenyar, és perquè tots tinguem els poders equilibrats i el rol sigui molt més senzill.

1. Només es pot tenir UN sol poder. Per exemple: si tries el de gel, només podrà produir gel i atacar amb el gel. No podràs tenir atacs de gel i de raig, perquè únicament es pot tenir un poder. Pot ser qualsevol dels elements bàsics (foc, aire, aigua i terra) o algun altre ( per exemple, sombra, plantes, rapidesa...) ets lliure de escollir el teu propi element.

2. Existeixen uns poders vetats. Ho fem perquè tots tinguem uns poders normals i que el rol no es torni massa complicat. D'aquesta manera, tots tindrem un poder mitjanament normal i no existiran grans desavantatges entre els nostres poders. Recordeu que la primera regla del nostre rol és que no es poden matar els altres usuaris, així que enfoqueu les vostres atacs a matar l'enemic!

Els poders vetats són els següents:

-Il·lusions
-Absorció de força
-Manipulació de l'espai
-Manipulació del temps
-Manipulació de la matèria
-Teletransportació
-Gravetat
-Control mental d'altres personatges
-Control del cos d'altres personatges
-Còpia, anul·lació o robatori del poder dels poders enemics
-Robar la sang de l'enemic
-Mort directa en tocar a l'enemic amb l'arma


Es poden passar els poders d'un món al altre?

Text amagat.
NO! Els poders són del món màgic i es queden a aquell món.

Només en el cas d'algun rol especial, que ja acordarem amb antelació es podran tenir poders en el món humà!


Ja he creat la meva fitxa. I ara què faig?

Text amagat.
Ara has d'esperar una micona de res a què te l'acceptin! Generalment s'accepten totes les fitxes, així que no pateixis! ;) Mentre esperes (serà poc temps) pots anar llegint els rols!!!

Quan t'hagin acceptat la fitxa ja ets oficialment un dels nostres personatges, i podràs començar amb l'aventura i l'emoció del rol.
Imatge
Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 676
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
3
6
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 175 cops
Gràcies rebudes: 212 cops

Quart pas: Comença a jugar

On es juga al rol?

Text amagat.
A qualsevol de les zones habilitades a aquest fòrum per jugar al rol. En tenim dos:
- Món Real
- Tadaima (Drakkar, Shinsei i La Zona Neutral)


Quines són les normes del rol?

Text amagat.
Per evitar confusions, una història es comença a un fòrum i la història ha d'acabar al mateix fil que va començar perquè així els usuaris nous puguin seguir-la i adherir-se fàcilment a la narració.

-La narració pot estar escrita en primera o en tercera persona, depèn de la tria de l'usuari.

-Eviteu l'ús dels posts escrits només en majúscules. Les majúscules equivalen a crits.

-Mireu d'escriure tan bé com pugueu. A tots se'ns escapa una falta d'ortografia o de coherència a vegades, però per entendre's hauríem d'escriure tots el millor que sapiguem, perquè així no haguem d'estar mitja hora per entendre què diu un missatge. Per això, us recomanem que llegiu el missatge abans d'enviar-lo.

- Cada post del rol ha de tenir una llargada mínima d'una pàgina i mitja (del word amb lletra mida 11/12)

- Sempre que es fa un nou post s'ha d'omplir el següent registre, per portar ben contat el nombre de rols que porta cada persona: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... Q/viewform

-Al final de cada rol s'ha de posar la marca de fi de rol:

Imatge


Fa molt que jugo al rol, vull ascendir!

Text amagat.
Perfecte! Tots els usuaris tenen el dret d'ascendir i d'arribar al més alt de la seva raça! Per això mateix, si vols pujar de nivell, et recomanem que passis al següent tutorial que tracta sobre els ascensos i sobre com conservar el teu càrrec
Meina l’ha editat per darrera vegada el dia: 08 des. 2015, 20:39, en total s’ha editat 2 vegades.
Imatge
Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 676
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
3
6
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 175 cops
Gràcies rebudes: 212 cops

Cinquè pas: Ascendir

Ja he participat bastant al rol i vull ascendir. Què necessito?

Text amagat.
Per ascendir només necessites haver participat un mínim en el rol i complir uns requisits mínims que t'exposam en el següent punt.


Quin són els requisits?

Text amagat.
Per ascendir necessitaràs els requisits següents:
- De ras a tinent: 30 posts de rol + esperar una setmana
- De tinent a capità: 70 posts de rol + esperar una setmana

Al següent enllaç podras veure el número de rols que portes: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1869235149


Per què aquests requisits?

Text amagat.
Els requisits existeixen per poder tractar a tots els usuaris amb el mateix patró i que tots tingueu les mateixes oportunitats per ascendir.


Com sé quins llocs vacants hi ha lliures?
Text amagat.
Ho pots consultar segons el teu equip a aquest panell: http://tadaima.cat/membres-de-cada-divisio-t343.html


Vull ocupar un d'aquests llocs vacants. Com ho faig?

Text amagat.
Has de sol·licitar-ho a l'apartat Sol·licituds d'ascens en acomplir els requisits mínims.

Una altra possibilitat és que el Líder de la teva divisió et proposi per ascendir. Aleshores tu no hauràs de fer res!! ;) Enhorabona!


Seré ascendit de seguida que ho sol·liciti?

Text amagat.
Els usuaris que sol·licitin un nou càrrec d'importància (capità o tinent) estaran en període de prova durant una setmana.


He de modificar o moure la meva fitxa de personatge?

Text amagat.
Al pujar de reng, podràs tenir més tècniques i podràs augmentar les habilitats, només hauran de modificar aquestes coses en la teva fitxa.
Meina l’ha editat per darrera vegada el dia: 08 des. 2015, 20:42, en total s’ha editat 1 vegada.
Imatge
Avatar de l’usuari
Meina
Moderador
Moderador
Dereshishishishishi!
Entrades: 676
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
3
6
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 175 cops
Gràcies rebudes: 212 cops

Sisé pas: Mantenir el càrrec

Per què m'he de cuidar de mantenir el meu càrrec?

Text amagat.
Els llocs del rol com ara Capitans o Tinents són els més sol·licitats.

De cada càrrec només n'hi ha 10 de disponibles. Per tant, es controlarà més la participació de les persones que tinguin un càrrec important al rol (entenent per important màxims responsables com líders o llocs reduïts com capitans).


Què he de fer per mantenir el meu càrrec?

Text amagat.
Simplement, participar al fòrum! És així de simple. Si vas participant mantindràs el càrrec per sempre.


Què ha de passar per què a algú li destitueixin del càrrec?

Text amagat.
Sabem que això no et passarà, però si un usuari que tingui un càrrec important al rol no es connecta mai i no escriu cap comentari en el període de 2 mesos sense donar cap explicació d'antuvi, serà destituït.


Estaré un temps sense connectar-me. Què passarà amb el meu càrrec?

Text amagat.
Si l'usuari en qüestió avisa i comunica la seva inactivitat durant un període de temps, se li guardarà el lloc amb totes les garanties.

Només es destituiran els llocs que quedin sense cobrir sense que l'usuari en doni cap excusa.


I ara què?

Text amagat.
Ara ja ho saps tot! Ja tens un càrrec important, saps com funciona el rol i segurament ja tens molts amics en aquest fòrum!

Per mantenir el teu càrrec només has d'anar participant!


Moltes gràcies!
Imatge
Bloquejat