Gin no Saji

Respon
Avatar de l’usuari
Grimmy
Porco Rosso
Porco Rosso
Judo ❀ 柔道
Repte d'anime 2020
Categoria Or
4 / 32
Entrades: 338
Membre des de: 20 ago. 2018, 20:23
Gràcies donades: 123 cops
Gràcies rebudes: 130 cops
Sexe: Home

13 gen. 2019, 19:09

Gin no Saji


Imatge

Obra: Gin no Saji (銀の匙) / Silver Spoon
Autor: Arakawa Hiromu
Gènere: Comedy, School, Slice of Life, Shonen
Estat de l'obra: En actiu
Capítols anime: 11 (Primera temporada)
Duració del capítol: Entre 23 minuts
Temporades: 2
Data: 12/7/2013 - 20/9/2013
Estudi d'animació: A1 - Pictures
Altres obres de l'autor: Fullmetal Alchemist, Arakawa Under the Bridge


Argument:

En Yuugo Hachiken és un estudiant molt treballador que cansat d'intentar complir amb les expectatives i suportar la pressió, decideix inscriure's a l'Escola Secundària Agrícola Ooezo, a l'inici d'un nou any escolar. Es tracta d’un internat situat a les afores de Hokkaido, per això ho considera com a un mitjà per escapar de l'estrès que els seus pares han provocat.
Inicialment, convençut que anava a fer-ho bé en aquesta nova vida, en Hachiken veu ràpidament que no serà tant simple quan es troba amb els seus companys de classe, individus que han estat vivint a les granges tota la seva vida i saben gairebé tot quan es tracta d'aliments, verdures i fins i tot la fisiologia del bestiar. Ja sigui despertar-se a les cinc de la matinada per una feina extenuant o per cuidar els animals de granja, en Hachiken és un complet amateur quan es tracta d'una dura vida agrícola.

Opinió personal:

Doncs bé, la veritat no sabia massa què esperar d’aquest anime, ja que tenia una bona nota però tampoc era dels que més em cridaven l’atenció. Degut al moment he vist una oportunitat per començar-lo i haig de reconèixer que m’ha agradat. Tampoc era la primera vegada que mirava un anime de caire agrícola, però aquest semblava molt més seriós.
L’autora, la mateixa que la d’una sèrie tant top com Fullmetal Alchemist, confecciona una trama completament distant de la seva altra obra. Les vivències del protagonista són divertides i la comèdia està ben introduïda, sense fer-ne abús i entreté a part de ser un material didàctic, ja que l’obra s’ambienta en la realitat, en aquest cas japonesa de Hokkaido, però que utilitza els coneixements del món aquest, coneguts arreu.

També haig de dir que m’esperava un altre tipus de trama, més enfocada als cavalls, però acostuma a passar quan només tens la informació de la imatge del cartell principal i no et llegeixes la sinopsi.
En definitiva m’ha agradat força tot i no ser el meu gènere predilecte, ja que sempre va bé variar i veure coses noves. Dintre del que s’hi podia incloure i manejar, no tinc cap queixa, és una sèrie molt diversa dins del “petit” món de possibilitats que pot semblar que té una sèrie d’aquestes característiques.

No sé si amb això ni ha prou, no és que sigui el meu fort fer resums però al tractar-se d’un slice tampoc puc comentar fets més concrets que pugui destacar, al menys en només la primera temporada.

PD: Gràcies a @Ereza per l'aportació del fansub en català. ;)
Imatge

Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 172
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
Gràcies donades: 130 cops
Gràcies rebudes: 154 cops
Sexe: Sense especificar

13 gen. 2019, 20:06

Oh, és una bona elecció, Grimmy.

Gin no Saji és una gran obra des del punt de vista informatiu. Explica d'una manera molt entenedora i dinàmica com és i s'estructura l'agricultura des del desconeixement, representat en aquest cas per en Hachiken. L'autora ha fet un treball molt important de recopilar informació i l'ha integrat molt bé a la trama, de manera que es desenvolupa alhora que ens explica coses referents a l'agricultura i ramaderia.

També m'agrada molt com contrasten els coneixements de l'escola amb els de cada estudiant que té una granja a casa seva més gran o més petita i les situacions que impliquen: econòmiques, familiars, etc. Alhora tracten també qüestions ètiques des de l'aprenentatge d'en Hachiken envers al tractament dels animals i el seu consum.

Jo trobo que dins aquesta temàtica aquest anime és únic i recomano molt la segona temporada. El manga continua més enllà, encara, però sovint està en hiatus i no avança a bon ritme.
Imatge

Respon