Hola a tots! Darrerament no he estat gaire actiu al fòrum així que he pensat en deixar-vos unes quantes fotos amb plats que he cuinat aquesta setmana i una petita explicació sobre la meva dieta.
Jo sempre he estat una persona amb un apetit voraç i poques ganes de controlar el que menjo. Per tant, des d'adolescent, he tingut un pèl de sobrepès, això de tenir una mica de panxeta, que et sobren 3 o 4 kg, tampoc res d'alarmant. Quan vaig anar al batxillerat, vaig passar per una època dureta i vaig engreixar-me 25 kg que van estar amb mi fins gairebé 4t de carrera, on vaig fer una dieta anomenada dieta "keto" i vaig perdre els 30. Vaig quedar-me massa prim i tot! Vaig aguantar amb aquest pes, que fluctuava 10 kg amunt 10 avall, és a dir, roçant l'infrapès i el sobrepès, però no excedint mai ni per dalt ni per baix.
El problema és que en arrel d'una depressió, fa poc més d'un any vaig perdre control total sobre el que menjava i vaig tornar a engreixar 30 kg. Vaig arribar a un punt on tenia l'autoestima tan trencada que només realimentava aquesta depressió. Fa poc vaig decidir tornar a fer aquesta dieta. Em va bé perquè com tinc poc control sobre el que menjo, el fet de restringir certs grups d'aliments m'ajuda a tenir uns patrons mentals sobre el que puc menjar i el que no, i si hi ha alguna cosa amb ingredients que no puc menjar, ja la descarto i tinc la voluntat més forta que no pas si decideixo fer la típica dieta "sana" de reduir greixos, porcions més petites, etc.
Aquesta dieta té punts molt bons, com que no passes gana i que pots menjar aliments molt bons. Consisteix a fer que el cos passi de fer servir carbohidrats (glucosa) com a font d'energia a cossos cetònics (greixos). És una dieta basada en menjar greixos, i direu: com pot ser que menjant greixos t'aprimis? Doncs sí! Hi ha una gran fal·làcia al voltant dels greixos, però no són pas dolents!
Això sí, és una dieta molt i molt restrictiva on t'has de comprometre a no tornar a menjar grups d'aliments amb carbohidrats durant la duració de la dieta. Si un dia t'ho saltes i et menges un tros de pastís o un entrepà, trigues 1 setmana aprox. a tornar a entrar a l'estat de la cetosi.
Deixo alguns dels plats que m'he fet i aviam que us sembla!
Això és una "Pizza no pizza": la base és de carn picada + un ou + sal i pebre + una mica de parmesà. Per sobre li poses tomàquet i ho poses al forn 30 min. Ho treus i decores per sobre com si fos una pizza. En el meu cas: xampinyons, bacon, tomàquet, formatges variats + de cabra i alfàbrega. Direu: I tot això es pot menjar en una dieta? Sí! En aquesta sí.
Pasta d'ametlla amb pollastre, bolets i bròquil a la bechamel keto. Què és? Bé, primer he fet carn picada amb una mica de ceba, sal i pebre, bròquil i bolets saltejat. Després he fet una bechamel (per un altre plat) i el que m'ha sobrat ho he afegit. És una bechamel on substitueixes la farina per algun greix tipus formatge fresc fins que espesseix. La pasta d'ametlla està feta amb farina d'ametlla. La farina d'ametlla no fa bons postres ni pastes perquè és massa gruixuda (és ametlla molta) però si s'aconsegueix trobar la raríssima i caríssima farina d'ametlla desgrassada, l'única farina apta per keto que funciona més o menys com la farina normal per la seva consistència de pols (uns 18€ els 400 grams), pots aconseguir fer un símil força convincent de la pasta. Car, difícil de trobar i complicat de fer, però val la pena si vols donar-te un "capritxo"
Un deliciós "tartar"? (no sé si cataloga com a tartar pel tipus de tall i tal, però bé) de salmó, alvocat i tomàquet d'amanida amb oli, sal, pebre, salsa de soja i una mica de picantó :)
Pebrots del "piquillo" farcits de lubina amb betxamel. El peix blanc no m'entusiasma però van quedar-me deliciosos!!!
Espero que us hagi agradat! Salut!