L'he tret d'aquesta
recepta però l'he fet com m'ha donat la gana, i hi he afegit pollastre (que per mi és el toc, però és obviable perfectament)
L'he fet dues vegades, una el 2 de juliol que és la foto principal, i una altra avui 5 d'agost que són les fotos de la recepta.
Ingredients:
- 500gr bròquil (quan el neteges es queda en 300g aprox)
- 300gr pollastre (opcional)
- 170gr bolets (nameko, botonets, mescla o el que sigui)
- 4 ous (Potser més. Avui ens ha quedat esqüet, és que no volíem posar nata)
- 1 allet, tallat petitet
- Julivert, tallat petitet
- Nou moscada (si la ralles tu fa més gust)
- Sal, pebre, farigola, pebre vermell... Per l'ou, el que volgueu.
Electrodomèstics: (si aconseguiu reduir el nombre de coses brutes, perfavor dieu-m'ho)
- Arrossera / Vaporera
- Paella
- Forn
Per començar fem el
bròquil al vapor. El tallem en arbrets (a mi m'agrada treure-li el tronc que sol quedar dur), posem dos gotets d'aigua, i engeguem l'
arrossera (si no teniu arrossera/vaporera, nidea. Si el bulliu quedarà menys gustós) (i sí, en aquell
post de maig dic que no hem fet servir mai el vapor, i en aquests últims 3 mesos ja hem amortitzat completament aquests 7 anys, de tanta verdura al vapor que hem fet).
En una paella, fem el
pollastre amb sal i oli. El podeu deixar una miqueta cru perquè després s'acabarà de fer. I serviu a un recipient per al forn.
A la mateixa paella (aprofitem per l'amor de déu) fem els
bolets amb all i julivert (molt efímerament) i servim damunt del pollastre a la font de forn.
Quan el bròquil ja estigui cuit (talleu algun tronquet amb un ganivet. Si costa és que encara és cru) el serviu al damunt.
En un bol a part batiu els
ous i saleu (ostres acabo de recordar que avui no l'he salat, ja pensava jo que hi faltava sal), afegiu la nou moscada (una mica, i rallada eh, com vegi algú posanthi la nou sencera golpe de remo), i el pebre o el que volgueu (avui hi hem afegit una mica de pimentón de la vera dolç, però tampoc s'ha notat gaire).
Poseu el recipient amb tots els ingredients al forn (prèviament pre-escalfat a 200ºC) durant 20 minuts (més o menys).
I voilà! (Efectivament, se'ns ha torrat per sobre. És que hem fet un recipient diferent a l'última vegada, i en comptes de posar-hi nata hi hem posat 4 ous, i no ha sigut suficient. També una idea seria agafar un bol gran, barrejarho tot allà, i després posar-ho a la font. O algo. Encara hem de fer proves)