Flams d'ou

Regles del fòrum
Tots els links a videos han d'anar obligatòriament a dintre d'un spoiler.
Respon
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1514
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
10
15
3
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 897 cops
Gràcies rebudes: 445 cops

Bé, després de xerrar-ne molt pel xat i demanar-vos receptes a tots, crec que estic satisfet amb com m'està quedant. Així que vos compartiré el resultat.

Faig servir 5 tassons de vidre de l'ikea, són un poc baixos així que van perfectes per això.

Ingredients:
4 ous grossos
100 grams de sucre
mig litre de llet sencera

pel caramel:
4 cullerades de sucre
2 cullerades d'aigua

Començam amb el caramel.

Compte: és super fàcil cremar-lo. Quan em va passar, vaig abocar-lo dins un pot de vidre que tenia per reciclar i vaig posar l'olla en remull. Després d'una estona, es desfà.

Llavors, poses a bullir la mescla de sucre i aigua i vas remenant fins que s'ha evaporat l'aigua (queda amb una consistència pringosa).
En algun moment començarà a tornar-se groc. Baixa el foc. A partir d'aquí, amb compte, el daures el que et sentis còmode arriscant cremar-lo (si no està massa torrat, tampoc passa res) i l'aboques al cul dels tassons.

Llavors, jo mescl els ous i el sucre primer, però llavors em fa grums d'ou en afegir la llet. Avui hi he passat el turmix i no n'ha quedat cap (hehe).
La qüestió, que reparteixes la mescla en els tassons, poses una paella grossa amb un dit-dos d'aigua al foc i la poses que quasi bulli (tenc un termòmetre: a 85ºC està bé), llavors dus la paella al fogó mitjà, amb el foc al mínim (es queda devers aquesta temperatura) i hi poses els tassons.
Tapes, esperes 45-60 minuts, NO HAN DE BULLIR, els treus i deixes refredar i dins la gelera tota la nit.

Imatge

Així surten bastant bons. Sí, no queden torradets com quedarien si els fas al forn, però eh, jo estic satisfet.

Gràcies @Ereza, @Loraninja (i a les vostres mares) xD

Ja vos he comentat la cagada del caramel.
La primera vegada els vaig fer amb llet desnatada i no van ser gaire bons, tampoc...

Imatge
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 189
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
0
1
1
Gràcies donades: 146 cops
Gràcies rebudes: 174 cops

Hola!

A mi m'agrada molt fer flams també, et deixo la meva recepta @Minatoni.

Ingredients:
1 L llet sencera
la pell d'una llimona
150 g sucre
6 ous

Preparació:
S'escalfa la llet amb la pela de llimona i el sucre, llavors es deixaten els ous i es barregen amb la llet tèbia.

Es couen al forn al bany maria a 180° durant tres quarts d'hora. Si es vol, abans s'hi posa sucre cremat als motlles.

Es deixen reposar a la nevera i ja es poden menjar.

Text amagat.
Imatge
Imatge
Busca els teus amics. Hi ha algú que t’està esperant en algun lloc de l’oceà.
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1514
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
10
15
3
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 897 cops
Gràcies rebudes: 445 cops

Uoooo pintaca!

Jo en vaig tornar a fer ahir.

@Atir dels Senders, veig que els fas al forn (i ostres, la veritat és que tenen molt bona pinta).

Jo he trobat, no sé si tenc raó o no, que els flams no han de bullir. Crec que si bullen (una vegada està al bany maria)... queden un poc agres.

Però clar, si els fiques a 180 ºC... deuen bullir, no?

Què en penses?

Té la seva gràcia que sent intolerant a la lactosa ara em posi a investigar això xD
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 189
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
0
1
1
Gràcies donades: 146 cops
Gràcies rebudes: 174 cops

Doncs @Minatoni no ho sé pas això que dius. Jo quan els faig al forn sembla que bullen perquè fan bombolletes però després no queden pas agres.

Però tot i la intolerància bé en menges no, de flams?
Imatge
Busca els teus amics. Hi ha algú que t’està esperant en algun lloc de l’oceà.
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1514
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
10
15
3
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 897 cops
Gràcies rebudes: 445 cops

Imatge

Tornem-hi!

Imatge
Atir dels Senders ha escrit: 22 abr. 2020, 22:01Doncs @Minatoni no ho sé pas això que dius. Jo quan els faig al forn sembla que bullen perquè fan bombolletes però després no queden pas agres.

Però tot i la intolerància bé en menges no, de flams?
Doncs m'he despistat i han tornat a bullir. Demà vos diré si han estat bons...

I sí, sempre he menjat iogurts i flams. No sé. Els iogurts, com que estan fermentats, tenen menys lactosa. Els flams sí que tenen més perill, no sé. Aquests són fets amb llet sense lactosa, però.

Imatge

Són ben bons, i només hi vaig posar 75 grams de sucre. La textura és un poc arenosa, però...

Imatge

Per cert, vaig decidir fer-los perquè tenia exactament 4 ous i més o manco mig litre de llet. Aquesta és la llet que ha sobrat 🤣
Imatge
Text amagat.
Imatge
Respon