El Maneki-Neko

Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2180
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 264 cops
Gràcies rebudes: 757 cops

Imatge

El Maneki-NekoSegur que tots haureu anat a una tenda xinesa i us haureu trobat amb la figureta un gat molt simpàtic que mou la pota dreta sense aturar amunt i avall. Doncs us vinc a desmuntar les teories perquè realment no és un gat xinès! Us contaré un poc més sobre aquest gat ja que avui és el dia que han triat per commemorar-lo al Japó.

El Maneki-Neko té el seu origen al Japó i la història que hi ha al darrere és, com no podia ser d'altra manera, una llegenda. Es diu que un sacerdot molt pobre vivia sol a un temple amb la seva gata. Un dia un senyor feudal de l'època es va trobar sol al mig d'una tempesta i es va refugiar a sota d'un arbre. En aquell moment va veure com un gat li feia senyes perquè s'acostés cap a ell i deixés l'arbre. L'home així ho va fer i just al moment que havia sortit d'allà sota, un raig va fulminar l'arbre per complet. El senyor feudal, molt agraït per aquest fet va donar molts diners i riqueses al temple.

En honor a aquesta gata es va crear el Maneki-Neko amb l'objectiu de portar bona sort i protecció. El temple del qual ens parla la llegenda, el Gotokuji, es troba a Tokyo i està ple d'estatuetes, figures i amulets diversos amb la figura d'aquest gat tan particular.

Si voleu veure el temple sense sortir de casa, us deixo un vídeo que espero que us agradi molt!

Avatar de l’usuari
Nafi
Moderador
Moderador
Roronoa Zoro's wife
Entrades: 694
Membre des de: 30 juny 2015, 21:27
0
1
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 112 cops
Gràcies rebudes: 264 cops

M'encanten els gats que mouen la poteta, sempre em moro d'amor quan en veig un a un bazas o un restaurant. Mai havia sentit la llegenda lo únic que sabia era que porten sort i depén del color (blanc, daurat,... no se si n'hi han més) porta sort en unes coses o en altres (amor, diners,...). No negaré que m'encantaria formar un exèrcit de gatets que mouen el braç i no ho descarto quan sigui rica.
Per curiositat he buscat lo dels colors i la fortuna que porta i segons Wikipedia la relació és aquesta:
- Tricolor (blanc, negre i taronja): tradicionalment és el gat que més sort porta, i es diu que porta fortuna als viatjers. Com a curiositat, aquest tipus de tricolor es diu Calicó.
- Verd: atrau la salut i segureta en la llar y els bons resultats en els estudis (n'hi hauriem de regalar un al Samael).
- Blanc: puresa, coses bones per venir.
- Plata o daurat: sort en els negocis.
- Blau: cumplir els somnis.
- Vermell: éxit en l'amor i/o espanta lo dolent.
- Groc: economia.
- Negre: evita la mala sort i augmenta la felicitat.
- Rosa: triar a la persona amb qui casar-se.
A més si saluda amb la pota dreta porta prosperitat i diners, si saluda amb la pota esquerra atreu visites i si saluda amb ambdues potes portegeix la llar o el negoci.
Finalment us presento el meu estimat neko adquirit al meu xino de confiança i primer del meu futur exèrcit de Maneki-Nekos
Text amagat.
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2180
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 264 cops
Gràcies rebudes: 757 cops

Uooooooooooooooooooooooooh, com mola Nafi! Això dels colors no ho sabia, que gran!! :lloa:

Jo em pensava que el normal era el blanc, com el que tenen al temple i que això dels gats daurats era un invent dels xinos perquè quan més purpurina portés, més autèntic i millor!

Al Japó en vàrem comprar dos en un pack per fer un regal, els dos de color blanc (o platejat per això dels colors que has posat) i ens pensàvem que eren els dos iguals (això que amb les presses ni et fixes) però després en ser a casa vàrem veure que es diferenciaven per detallets i, sobretot, pel kanji que portaven escrit a la tableta.

El Minato ho va buscar i va trobar que també depenent del kanji que portin escrit et porten sort en el mateix àmbit però serveixen per coses diferents, per exemple, els que nosaltres vàrem comprar eren els dos blancs i un era per atreure els clients i l'altre era per atreure diners. Més o menys el gat servia pel mateix però cadascú feia la seva cosa complementària.

Jo en vull un de vermell, que allunyi la gent creepy de mi!
Respon