Conceptes otakus

Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2180
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 264 cops
Gràcies rebudes: 757 cops

Feia comptes deixar aquest post per molt més endavant però he trobat una joia televisiva gràcies a Cuatro i he pensat que estava bé que en parléssim un poquet i saber què en penseu.

El concepte d'otakuImatge

Un otaku és una persona a la qual li agrada el món de la cultura japonesa, específicament se sol fer servir per designar les persones que són fanàtiques (fans, que no obsessionats) del manga i de l'anime.

La paraula otaku prové del japonès お (o, una partícula honorífica) + 宅 (taku, casa). Si us sóc sincera, no acabo de saber d'on prové el terme: segons la meva professora de japonès va començar a fer-se servir entre els obsessionats amb l'ordinador i que poc a poc va passar al món del manganime. Tot i que diuen que al Japó té connotacions més aviat negatives, per aquí sempre s'havia fet servir com a terme positiu, tot i que darrerament també l'he estat escoltant amb connotacions negatives i he sentit el terme "Akiba-kei" com a substitut de la paraula otaku.
Per desgràcia ara tot aquest món està de moda i ha sorgit molt de weebo pel món.

El concepte de weebo


Imatge


Fins fa poc desconeixia aquest terme, jo els hi deia posers, l'Arnau/croqueta-man em va ensenyar aquesta paraula.
Els weebos són persones obsessionades amb el món de la cultura japonesa, el manga i l'anime i que exageren i sobreactuen la seva afició, duent-la a l'extrem, reclamant l'atenció amb els seus actes com vestint a la japonesa, fent servir paraules japoneses en la vida quotidiana i que no tenen altre tema de conversa que el Japó o el manga i l'anime.
I aquí és on volia arribar! Us presento aquests videos del programa "First dates" on tenim la Saku que a més de dur una imatge de lolita i orelletes de gatet, es presenta en japonès i vol una novia kawaii!!

Mireu els dos videos, per favor, que no tenen desperdici: http://www.cuatro.com/firstdates/progra ... 80147.html i també aquest que és molt bo!! http://www.cuatro.com/firstdates/progra ... 80150.htmlVosaltres què en penseu? Us considereu otakus o no? Creieu que el terme otaku és despectiu? Havíeu vist més programes com aquest de Cuatro? Coneixeu weebos? Comenteu!!
Avatar de l’usuari
Skuld
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 351
Membre des de: 08 des. 2015, 23:56
0
1
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 23 cops
Gràcies rebudes: 104 cops

En un principi sí que feia servir la paraula "otaku", fins que tots aquells que es fan tan els entesos i són tan tiquismiquis no poden acceptar que a occident en fem un ús diferent. Per favor, no se m'acudiria mai dir que sóc otaku a Japó!! El feia servir més que res perquè és més senzill i ràpid de dir que no pas "fan de l'anime i el manga", queda cutre i és massa llarg. El que trobo a faltar realment és que hi hagi un concepte per a designar aquest col·lectiu i que per una vegada no sigui un concepte despectiu, ja que Akiba-kei si m'apures té una connotació encara més negativa. En fi, que el faig servir amb aquelles persones que sé que són prou obertes com per no discutir-m'ho, però per Internet vigila perquè segur que hi haurà l'espavilat que et recitarà la definició oficial que ja sabem tots. A veure, l'origen de la paraula és pejoratiu, però el temps passa, la societat canvia i les connotacions són diferents d'una cultura a una altra. Jo sempre m'hi he referit com a terme neutre, simplement defineix una afició, però basant-me en els orígens de com va sorgir la pròpia paraula llavors hauria de dir que és despectiu. Em considero otaku? Depenent de què vulguis denominar amb aquest terme; com ja he dit jo el faig servir en comptes de "persona a qui li agrada el manga i l'anime" (que és llarg amb ganes) i en aquest cas sí que m'hi considero.

Per mi els posers són els que es fan entesos de la temàtica "anime" però que en realitat no són aficionats reals, sinó que és més "casual" i sobretot que no miren res més que sèries mainstream (corregiu-me si estic equivocada perquè tampoc és que estigui massa familiaritzada amb el concepte). Pel que fa els weebos... si otaku és pejoratiu això ja és un insult directament, tot i que hi ha gent, com aquí la noia present, que bé s'ho mereix. Si m'ho diuen a mi realment em sentiré insultada XDD D'aquesta gent per sort no en conec, perquè realment em faria força vergonya anar a segons quins llocs, no perquè no puguin expressar-se com són, sinó que hi ha llocs i situacions en què no es poden fer certes coses. Durant una convenció o espais destinats em sembla adequat, però en la teva vida diària?? Potser s'haurien de replantejar com ho viuen perquè massa normal no ho trobo, però tampoc ho jutjaré, cadascú pot fer el que vulgui. A la noia aquesta li podria passar el vestit de lolita ja que tenint en compte la situació és força moderat (a més que confesso que m'encanta l'estètica tot i que el seu vestit no m'agradi gaire, dista molt d'una lolita de debò), però les orelles de gat em semblaven fora de lloc i a més ni tan sols eren "kawaii". Jo en tot cas només faig servir paraules en japonès, si és que ho faig, amb persones dels meus cercles que també estiguin en el "mundillo", però lluny de fer res comparat amb el que es veu als vídeos. Vaig voler fer un intent de mirar el programa de Cuatro perquè el descojone estava assegurat, però de veritat que em va fer passar vergonya XD
Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Enchilada cosmopolita
Entrades: 2180
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
1
3
0
Pronom: Femení
Gràcies donades: 264 cops
Gràcies rebudes: 757 cops

Imatge

Avui, dia 25 de maig és el dia de l'orgull friki! Es celebra aquest dia en commemoració a l'estrena de la primera pel·lícula d'Star Wars i... per què no? Per què els frikis no podem tenir un dia també?

Vosaltres què en penseu? Us agrada el dia de l'orgull friki o considereu que friki és un concepte molt ampli o que, fins i tot pot ser despectiu??
Avatar de l’usuari
Bank
Calcifer
Calcifer
Banana :3
Entrades: 573
Membre des de: 15 ago. 2015, 22:18
0
1
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 131 cops
Gràcies rebudes: 101 cops

Buah, jo certament sabia que hi ha un dia de l'orgull friki però mai l'havia "celebrat", ni sabia que queia en 25 de maig ni que era per la primera peli de Star Wars (jo pensava que el dia de Star Wars era el 4 de maig (may the fourth be with you e.e)) ahhahahaha

Suposo que alguns ho viuen més intensament que d'altres, jo personalment com he dit no faig res especial. En quant al terme friki, doncs també depèn de la gent, jo personalment no ho trobo com a res dolent sino com a un concepte molt ampli, almenys aquí. Un friki pot ser amant de l'anime, de les pelis, dels llibres, de la informàtica... i depèn de com un es pren aquest hobby s'ho pot prendre bé o malament.
En canvi si en anglès algú diu "you are a freak" crec que si és despectiu xDDDD

No ho se, en tot cas, bon dia de l'orgull friki +1 !
Imatge
Respon