[Anime K3] Cowboy Bebop

Respon
Avatar de l’usuari
robguerrero
Porco Rosso
Porco Rosso
Absolute Zero-San
Entrades: 316
Membre des de: 29 jul. 2016, 23:16
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 92 cops
Gràcies rebudes: 82 cops

Imatge

Nom Original: Cowboy Bebop (カウボーイビバップ , Kaubōi Bibappu?)
Autor: Dirigida per Shinichiro Watanabe, escrita per Keiko Nobumoto
Gènere: Western espacial, Neo-noir, Acció, Ciència Ficció
Estudi: Sunrise
Capítols: 26 capítols (sessions) traduïts al català, més una pel·lícula de 110 minuts.
Any: 3 d'abril de 1998 – 23 d'abril de 1999 (Japó)/ 22 de novembre de 2001 fins al 26 de desembre de 2001 (Catalunya) K3, re-emissió en el període del 3XL.cat.
Informació addicional

Manga: S’han editat 2 series manga:
Cowboy Bebop: Shooting Star: És una reinterpretació de l’anime, consta de dos toms.
Cowboy Bebop: A New Story: Més endavant, va sortir una altra sèrie manga que era derivada de la sèrie anime, de tres volums. Van ser treballs originals de Hajime Yatate il·lustrats per Yutaka Nanten.

Seiyus/dobladors principals:


Spike Spiegel KÔICHI YAMADERA JOSEP MARIA MAS
Jet Black UNSHÔ ISHIZUKA RAMON PUIG
MEGUMI HAYASHIBARA MAR ROCA
Faye Valentine Edi AOI TADA ANNA ORRA
Julia GARA TAKASHIMA VICTÒRIA PAGÈS
Vicious NORIO WAKAMOTO ENRIC ISASI-ISASMENDI

Ambientació

Cowboy Bebop és una sèrie de temàtica futurista, on diferents planetes, satèl·lits naturals i fins i tot asteroides del Sistema Solar estan habitats pels humans (com per exemple Mart, Venus, o Ganimedes (satèl·lit)), i on la Terra, degut a un accident tecnològic a la Lluna (relacionat amb els portals hiperespacials per viatjar més ràpid pel Sistema Solar), està pràcticament deshabitada per la contínua inseguretat que suposa patir la caiguda de fragments lunars a la superfície terrestre, anys després de l'accident. En aquest accident, gran quantitat de la població humana va morir, i dels 6 mil milions d'éssers humans del 2020 (moment de la catàstrofe), passa a haver-hi només mil tres-cents milions l'any 2071 (època on es desenvolupa la història de la sèrie), convertint l'accident del portal en el desastre més gran conegut mai per la humanitat.
Degut a l'alt nivell de crims que viu la població humana en aquesta època d'inseguretat, es restauren els sistemes de recompenses propis del vell "Far West" americà. Així doncs, les autoritats encoratgen a caçarecompenses perquè detinguin vius els malfactors, i els entreguin a la justícia per cobrar la recompensa que pesa sobre els seus caps. La recompensa només es podrà cobrar si els delinqüents entregats estan vius i no morts.

Sinopsi


La sèrie gira entorn de cinc personatges, Spike Spiegel, Jet Black, Faye Valentine, Edo i el gos Ein. Malgrat que a l'inici de la sèrie només apareixen Spike i Jet com a personatges principals, ben aviat la resta de la tripulació de la "Bebop" (la nau on viuen i viatgen) farà la seva aparició.
La sèrie compta amb un argument principal que dóna voltes sobre la relació de Spike amb un antic amor anomenat Giulia (o Julia, a la versió original,) i amb l'enemistat que l'enfronta a un personatge sanguinari, anomenat Bishas (Vicious a la versió original), que havia estat company de Spike quan aquest treballa per un grup mafiós en el passat.
Tot i que la sèrie recupera de tant en tant aquest argument principal, que és "l'espina dorsal" de Cowboy Bebop, s'ha de tenir en compte que dels 26 episodis de la producció, amb prou feines 5 o 6 tracten aquesta trama principal, i que la resta d'episodis es basen en capítols dedicats a la resta de la tripulació de la nau, o bé en aventures secundàries dels personatges de la sèrie, normalment basades a aconseguir detenir un determinat individu sobre els quals pesa una recompensa (amb resultats més o menys afortunats, depenent de cada cas).

BSO

Cowboy Bebop disposa d'una de les millors bandes sonores originals que mai ha tingut una producció d'anime. La compositora d'aquesta BSO és Yoko Kanno i el seu grup "The Seatbelts", creat per l'ocasió. Les seves composicions van des del Jazz i també del Blues més clàssic, fins a la barreja d'aquests estils amb la música electrònica. També hi ha composicions de Rock, Pop i fins i tot de Heavy Metal. S'ha de dir, que a part de la producció musical de Yoko Kanno i "The Seatbealts", la sèrie fins i tot compta amb temes de música clàssica tan famosos com "El vals de les flors", del conegut compositor rus Txaikovski.
Els episodis es diuen "sessions", cadascun dels quals segueix un tema musical diferent, i els títols dels episodis són agafats d'àlbums coneguts o de noms de cançons conegudes (com per exemple "Sympathy for the Devil", "Bohemian Rhapsody", "Honky Tonk Women", "My Funny Valentine") o fer ús d'un nom de gènere musical ("Mushroom Samba", "Heavy Metal Queen").
S'han arribat a publicar tres àlbums recollint la banda sonora de la sèrie Cowboy Bebop: Cowboy Bebop, No Disc i Blue, hi ha un mini-album anomenat Vitaminless i una col·lecció de "grans èxits" TANK! The! Best. També s'ha publicat un àlbum amb cançons i músiques de la sèrie remesclades: Music for Freelance. La pel·lícula compta amb un àlbum propi, anomenat Future Blues. Cowboy Bebop va ser triat per IGN el 2006 per tenir la major banda sonora d'un anime.


Openings & Endings

Dintre de la gran banda sonora que conte l'anime el seu opening i ending són potser una de les seves peçes insignia. Tant l'opening com l'ending són perfectament reconeixibles per tot aficionat a l'anime, fins al punt d'esdevenir peçes de culte.


Opening anime: Tank per The Seatbelts


Versió full

Ending anime: The real folk blues per The Seatbelts feat Mai Yamane

Versió full:

Bonus Track versió catalana


Valoració

És de sobres conegut per la comunitat anime que els anys 90 varen representar l'eclosió fulgurant del fenomen manga i anime que coneixem al nostre país com a la resta del món. Series com Evangelion, Slam Dunk, Ranma 1/2 o la sobradament coneguda Bola de Drac varen veure la llum en aquells anys i desembarcaren a les nostres cases amb més o menys fortuna. Algunes varen tenir un temps de vida més llarg però d'altres per la seva brevetat i qualitat varen esdevenir ràpidament animes de "culte" Aquest és el cas de Cowboy Bebop, una serie que tot i un inici dubitatiu es va convertir en un enorme èxit fora del Japó, les raons són diverses, però una de les més clares en la meva opinió és la seva excel·lent posada en escena. Cowboy Bebop és una serie que sap intercalar amb coherència escenes d'acció amb escenes còmiques.
Els personatges fan la resta, amb una dosi més o menys gran de carisma però amb un comportament real, amb els seus problemes i fantasmes del passat que no poden o no els deixen de perseguir. És precisament aquest passat el que marca el desenvolupament de la serie i cap altre, precipitant un final apoteòsic, com brillant.

LA MEVA NOTA

La meva nota és 10 i la vostra?
Imatge
La vida no consiste en esperar a que pase la tormenta, si no en aprender a bailar bajo la lluvia. Touka Kirishima
Respon