20th century boys

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Akime
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Entrades: 34
Membre des de: 28 abr. 2021, 18:04
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 33 cops
Gràcies rebudes: 26 cops

20th century boys


Imatge

Informació


Títol original: Nijusseiki Shōnen
Autor: Naoki Urasawa
Gènere: ciència ficció, futurista, thriller, seinen
Any: 1999-2006
Editorial: Shōgakukan (Japó), Planeta Comic (Espanya)
Volums: 11 + 1 (edició Planeta, 2017)

Sinopsi


En Kenji és dependent a la botiga 24 hores de la seva família. Viu amb la seva mare, una dona molt rondinaire, i la Kanna, la bebè de la seva germana desapareguda, de la qual se n'ha de fer càrrec. La mort en circumstàncies sospitoses d'un amic de la seva infància, en Donkey, fa que en Kenji comenci a investigar la figura de l'Amic, un nou líder polític-religiós d'una secta que a poc a poc s'està fent notar a l'esfera pública amb conseqüències devastadores. Aviat, en Kenji s'adona que l'ideari de l'Amic, així com el seu símbol, estan basats en les històries que s'inventava amb la seva colla quan era petit. Davant d'aquesta situació, reuneix els seus amics de la infància amb un únic objectiu: salvar el món de la destrucció a mans de l'Amic!


Opinió personal


Finalment he pogut començar aquesta meravella i estic totalment encantada amb el que he llegit fins ara. Porto 4 volums llegits, gairebé devorats, en molt pocs dies i si en tingués més comprats crec que no hagués parat.

Em flipa la manera de barrejar coses sobrenaturals amb trames polítiques i conspiracions sectàries que té l'autor, més tot el concepte de memòria, record i nostàlgia de la infància que travessa la història. Trobo que és una ucronia molt ben construïda: els elements històrics que apareixen, com els escenaris o la menció a fets i productes culturals reals (cançons, altres mangas, etc.) t'ajuden a ubicar-te tota l'estona, però d'una manera que sempre serveix per reforçar la història i donar-li la volta.

Feia molt que volia llegir-lo i estic realment contenta. Si segueix tan bé, quan acabi atacaré Monster 99% segur <3

I vosaltres, que l'heu llegit? O vau mirar les pel·lícules i ho vau deixar estar?
Respon