The Legend of Heroes - sèrie Trails

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 297
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
1
3
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 229 cops
Gràcies rebudes: 200 cops

Hola, hola!
Avui us porto una de les meves grans passions. La Saga Trails.
Es tracta d'una sèrie de jocs que van agrupats en sagues i tots estan connectats d'una manera o altra. A cada saga canvien els protagonistes i el lloc però tot passa en el mateix continent i tenen una història compartida (spoilers).

El combat

Com que es tracta d'un JRPG, és un joc que va amb combats per torns, tot i que amb unes petites diferències. (I hi ha mecàniques que canvien a cada joc)
Quan entres en combat el primer que veus és el camp de batalla, els retrats dels personatges i al costat esquerre el torn dels enemics i els diferents bonus. Què són els bonus? Cada torn hi ha assignat un bonus i un personatge. Els bonus poden ser PV+50, PM+50, atac crític, etc. L'estratègia és que amb els teus personatges calculis quan atacar i quan no. Existeix una mecànica que es diu delay que pots fer que els enemics triguin més a atacar i llavors endur-te tu el bonus. Els personatges segons l'arma poden atacar amb un rang en concret. Normalment espases a un quadrat (o cercle depèn del joc) i armes com mini canons poden atacar a més d'un enemic. Tots els personatges incloent els enemics es poden moure pel camp de batalla, per tant, sobretot als bosses, cal fer-se una estratègia perquè normalment apunten on hi ha tots els personatges agrupats.
Com en molts altres jocs també pots fugir, fer servir objectes i tens una mena de tècniques que s'anomenen crafts que gasten punts tècnics. (També hi ha els crafts definitius que gasten de 100 a 200 punts tècnics. Com més en gastis, més forts)
Imatge

Imatge

Parlem de la màgia. En aquest joc no se'n diu així. En aquest món la tecnologia es va desenvolupar d'una manera diferent a la nostra i hi ha uns aparells que es diuen "orbments" que es fan servir per tot. Aquests aparells funcionen gràcies a l'energia dels quarsos que se'ls posa (els quarsos estan fets de sepith) Els nostres protagonistes fan servir un orbment especial de combat i que combinant diferents d'aquests quarsos fan que puguin accedir a les arts (aka màgia). Segons la combinació dels quarsos que vénen amb diferents colors es poden obtenir diferents arts i de potència diferent. (aquesta mecànica canvia a partir de la tercera saga perquè s'implementen els quarsos d'arts i llavors es perd la mecànica de la combinació) A cada joc hi ha diferents models d'Orbments que tenen més capacitat de quarsos o el Quars Mestre o possibilitat d'augmentar de nivell les ranures.
Imatge (Orbment de combat de primera generació)

Imatge (ARCUS [Orbment més modern])

El joc en general

Es tracta d'uns jocs que s'enfoquen molt amb el diàleg i la història. Als jocs hi ha persones i tota mena de llibres que t'expliquen què hi passa al món (fins i tot un periòdic a cada capítol. A això hi anem després). Normalment després de cada missió o petit esdeveniment del joc els diàlegs dels personatges canvien dràsticament. Als qui us agrada llegir us en fareu un fart. Per aquesta raó, en aquest joc és molt fàcil perdre coses (els missables). A vegades després d'un esdeveniment important o abans d'una missió important el personatge pot anar fent missions secundàries i si no parla amb tothom, es pot perdre missions opcionals o una sèrie de llibres importants que serveixen per accedir a l'arma final del joc. A cada joc existeix una mecànica de punts segons les decisions que fas en les missions, si les fas totes, parles amb algú en concret en el moment indicat... I segons els vas aconseguint vas pujant de rang i reps recompenses diferents. La guia és la teva amiga si vols completar el joc 100%. Com en molts jocs japonesos hi ha activitats secundàries com cuinar plats, la pesca i altres minijocs que van canviant.
Imatge (En Rean pescant)
Imatge (receptes de cuina)
Imatge (el periòdic)


Dit tot això, aquí la llista de jocs amb l'ordre recomanat per jugar-hi:

LIBERL SAGA

TRAILS IN THE SKY FC (Any 1202 del calendari zemurià)

Disponible per PC, PSP, PSVITA, PS3
Imatge
Els nostres protagonistes són l'Estelle Bright i el seu germà adoptiu en Joshua. Aquests germans viuen al Regne de Liberl. En aquest joc podrem veure com tots dos s'uneixen als Bracers. Una organització que es troba a tots els països que vetlla per la seguretat de la gent i fa diferents tasques per ajudar-la. Per existir, aquesta organització té una norma. No pot interferir en el govern dels diferents països perquè hi podria haver conflictes internacionals. Durant el joc, els protagonistes fan un viatge per les diferents ciutats del regne per convertir-se en Bracers senior però durant el camí descobreixen l'existència d'un Orbment negre misteriós i que hi ha una organització igual de misteriosa que està interferint en el país.

TRAILS IN THE SKY SC (1202-1203)

Disponible per PC, PSP, PSVITA, PS3
Imatge
Aquest joc continua just on ho va deixar l'anterior. Després del final sobtat de l'anterior l'Estelle decideix que s'ha d'entrenar per ser una Bracer més forta i novament recorre el regne per recuperar el que ha perdut i desbaratar els plans de l'Organització que amenaça d'ocupar el regne i deixar-lo sense energia.

TRAILS IN THE SKY THE THIRD (1203)

Disponible per PC, PSP, PSVITA, PS3
Imatge
Aquest joc passa uns mesos després que l'anterior i canviem de protagonista. En Kevin (personatge que ja havíem vist en els lliuraments anteriors com a secundari) i la Ries fent la seva tasca com a membres dels Gralsritter (organització de l'església) es troben amb un artefacte misteriós que els transporta a un món paral·lel anomenat "Phantasma". Resulta que en aquest món hi estan atrapats la resta dels seus companys i conté una sèrie de portes que expliquen diferents històries dels diferents personatges (es tracta del joc més curt del tres si comptem que aquestes portes són opcionals). Entre tots han d'aconseguir sortir de Phantasma i tornar al món real.

CROSSBELL SAGA

(Alerta: La Saga Crossbell encara no està traduïda a l'anglès. Els jocs traduïts sortiran entre el 2022 i el 2023. Per ara, hi ha diversos patches per internet com a solució.)

TRAILS FROM ZERO (1204)

Estarà disponible per PC, PS4 i Nintendo Switch la tardor del 2022 en anglès. (Existeix una traducció fan per internet que l'empresa oficial agafarà com a base)
Imatge
Aquest joc segueix en Lloyd Bannings i els seus companys de la Secció de Suport Especial de la policia a l'estat semiindependent de Crossbell. Els protagonistes, igual que els Bracers, ajuden la gent fent tasques diverses però a causa d'un esdeveniment passat, la policia no és ben vista i hi ha una rivalitat amb els bracers. Al cap d'un temps els personatges arriben a una subhasta que la porta la màfia i hi troben una cosa inesperada. A partir d'aquest moment la història comença a córrer. L'Estelle i en Joshua apareixen al joc en algunes ocasions com a personatges secundaris, viatjant pel continent per trobar allò que busquen.

TRAILS TO AZURE (1204)

Sortirà el 2023 en anglès. (Existeix una traducció fan per internet que l'empresa oficial agafarà com a base)
Imatge
Nota: Molta gent recomana jugar abans al Trails of Cold Steel I perquè hi ha alguns fets que connecten els dos jocs que són importants però realment no importa tant.
Després dels esdeveniments del primer joc, la Secció de Suport Especial s'ha dissolt temporalment i en Lloyd i la Noel investiguen el culte secret de l'enemic. Ben aviat els personatges es tornen a ajuntar i han de combatre contra l'Organització secreta, els Jaegers i altres enemics inesperats.

EREBONIA SAGA

TRAILS OF COLD STEEL (1204)

Disponible per PC, PSVITA, PS3, PS4
Imatge
Aquest cop ens posem en la pell d'en Rean Schwarzer que viu a l'Imperi d'Erebonia. És un noi que s'ha apuntat a l'Acadèmia Militar de Thors perquè no sap quin camí seguir a la vida. Ben aviat s'adona que té un uniforme diferent de la majoria d'estudiants i descobreix que l'han posat a la Classe VII. Una classe conformada de nobles i plebeus. Com a classe especial, els alumnes hauran de fer diverses excursions de caire militar a diferents destinacions i alhora hauran d'aturar una organització terrorista que amenaça de matar el Canceller o que l'Imperi apunta Crossbell com a objectiu.

TRAILS OF COLD STEEL II (1204-1205)

Disponible per PC, PSVITA, PS3, PS4
Imatge
La història continua on ho va deixar l'anterior joc. En Rean s'haurà de retrobar amb els seus antics companys que resisteixen contra la facció dels Nobles que controla Heimdallr, la capital i la major part de l'imperi. També hauran d'aturar els plans de l'Organització un cop més.

TRAILS OF COLD STEEL III (1206)

Disponible per PC, PS4, Nintendo Switch
Imatge
Ha passat un temps i en Rean ja s'ha graduat. Ha decidit convertir-se en mestre de la nova sub acadèmia militar de Thors. En Rean es farà càrrec de la nova classe VII i combatrà contra els nous i vells perills que amenacen l'imperi.

TRAILS OF COLD STEEL IV (1206)

Disponible per PC, PS4, Nintendo Switch
Imatge
El joc continua on ho deixa l'anterior i la nova classe VII tindrà com a objectiu rescatar en Rean a mans dels dolents i posar fi d'una vegada per totes al conflicte dels Cavallers Divins i la maledicció de l'imperi.

TRAILS INTO REVERIE (1207)

Sortirà a la venda el 2023 en anglès.
Imatge
El joc té llocs cinc mesos després de l'anterior. Els membres de la SSS miraran de reclamar la independència de Crossbell, però són interromputs per en Rufus Albarea, l'antic governador general. Tant la SSS, els alumnes de Thors com un grup misteriós liderat per en "C", provaran d'aturar-lo.

CALVARD SAGA

KURO NO KISEKI (1208)

No se sap la data internacional de llançament en anglès.
Imatge
Aquest cop el joc se situa a Calvard i dóna inici a la segona part de tota la sèrie. Gràcies a les reparacions de la guerra, l'estat de Calvard experimenta un creixement econòmic sense precedents mentre s'enfronta contínuament als disturbis públics causats per la immigració i les reformes radicals del nou president. En un racó d'Edith, un jove que treballa com a Spriggan, en Van Arkride, rep una feina peculiar que acabarà afectant tota la República.

KURO NO KISEKI II - Crimson Sin (1208)

No se sap la data internacional de llançament en anglès.
Imatge
El joc encara no ha sortit al Japó, així que no en sabem gaire més informació. Només la data: tardor del 2022.

Altra informació:

De la Saga de Liberl i de Crossbell existeixen versions millorades que tenen Evolution al darrere del nom. Només van sortir per PSP però existeixen patches per l'ordinador. També hi ha patches per posar les veus en japonès a les versions normals. (originalment només hi ha veus als combats i la versió evolution les afegeix a moltes escenes)

Us deixo la wiki del joc amb molta informació complementària: https://kiseki.fandom.com/wiki/Main_Page
I també la pàgina de la viquipèdia en català creada per servidor a partir de la versió en japonès: https://ca.wikipedia.org/wiki/Trails_(s ... videojocs)
Lluis_Cat l’ha editat per darrera vegada el dia: 04 gen. 2022, 17:01, en total s’ha editat 5 vegades.

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Avatar de l’usuari
taka
Porco Rosso
Porco Rosso
Nya!
Entrades: 127
Membre des de: 15 gen. 2021, 23:43
3
6
2
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 127 cops
Gràcies rebudes: 53 cops

Holaa Lluíss!!
Primer de tot agrair-te per aquesta recomanació, només he tingut el plaer de jugar al primer capítol del Trails in the Sky, però és un joc increïble des del punt de vista de la construcció dels personatges i de l'immersiu que es torna el joc. Al principi d'aquest joc, se'm va fer la història increïblement interessant, i si bé és cert que cap al final es torna una mica predictible en alguns punts, la seva gran cohesió interna és admirable. I, tot i que he dit que cap al final es pot tornar un xic predictible, el final no ho és en absolut. En absolut :urahara:

Les mecàniques de combat han estat extensament explicades pel nostre company Lluís. Cal destacar que la freqüència dels combats és molt agradable, i la corba de dificultat no requereix un farmeig excessiu.
Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 297
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
1
3
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 229 cops
Gràcies rebudes: 200 cops

He actualitzat el fil amb nova informació. El més important és l'anunci que la saga Crossbell arribarà a occident de manera oficial entre el 2022 i el 2023; que Trails into Reverie sortirà el 2023 i que al Japó ja van per la saga de Calvard i aquesta tardor treuran el segon joc d'aquesta saga.

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 297
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
1
3
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 229 cops
Gràcies rebudes: 200 cops

Doncs l'altre dia van anunciar que farien un anime de la saga Cold Steel. Es tracta d'una història inèdita que passa al principat de North Ambria, entre el Trails of Cold Steel II i el III (per aquesta raó, si algú té pensat jugar als jocs i no vol spoilers, no recomano que mirin aquest anime. Tanmateix, vull pensar que serà un anime bo per tothom). No mentiré si el que tinc més ganes de veure és en Rean i altres personatges que ja han sortit a la saga animats... Creuo dits!

Us deixo el tràiler subtitulat en anglès (a més, el vídeo inclou també captures de la pàgina web i els personatges)

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Avatar de l’usuari
taka
Porco Rosso
Porco Rosso
Nya!
Entrades: 127
Membre des de: 15 gen. 2021, 23:43
3
6
2
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 127 cops
Gràcies rebudes: 53 cops

Yay un altre anime! Ara ja falta poc perquè surti aquell que van anunciar fa cosa d'un any, oi? (o ja ha sortit?)
Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 297
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
1
3
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 229 cops
Gràcies rebudes: 200 cops

taka ha escrit: 24 oct. 2022, 19:14 Yay un altre anime! Ara ja falta poc perquè surti aquell que van anunciar fa cosa d'un any, oi? (o ja ha sortit?)
El que van anunciar fa cosa d'un any és aquest. Encara no l'estrenen ;_;

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Respon