Kaji Manga - Editorial de Manga en català!

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 257
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
3
6
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 217 cops
Gràcies rebudes: 175 cops

Avui amb motiu del Saló del Còmic, el grup Enciclopèdia en col·laboració amb Arechi i Yermo Ediciones, han anunciat una editorial de manga que publicarà exclusivament en català.Sembla que la seva intenció és publicar 60-70 volums a l'any, de sèries que ja tenen versió en castellà i que no s'han emès mai per la televisió catalana. Pel que sembla, el primer títol que volen publicar és un shojo i la primera novetat arribarà a la tardor.

Què en penseu? Jo estic emocionadíssim. Estic a l'espera de veure com evoluciona això. :D

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Avatar de l’usuari
CriB
Sense cara
Sense cara
Tadaima!
Entrades: 8
Membre des de: 29 març 2022, 14:50
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 10 cops
Gràcies rebudes: 9 cops

Una gran notícia! Quina alegria!

Tot assenyala que estem a les portes de viure una època daurada del manga en català. Si bé aquests darrers anys s'ha dilucidat un cert ressorgir amb publicacions en compte gotes, una línia en la qual s'hi ha sumat recentment Planeta, i de la que tot apunta que aviat també hi pujarà al carro Norma, l'existència d'una editorial així és necessària per impulsar i normalitzar el manga en català.

La història ens posa de relleu que les grans editorials no es mullen gaire pel català. Planeta, ha publicat diversos títols al llarg de la seva història, i tan sols n'ha aconseguit acabar un: 'Bola de Drac'. La resta, tots, han estat cancel·lats. L'únic que va aconseguir fer algunes passes va ser Glénat; si no hagués sigut per la seva existència, de ben segur molts no haguéssim tocat mai un manga en català... i, per tant, normalitzar-lo.

Tant de bo l'època actual, en què el confinament ha multiplicat el nombre de consumidors de manga i anime a arreu, siguin un punt a favor perquè aquesta nova editorial, igual que Glénat en el seu dia, torni a apostar de manera decidida, valenta i compromesa per la nostra llengua. Esperem que, aquesta vegada, per molts i molts anys.
Respon