Intent de Gyozas

Respon
Avatar de l’usuari
Josep Navarro Bes
Esperits del bosc
Esperits del bosc
Siguem amics si podem!
Entrades: 57
Membre des de: 10 gen. 2021, 23:09
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 23 cops
Gràcies rebudes: 42 cops

Imatge

Avui, juntament en la paella dels diumenges, ma mare i jo ens hem animat a fer giozas de gamba. Ens han sortit en forma d'empanadilla, però ho hem fet al vapor a la paella. El problema ha estat que ens ha quedat la massa massa dobla, lo de dintre estava bo però n'hi havia poc. A més no teníem soja perquè a mons pares els fa mania. Aquesta nit potser repetirem en lo que ens ha sobrat i ho farem millor, més primes. Animeu-vos a fer receptes diferents que podeu trobar fàcilment a Youtube!
Josep
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 1905
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
3
6
0
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 1405 cops
Gràcies rebudes: 693 cops

Tenen molt bona pinta, @Josep Navarro Bes!

Posa la recepta que has seguit, si vols!

Nosaltres ahir també en vam menjar, justament, però de les congelades del super oriental i he de dir que, tot i que es nota que les teves han estat tancades amb amor*, tenen molt, molt bona pinta!

* jo ho faria pitjor xD

Sí, la pasta ha de ser molt prima, si no, et queden més tipus nikuman. Si no t'acaba de sortir, als supers orientals també venen els discs de pasta preparats (però no compris la "masa de empanadillas" dels supermercats occidentals, és una pasta totalment diferent).

Nosaltres, en comptes de fer-les al vapor, les feim a la paella. Na @UkiHana et contarà com les fa ;)

Per acabar, si no vau fer servir salsa, milloren molt, amb salsa! Compte que no és només salsa de soja, sinó que per una unitat de salsa de soja se n'hi posa una altra (o un poc menys) de vinagre (en teoria d'arròs, però pots provar-ho amb algun altre vinagre) i llavors mitja unitat o menys d'oli de sèsam (tot i que potser pots provar-ho amb un oli suau, no hi fotis oli d'oliva extra verge xD).

Et recoman al 100% que compris una botelleta de salsa de soja, encara que a la resta de la família li faci cosa. En venen baixa en sal, també, si és això que els preocupa! El que sí que et recoman és que ni de conya compris la marca Heinz: no és dolenta, però no és salsa de soja. Prova marques com Kikkoman o Yamasa. Nosaltres comprem botelles de litre (uns 7 €) i ens duren més d'un any al rebost. Si no en consumiu gaire, amb una botella petita ja t'anirà bé, però que no passis pena si està mesos abandonada al rebost, no torna dolenta ;)

Salut!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Josep Navarro Bes
Esperits del bosc
Esperits del bosc
Siguem amics si podem!
Entrades: 57
Membre des de: 10 gen. 2021, 23:09
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 23 cops
Gràcies rebudes: 42 cops

Sí, tens raó, en salsa milloren molt. Avui he esmorzat les tres gyozes que quedaven en mayonesa i li pega molt perquè estan fetes de gambes. També porten col escaldada, ceba tendra i carlota (pastanaga).

La massa és molt fàcil de fer. Natros hem fet servir 400 grams de farina normal i ens han sortit gyozes per a 4 persones. Es fica 100ml d'aigua a la farina en un bol i s'amassa. Després es torna a posar 100ml d'aigua i es fa una bola. Es reserva 20 min. Es pelen les gambes crues, la col natros l'hem tallat i bullit una mica, la ceba tendra i la carlota no sé si l'hem sofregit o directe a la gyoza. Importa que no hi hagi massa aigua ni oli a l'interior.

Per a montar-la és important agafar una boleta de massa i estirar-la bé en lo rodillo, que quede molt prim. S'agafa estesa en el palmell de la mà i es posa una quantitat moderada de relleno al damunt. Es tanca fent plecs, si vols fer-la com les nostres empanadilles et pots ajudar amb una forquilla axafant els extrems, si no fas com un farcellet, però costa més.

Després es posa a fregir en molt poc oli, nosaltres les hem anat tombant perquè quedin torradetes de totes bandes. I quan ja estan doradetes, se li afegeix dos dits d'aigua i es tapa, s'anirà coent al vapor. Quan s'hagi evaporat l'aigua ja es pot tancar el foc i emplatar en una salsa.

Recorda molt als raviolis, segurament a la propera ho farem bullits rellenos de formatge i espinacs o algo i en salsa i tindrem uns raviolis boníssims! Salut!
Josep
Respon